Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
09.00 Rusi nisu ostvarili kopneni napredak tokom vikenda, ali su nastavili bombardirati ukrajinske gradove Harkov, Mikolajiv, Černihiv i Mariupolj, prema britanskim obavještajnim službama. Ruske trupe će se pregrupirati i pripremati novu ofanzivu na Kijev, Harkov i Mikolajev.

Opsada Kijeva se nastavlja s više strana. Rusi imaju 18 bataljona zapadno od grada, gdje je trenutni front kod Gostomela, sjeverno od gradova Bucha i Irpína. Na istoku su njihove trupe u blizini Bovaryja, samo 20 kilometara od Kijeva.

Rusija je u posljednjih nekoliko sati pojačala opsadu zračnim napadima. U nedjelju je došlo do bombardiranja u Irpinu, studentskom gradu 25 kilometara od glavnog grada, tokom evakuacije. Jutros su se bombe čule u Nikolajevu, u Harkovu, na obali Crnog mora, u blizini Odese.

Moskva govori o "hirurškim" napadima i insistira da ne napada civile, ali bombardiranje u Harkovu, Kijevu, Mariupolju, Černihivu, Sumiju ili Irpinu ostavlja na stotine civilnih žrtava, prema Ujedinjenim narodima. Moskva je ovog ponedjeljka izjavila da će otvoriti humanitarne koridore u nekoliko gradova.
Kako da čovek čita kad u startu piše "prema britanskim..."bla,b.bla.
I objasni sad ti nama kako to Moskva otvara humanitarne koridore. Moskva je u okruženju?
Mislim...daj malo ozbiljnije pristupite copy-paste radnji!

U Sumiju napeto

FNPP7DuXsAM2bzf

FNPP5znXsAMHsus

FNPP7CtXEAUwww1
Ti si gluplji od Drobnjaka. Ja sam te pitao nešto drugo.
Je li ustašo, kako vam je u Odesi? U Harkovu vam je divno? Gde su vam nuklearne elektrane?

Napali indijanci??
"Hrabre" ustaše naravno.

Хахахахаха....опет гаф!
Написати само Z не значи да је руски камион, посебно што је тај модел из времена СССР (Урал) а још и без регистарске таблице? Сви камиони имају регистарске таблице руске армије а овај нема а нема никаквих оштежења на предњем делу!
Јефтина и уобичајена пропаганда!
Апсолутно ни један видео или фото који си качио није тачан!

50 % da hoće, a 100 % da neće. Informacije radi nisu uspjeli probiti crtu obrane Dombasa, nisu usojeli 3 grada na sjeveru koja graniče sa Rusijom osvojit, zapeli su u glibini i postali laka meta Ukrajincima. Vrijeme (meteorološki) kao i vrijeme političko ne radi za njih. Unatoč blokadi informacija u Moskvu su počele dolazit, majke su počele oplakivat sinove, a glas majki ne može nijedan režim utišati.
Pa jel si ti video mapu Ukrajine, sve vise se crveni , Ukrajinci su skoro odseceni od Crnog mora a sto se tice vremena Rusi su navikli na zimu (inace u Ukrajini nije ni tako hladno i slicno je vreme i temperatura kao i kod nas) , a sto se tice majki koje oplakuju sinove, kao prvo rat je maltene relativno tek nedavno poceo a kao drugo za operaciju u Ukrajini su angazovani samo profesionalni vojnici, nema regruta i rezervista, samo profesionalni vojnici koji su sami izabrali tu profesiju i koji su svesno prihvatili rizik.

ne znam objektivno govoreći zašto se ovoliko pažnje poklanja ukrajinsko ruskom sukobu ukoliko je poginulo samo 400 civila...u jemenu u jednom danu bi toliko bilo pobijeno školske djece nakon zračnog napada na škole i bus...u africi se na dnevnom nivou dešavaju masovna silovanja protjerivanja i ubojstva u ratnim uvjetima....
U isto vreme ima toliko sukoba i ubijanja, zapad je u Iraku, Libiji, Siriji, do nedavno ubijali po Avganistanu i to nije frka.

oni ratuju barbarski, krkanski, ravnanjem gradova, brutalnom silom, festivalom okrutnosti, zadnji update ratne doktrine je iz `45
Ovo pišeš o snagama USA i njihove koalicije? Pogledaj Irak, pogledaj Faludžu pa onda ponovo pročitaj šta si napisao...onda se pogledaj u ogledalo i vidi imašli veelike magareće uši.

Опет фалсификат!
🤣 Што их дираш - погушиће се у сопственој пропаганди и без деманта или русоснимака ... Очекивања од УА су све већа - а ситуација на терену :fdlan:

С обзиром на количину уништене технике и људства очекује се и контраофанзива која би можда охрабрила и НАТО д'улети.
biglaughh.gif

🤣 Што их дираш - погушиће се у сопственој пропаганди и без деманта или русоснимака ... Очекивања од УА су све већа - а ситуација на терену :fdlan:

С обзиром на количину уништене технике и људства очекује се и контраофанзива која би можда охрабрила и НАТО д'улети. Pogledajte prilog 1115533
Mene samo jedno zanima? Šta je sa Kojom i Bjelom? Jesu li likvidirani?

