Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novi potvrđeni gubici

Rus
Pogledajte prilog 1316226
Pogledajte prilog 1316227Pogledajte prilog 1316228Pogledajte prilog 1316229Pogledajte prilog 1316230
Rusi izgubili oko 5200 komada oklopa, od toga oko 3000 uništeno. KATASTROFA!

UKR
Pogledajte prilog 1316237
Pogledajte prilog 1316233Pogledajte prilog 1316238Pogledajte prilog 1316239Pogledajte prilog 1316240
Ukropi izgubili oko 1500 komada oklopa, od toga nešto preko 900 uništeno.

Samo dok Rusi dovlače T55/54 tenkova i skidaju mahovinu sa T34, Ukrajincima stižu Leopardi, Abramsi, Challengeri i T72.
Slom bre, kad će Oryx već jednom da svira kraj utakmice?

Da li taj dogovor o “zajedničkoj nabavci” može da nekako stvori proizvodne kapacitete? Da nisu već sad malo manji od ruskih, da ne pominjemo Kinu i Severnu Koreju - glavni za artiljeriju 152/122mm, a kako i ne bi kad im je Seul potpuno u dometu haubica
Strašno teško je pokrenut proizvodnju čeličnih granata cilindričnog oblika.

Proveri kako se pune eksplozivom, tj koliko traje procedurica, i po koliko ih proizvodi U.S of A godišnje, pa onda razmisli o problemčiću.
Smiješan si, pa proizvode onoliko koliko misle da im treba. Kako se puni ekspozivom, visoko precizni roboti kontrolirani UV zrakama u vakuunu pune granate s preciznošću od miliontog dijela milinetra?
Pa nema primitivnije proizvodnje od proizvodnje granate, kao metak, samo ga sa šiftom povećaš i preseliš upaljač na vrh. O jbt nauke u 2023

Nitko nije u Ukrajini počeo ubijati nevine Ruse, kalva je to paralela?
A zamisli da postoji jedna DNR Koreja koja ne dozvoljava da se izjasniš kao gej. Hoćeš je okupirati zbog toga?

Dakle proglašeni su krivim Rusi i tek onda je krenulo njihovo ubijanje

Zanimljivo, mora da sam propustio to suđenje, šta ćeš, ne može se sve ispratiti.

Jasno je meni da ti pokušavaš da sve relativizuješ i dokažeš da se eto tako Putinu diglo jedno jutro i da je krenuo, ničim izazvan, da pegla Ukrajinu.
Ako je tako onda ćeš morati da sačekaš da mu se isto tako ćefne da batali agresiju.

Da bi se rat razumeo moraju se ipak malo bolje pogledati stvarni uzroci.
Ne opravdavam agresiju ali nije ovaj rat počeo tek tako, ima on svoje duboke uzroke i korene.

Ukrajinaca mi je žao, jer običan narod koji gine nije ovo želeo niti je pravio političko-vojne kombinacije koje su dovele do rata.
Neko je Zelenskog ubedio da bi bilo dobro da vojno reši pobunjene oblasti i da on to može da odradi a da Rusi neće reagovati.

E pa zahebo se, nije mu to bila pametna ideja, ne da nije rešio pobunjene oblasti nego je izgubio celu državu.
Sledeći put ne treba da sluša Frta i slične pametnjakoviće, mada se bojim da za njega nema sledećeg puta.

Najveći gubitnici su ukrajinski i ruski narod koji ginu u blatu Donbasa ali mi se nekako čini da će se i inspiratori na kraju pokajati što su započinjali ovaj suludi rat gde će na kraju svi izgubiti.

Ovi su ludi 100%.Vagner koncert pod paljbom
🤣
titanic-band (1).gif

Dakle proglašeni su krivim Rusi i tek onda je krenulo njihovo ubijanje

Zanimljivo, mora da sam propustio to suđenje, šta ćeš, ne može se sve ispratiti.

Jasno je meni da ti pokušavaš da sve relativizuješ i dokažeš da se eto tako Putinu diglo jedno jutro i da je krenuo, ničim izazvan, da pegla Ukrajinu.
Ako je tako onda ćeš morati da sačekaš da mu se isto tako ćefne da batali agresiju.

Da bi se rat razumeo moraju se ipak malo bolje pogledati stvarni uzroci.
Ne opravdavam agresiju ali nije ovaj rat počeo tek tako, ima on svoje duboke uzroke i korene.

Ukrajinaca mi je žao, jer običan narod koji gine nije ovo želeo niti je pravio političko-vojne kombinacije koje su dovele do rata.
Neko je Zelenskog ubedio da bi bilo dobro da vojno reši pobunjene oblasti i da on to može da odradi a da Rusi neće reagovati.

E pa zahebo se, nije mu to bila pametna ideja, ne da nije rešio pobunjene oblasti nego je izgubio celu državu.
Sledeći put ne treba da sluša Frta i slične pametnjakoviće, mada se bojim da za njega nema sledećeg puta.

Najveći gubitnici su ukrajinski i ruski narod koji ginu u blatu Donbasa ali mi se nekako čini da će se i inspiratori na kraju pokajati što su započinjali ovaj suludi rat gde će na kraju svi izgubiti.
Kronologija je vrlo jednostavna: dio državljanja Ukrajine, mahom Rusi, nisu prihvatili novu vlast i digli se na oružje, dakle postali su teroristi u svojoj državi i proglasili svoje paradržave.
Putin je tu ugledao svoju istorijsku priliku da kao doživotni predsjednik osvaja tuđe teritorije kao carska Rusija.

Da sacekamo je li u pitanju obicna pauza ili kraj ofanzive na Bahmut.
Kraj nije, Rusi i dlaje napadaju i svaki dan uzmo po neku kući ili ulicu. Jedino šta može da prekine ofanzivu je ukrajinska kontra. Vidfećemo d ali imaju snage za to i da li Rusi imaju spreman odgovor na to. Ali stoji da je ovo veoma ozbiljan i zeznut rat. Da nije NATO pomoći iz toliko država ,odavno bi ovo bilo završeno, zato ov i jeste treći svetski rat, samo se vodi na manjem području. I razlika je što ovaj put nacisti/fašisti nisi raspoređeni na samo nekoliko država (Nemačka, Italija, Ukrajina, Hrvatska...) već na skoro celu EU.

Kronologija je vrlo jednostavna: dio državljanja Ukrajine, mahom Rusi, nisu prihvatili novu vlast i digli se na oružje, dakle postali su teroristi u svojoj državi i proglasili svoje paradržave.
Putin je tu ugledao svoju istorijsku priliku da kao doživotni predsjednik osvaja tuđe teritorije kao carska Rusija.
Isto kao i Hrvati i posle njihova braća šiptari. Razlika je što su ovi prvi imali pomoć NATO-a, dok ovi drugi imaju pomoć Rusije.

Kraj nije, Rusi i dlaje napadaju i svaki dan uzmo po neku kući ili ulicu. Jedino šta može da prekine ofanzivu je ukrajinska kontra. Vidfećemo d ali imaju snage za to i da li Rusi imaju spreman odgovor na to. Ali stoji da je ovo veoma ozbiljan i zeznut rat. Da nije NATO pomoći iz toliko država ,odavno bi ovo bilo završeno, zato ov i jeste treći svetski rat, samo se vodi na manjem području. I razlika je što ovaj put nacisti/fašisti nisi raspoređeni na samo nekoliko država (Nemačka, Italija, Ukrajina, Hrvatska...) već na skoro celu EU.
Jednom su se u ovom dijelu Bahmuta slikali vagnerovci...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back