Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko u Srbiji podržava Ukrajinu brate...ne znam ima li 1% stanovništva...
Zavisi s kim se družiš.

Uvijek će netko reći da oni koji nisu na strani Rusije "nisu prava Srbija" i obratno. Ima i u Hr puno ljudi što simpatiziraju Rusiju.
Zapravo sve ovisi o tome koje kanale gledaju i pod čijom su propagandom. Ja ovdje navijam za Ukrajinu ali daleko od toga da mi je drago što Rusi ginu. I općenito je morbidno veseliti se kad netko pogine a naročito ne mladež i sirotinja.

Sve u svemu, mislim da je rusko rukovodstvo napravilo veliku grešku na temelju krivih procjena što su im futrali poslušnici. Ja sam prvi mislio da će 1/2 Ukrajine pasti bez jačeg otpora i da je sve puno ruskih lojalista. Ali nije bilo tako. I Rusi su isto tako mislili, ušli su kao na paradu ili na prepad.
I čak je to prvih dana išlo, probili su sve do Voznesenska tamo na jugozapadu i do kvartova u Kijevu. Zapravo malo je falilo da "smuvaju" na prepad Kijev. Sada to neće ići nikako.

Isto kao sto je Hitler napao Poljsku. Skroz opravdano. Da zastiti ugrozene Nemce.

Што избегаваш да кажеш колико је војске требало да би се напао Кијев а колико Харков? Ако не знаш можеш да лупиш, то би већ било у твом стилу. Можеш да додаш и колико је по твојим сазнањима било Руса у том нападу за заузимање Кијева, Харкова, шта већ?

FqfqSYCWcAEhwgm

Није потпуна слика без оних чивавица.

Kako je lako ugaziti rusofila na ovom forumu. Dovoljno je samo citirati njegove postove koji su kontradiktorni :cepanje:
1. Rusija je druga najjača vojna sila u Ukrajini, ratuju lopatama, ginu u stotinama hiljada, Ukri im uzeše sve tenkove.

2. Ako ne zaustavimo Ruse u Ukrajini oni će nastaviti sa osvajanjima, niko u Evropi nije bezbedan, moramo svi preći na ratnu ekonomiju.

Ove dve izjave su istovremeno tačne, jel da?

Isto kao sto je Hitler napao Poljsku. Skroz opravdano. Da zastiti ugrozene Nemce.

Блесо паметна, ****** су потписали споразуме о заштити Руске мањине и њиховој аутономији. Ништа од тога није поштовао већ их је свакодневно бомбардовао. Пољаци (који јесу овде врло зли) нису тада ништа од тога имали као реп. Огромна разлика. За нормалне, наравно.

Poslednja izmena:
:hahaha:

Rusija je na tvoju zalost toliko nesposobna i pokazala je da i pored nuklearnog potencijala ne moze da resi jednu Ukrajinu za koju si pisao da je sila no2 posle Amerike :eek: a zapravo nije ni u top 10 ali zadaje muke okupatoru.
Ja bih rekao da nose nesto vise patriotizma od nasih raspalih Balkanskih naroda.
Nije u top 10 ali zadaje muke? Obrazlozi?
Prvo se izjasni u vezi granatiranja Ruske teritorije nekoliko dana pre SVO.
Mnogo trolujes. Da nisi jos jedan Dzegin drugar iz parka?

1. Rusija je druga najjača vojna sila u Ukrajini, ratuju lopatama, ginu u stotinama hiljada, Ukri im uzeše sve tenkove.

2. Ako ne zaustavimo Ruse u Ukrajini oni će nastaviti sa osvajanjima, niko u Evropi nije bezbedan, moramo svi preći na ratnu ekonomiju.

Ove dve izjave su istovremeno tačne, jel da?
U njegovom mozgu jesu. To je verovatno oruzje iz neke igrice koje igra. Neka zaje.bana lopata, verovatno je jahao Hari Poter dok mu je metla bila kod mehanicara

Ima ih, od 5-10% proevropejskih fićfirića koji lobotomizirano ponavljaju "širi kontekst nije bitan, bitno je samo da je Rusija napala 2022."
Ukrajina je napala Rusiju 19.02.2022 rano ujutro dok su joj granate letele preko granice u dubinu Ruske teritorije.
Navodno je bila greska , promasili su cilj za 20 i nesto kilometara. To je ta Ukrajinska preciznost gde sa 3 granate zavrsavaju ono zasta Rusi potrose 20 hiljada

Zavisi s kim se družiš.

Uvijek će netko reći da oni koji nisu na strani Rusije "nisu prava Srbija" i obratno. Ima i u Hr puno ljudi što simpatiziraju Rusiju.
Zapravo sve ovisi o tome koje kanale gledaju i pod čijom su propagandom. Ja ovdje navijam za Ukrajinu ali daleko od toga da mi je drago što Rusi ginu. I općenito je morbidno veseliti se kad netko pogine a naročito ne mladež i sirotinja.

Sve u svemu, mislim da je rusko rukovodstvo napravilo veliku grešku na temelju krivih procjena što su im futrali poslušnici. Ja sam prvi mislio da će 1/2 Ukrajine pasti bez jačeg otpora i da je sve puno ruskih lojalista. Ali nije bilo tako. I Rusi su isto tako mislili, ušli su kao na paradu ili na prepad.
I čak je to prvih dana išlo, probili su sve do Voznesenska tamo na jugozapadu i do kvartova u Kijevu. Zapravo malo je falilo da "smuvaju" na prepad Kijev. Sada to neće ići nikako.
brt nemoj više da misliš molim te :D

To je glupo. Kao da kažeš U Pekingu je sada noć i ja ću da smatram da je i u Beogradu noć jer volim Komunističku partiju Kine i mislim da je to prava odluka.
To ni najveci komunista ne bi rekao niti razmisljao na taj nacin. To su glupavi stereotipi.
Tebi je lakse da razmisljas na tako banalan nacin jer ti je mozak ispran i izbusen blatnjavom propagandom. Otuda i takvo misljenje.

Kijev je pretrpeo ogromne gubitke u Artjomovsku, gde je rasporedio neke od svojih najboljih jedinica, situacija u gradu je teška za ukrajinske trupe, piše španski list Pais.

„Ukrajina je pretrpela ogromne gubitke u Bahmutu, gde je rasporedila neke od svojih najboljih brigada“, navodi se u članku.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i glavnokomandujući Oružanih snaga Valerij Zalužni ne slažu se oko situacije u Bahmutu, piše portal T-Online, pozivajući se na list Bild.

Prema nekoliko izvora Bilda u ukrajinskom rukovodstvu, Zalužni je, iz taktičkih razloga, pre nekoliko nedelja savetovao Zelenskog da razmisli o povlačenju iz Bahmuta. Međutim, političko rukovodstvo je smatralo da se grad mora držati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back