Хахахахаха....опет гаф!
Написати само Z не значи да је руски камион, посебно што је тај модел из времена СССР (Урал) а још и без регистарске таблице? Сви камиони имају регистарске таблице руске армије а овај нема а нема никаквих оштежења на предњем делу!
Јефтина и уобичајена пропаганда!
Апсолутно ни један видео или фото који си качио није тачан!
Vecina je ocigledna propaganda.
Meni je najjaci onaj snimak oborenog helikoptera...Statican objektiv u nekoj nedodji Ukrajine,eksplozija i raspadanje u najsitinje komade kao da je pogodjen sa s300,okolina u jednoj rezoluciji,eksplozija posle pada u hd rezoluciji.Vise nego ocigledna simulacija a taj video su ovde postavili barem 20 puta...

11:19

Кијев: Предложена рута хуманитарних коридора неприхватљива

Заменица украјинског премијера Ирина Верешчук назвала је шест предложених хуманитарних коридора Русије "неприхватљивим".
Од четири града поменута у предлогу Русије, само Маријупољ и Суми имају руте за евакуацију које воде у друге делове Украјине. Сви остали путеви воде директно у Русију или Белорусију.
"Ово је неприхватљив начин отварања хуманитарних коридора. Наши људи неће ићи из Кијева у Белорусију да би потом били пребачени у Руску Федерацију", рекао је Верешчук.
(Ројтерс)
???

рефффффффффе.PNG

Kako god da se okrene dosadašnji tijek operacije se može okarakterizirati jedino kao debakl.

Rusi su zauzeli Kershon i okružili Mariupolj i to je to. Stali su pred Kievom, Harkovom, Sumyjem, Cernihivom a za Konotop ne znam kako je. To su sve POGRANIČNI gradovi koji su trebali pasti za 3 dana max ili biti zaobiđeni. Uzevši u obzir da je Rusija iskoristila Bjelorusiju da dovede Ukrajinu u polu okruženje debakl i moje čuđenje je još i veće.

Gubici su do sad najmanje 900 komada opreme, tenkova, oklopnjaka i lakih oklopnjaka (MRAP). To je ono što je foto-dokumentirano.
Zrakoplovstvo koristi yebene civilne Garmin GPS ove u Suhoima, glupe bombe FAB-ovke iz pretpotopnih vremena, ostavljene opreme koliko hoćeš, piloti nemaju anti-g odijela nego nekakve smiješne kombinezone. Obaraju ih sa Stingerima jer yebeni Su 34 nosi glupe bombe koje baca sa 1km umjesto da djeluje sa 10km visine. Već 7 dana traje nekakva "operativna pauza" a ubačeno je 92% dovedenih trupa u borbu. Za 15 dana nastupa rasputica gdje će svi morati biti vezani za ceste.

Da sam ja Putin kao što srećom nisam, pokušao bi riješiti jug i ući u pregovore. Jer ovo je već vrlo loše a još 5x veća katastrofa u nastajanju. Na ovaj način bi Putin sam pred svojima još mogao proglasiti pobjedu. Šta i ako zauzme Ukrajinu? Ostaju mu sankcije i mora držati parsto iljada ljudi da drže taj teritorij..gdje je tu njegova računica?

Kako god da se okrene dosadašnji tijek operacije se može okarakterizirati jedino kao debakl.

Rusi su zauzeli Kershon i okružili Mariupolj i to je to. Stali su pred Kievom, Harkovom, Sumyjem, Cernihivom a za Konotop ne znam kako je. To su sve POGRANIČNI gradovi koji su trebali pasti za 3 dana max ili biti zaobiđeni. Uzevši u obzir da je Rusija iskoristila Bjelorusiju da dovede Ukrajinu u polu okruženje debakl i moje čuđenje je još i veće.

Gubici su do sad najmanje 900 komada opreme, tenkova, oklopnjaka i lakih oklopnjaka (MRAP). To je ono što je foto-dokumentirano.
Zrakoplovstvo koristi yebene civilne Garmin GPS ove u Suhoima, glupe bombe FAB-ovke iz pretpotopnih vremena, ostavljene opreme koliko hoćeš, piloti nemaju anti-g odijela nego nekakve smiješne kombinezone. Obaraju ih sa Stingerima jer yebeni Su 34 nosi glupe bombe koje baca sa 1km umjesto da djeluje sa 10km visine. Već 7 dana traje nekakva "operativna pauza" a ubačeno je 92% dovedenih trupa u borbu. Za 15 dana nastupa rasputica gdje će svi morati biti vezani za ceste.

Da sam ja Putin kao što srećom nisam, pokušao bi riješiti jug i ući u pregovore. Jer ovo je već vrlo loše a još 5x veća katastrofa u nastajanju. Na ovaj način bi Putin sam pred svojima još mogao proglasiti pobjedu. Šta i ako zauzme Ukrajinu? Ostaju mu sankcije i mora držati parsto iljada ljudi da drže taj teritorij..gdje je tu njegova računica?
Pusti ti Ruse objansni ti nama kako se Ukri drze?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back