Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?


  • Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Casual Observer

Buduća legenda
Poruka
27.125
Nije pouzdan podatak ali te očito veseli
@piciginx
Izuzetno, šta da se radi.

Isto i tebe veseli onaj zaključak da “Rusi ubacuju T-55 u borbu”, iako ih niko na frontu video nije. Sve na osnovu klipa sa Ukro kanala. Ko zna kada je to nastalo, davali su oni T-54 i T-55 (ovo drugo nije izvoženo kad je bilo aktuelno van varšavskog ugovora jer ima visok nivo ABHO zaštite (i u oklopu)), i kapom i šakom svojim saradnicima po Africi.

Meni je jedino padalo na pamet da bi mogli oni da idu negde u neku fabriku da skinu one kupole 100mm i stave neke sa topovima 30-57mm plus IR/TV nišane i osnatračke senzore pa ih preprave u neke IVF na brzu brzinu - za tenkove im je oklop preslab, ali nema mnogo IFV i APC sa uporedivim oklopom - svi tenkovi posle WW2 imaju mnogo jači oklop nego i STANAG level 6.
 
Poslednja izmena:

Muad'Dib

Elita
Poruka
17.644
O hebote :rotf::rotf::rotf::rotf:
Screenshot_2023-03-26-08-12-33-011_com.twitter.android-edit.jpg
 

Patata Caliente

Buduća legenda
Poruka
26.284
Jesu li šta rekli o razvaljivanju okupatora kod Svatova?
Inače, činjanica da su Rusi do sada uspjeli poklopiti točno 0 (nula) Hajmarsa, ne govori toliko o Hajmarsu - tu sve znamo - nego o tome kako je Urko vojska kvalitetno počišćena od ruskih špijuna.
To uopste nije tacno od doniranih 16 unisteno je 184 Himarsa.

Ako ne verujes meni, eno imas kod Koljazenkova na dnevnim izvestajima
 
Poruka
4.562
Како ти очекујеш да их буде? ТВ камермани да снимају директно уништење?
Одлично знаш да они делују са врло велике дистанце, до 150 километара. Како да га снимиш?
Али за срећу има и других начина за доказивање неког уништеног химарса. Најбољи ти је доказ то колико их има у употреби данас у Украјини. Ипак су десетковани иначе се од њих не би могло живети као што није могло од оних баЈРактара на почетку рата када су били врло успешни.
najbolji dokaz je što su rusi povukli svoje vojne magacine i skladišta duboko u pozadinu jer su bili na meti himarsa. To je jasan znak da himarsi još uvek precizno gađaju svoje ciljeve.
 
Poruka
4.562

Запад намерава да додатно подстиче сукоб у Украјини - портпарол Ердогана

Представник председника Турске Ибрахим Калин рекао је да западне земље желе да се сукоб у Украјини настави, како би се распламсао и трајао дуже, рекао је он у интервјуу за ТВ канал НТВ.
putin će ih zayebati i na tom planu jer će da se preda uskoro pa će da kmeči zapad što se rat prebrzo završio
 

Patata Caliente

Buduća legenda
Poruka
26.284
Sluzbeno su govorili o vise od 200 komada. Negdje sam procitao i brojku od 240 komada. Njihova isporuka se odvija sve vrijeme rata, nije rijec samo o jednoj isporuci.
Unisteno se nadoknadjuje.
Imaj u vidu, da kad orudje ispali neki broj granata, vise nije upotrebljivo. Ako ispaljuje na maksimalnom dometu traje jos krace.
Neka orudja moraju da se vrate nazad u NATO da bi se remontovala, ili prosto salju nov komad u zameni.
Zato racunanje koliko je donirano i koliko stvarno imaju je upitna kategorija. Ako su donirali 200, i ispalili su svoje sledovanje granata, teorijski vise nemaju 200 orudja, cak i da nijedno nije nikad pogodjeno i unisteno. Unisti ga ispaljivanje.
Isto vazi za tenk. Kad ispale neki broj granata, nema vise, moraju da ga vrate nazad u fabriku.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top