Rat u Ukrajini (19)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    134
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Reefer

Starosedelac
Poruka
166.895
Bum.

maxresdefault.jpg
Drago mi je što vidim da podržavaš bumiranje ukrajinskih nacista od strane ruske avijacije.
 

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Tek ih glavno čeka, Hamburg i Drezden su inače sravnjeni sa zemljom uz pogibiju stotina hiljada stanovnika u martu 1945, znaš, a ni Ukri neće tek tako da se izvuku. Hteli su rat, sanjali pretili, e sad ga imaju. “Хто не скаче тои Москал”, nek se deru još!
Ti kao nešto pretiš a 120,000+ ruskih oficira vam je na omotu od mleka
 

Reefer

Starosedelac
Poruka
166.895

zmlatan

Aktivan član
Poruka
1.537

bas kao

Elita
Poruka
19.955
Ti kao nešto pretiš a 120,000+ ruskih oficira vam je na omotu od mleka
cilj zapada je da se iprazni ukrajina, dnevno se samelju stotine vojnikA

The German foreign intelligence service assesses that Kiev is losing a "three-digit number" of soldiers daily, according to a report in Der Spiegel.

German Intelligence "Alarmed" Ukraine Losing Hundreds Of Soldiers Every Day


do poslednjeg ukra vojnika, a poljska je sledeca, nato daje oruzje, a istocnoevropljani da ginu, do poslednjeg svi, da se zapad ne trosi na vojnike, genocid nad slovenima

George Soros Urged Use Of Eastern European Soldiers To "Reduce The Risk Of Body-Bags For NATO Countries" In 'New World Order' Article

 
Poslednja izmena:

Straks92

Legenda
Moderator
Poruka
66.553
KOLIKO JE TENKOVA POTREBNO KIJEVU, A KOLIKO DOBIJA? Procene eksperata govore da će pomoć biti simbolična
Novosti online
24. 01. 2023. u 21:32

UKRAJINI se suprotstavlja Rusija koja ima na hiljade tenkova, a partnerske zemlje planiraju da isporuče 10 ili 20 tenkova Ukrajini, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nemačkoj televiziji ARD.


Ruski vojni ekspert Mihail Hodarenok izračunao je koliko će ukrajinskih tenkova biti trajno uništeno, koliko će morati da remontuju i koliko je Ukrajini potrebno tenkova da bi preokrenula situaciju na frontu.
Za sada je samo Velika Britanija odlučila da Ukrajini pošalje osnovne borbene tenkove (OBT). London planira da isporuču 14 tenkova „čelendžer 2“.

Za početak, ekspert navodi da je potrebno naglasiti da linija na kojoj se vode sukobi iznosi 815 kilometara. Sukobi se vode u tri pravca: luganskom, donjeckom i zaporoškom.

Oružanim snagama Ukrajine je na svakom pravcu potrebna minimum jedna tenkovska divizija, dok su u ukrajinskoj vojsci uglavnom zastupljene brigade. Za front te dužine potrebne su tri tenkovske divizije. Prema sovjetskom računanju, jedna tenkovska divizija ima 296 tenkova, 230 borbenih vozila pešadije, 54 samohodnih artiljerijskih vozila, više od dve hiljade automobila i skoro 12 hiljada vojnika i komandanata.
Za tri pravca se potrebne tri tenkovske divizije, što iznosi oko 900 tenkova. Osim toga, potrebno je da se još jedna tenkovska divizija razmesti na beloruskom pravcu, što je 1.200 tenkova.

Vojni ekspert navodi da nijedan glavnokomandujući ne može da ne planira rezerve u svojoj vojsci, što iznosi još dodatnih 300 tenkova. Osim toga, treba uzeti u obzir moguće gubitke tokom ofanzivnih operacija. Prosečni dnevni gubici oklopnog naoružanja u ovom slučaju mogu biti u rasponu od 10-15 odsto. Od tenkova koji su uništeni oko 15-20 odsto će biti nepovratni gubici, a ostali će morati da se popravljaju, tekući remont iznosi 30-50 odsto, srednji 15-30 odsto, a veliki remont 10-20 odsto tenkova.
Potrebno je dodati i kao minimum još 300 tenkova kako bi se operativno nadoknadili gubici tokom sukoba. Tako da se dolazi do cifre od 1.800 borbenih vozila. U ovoj fazi Velika Britanija predaje Ukrajini 14 osnovnih borbenih tenkova, što je manje od jednog procenta od onoga koliko traži ukrajinska vojska. Ruski vojni ekspert navodi da su ovo okvirni proračuni.
Kakvi se odavde zaključci mogu izvući? Ima razloga da se veruje da će Ukrajina verovatno pre ili kasnije dobiti ne samo 1.800 glavnih borbenih tenkova zapadne proizvodnje, već i mnogo više. Ukrajini će tenkove prvo predati zemlje Istočne Evrope, a tek potom i proizvođači ovih tenkova iz SAD i Nemačke, a verovatno će i Francuska pre ili kasnije da isporuči tenkove „lekler“.
Što se tiče Oružanih snaga Rusije, ruska vojska bi trebalo da do vojnih i vojno-političkih rezultata dođe mnogo pre nego što Zapad isporuči Ukrajini oružje
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Odgovora
19.999
Pregleda
263.011
Odgovora
20.004
Pregleda
251.376

Top