Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Руска специјална операција у Украјини не може се квалификовати као спонзорисање тероризма, тако да је одлука холандског парламента да призна Русију као земљу спонзора тероризма правно неоснована
рекао је Константин Косачов, заменик председника Савета Федерације
 
Ćao-bao
Ode svojoj mami u Indijanu, u limenom odelu bez kravate.

FidKZ6ZWAAYCbZS
A mogu im dati nešto od one love koju su Biden i Zelenski zamračili.
 
Vidi, niko ovde nema ništa protiv da smišljate razne izgovore da biste opravdali svoju bežaniju. Ako tako lakše podnosite poraz, samo napred.

Kad budete bežali i iz ostalih okupiranih oblasti, opet će da bude Jao kuku Odesa, genocid, vi ste nacisti, ali ta priča nikog više neće da zanima.
Којим ти то информацијама располажеш или је нека твоја фикција у глави те лупаш прво штаа ти падне на памт :fdlan:
 
Rusko ministarstvo obrane: SAD su stvorile soj koronavirusa koji je ubio 80% životinja na kojima je testiran

Program je nadzirao bivši savjetnik predsjednika Sjedinjenih Država (tada je to bio Donald Trump) za nacionalnu sigurnost, John Bolton,
koji je također koautor dokumenta o potrebi stvaranja biološkog oružja za "svjetsko vodstvo" SAD-a.

Što još jednom dokazuje: Republikanci ili Demokrati, Trump ili Biden – američka duboka država neće prestati biti protivnik Rusije u međunarodnoj areni.
 
Rusko ministarstvo obrane: SAD su stvorile soj koronavirusa koji je ubio 80% životinja na kojima je testiran

Program je nadzirao bivši savjetnik predsjednika Sjedinjenih Država (tada je to bio Donald Trump) za nacionalnu sigurnost, John Bolton,
koji je također koautor dokumenta o potrebi stvaranja biološkog oružja za "svjetsko vodstvo" SAD-a.

Što još jednom dokazuje: Republikanci ili Demokrati, Trump ili Biden – američka duboka država neće prestati biti protivnik Rusije u međunarodnoj areni.
Treba USA primiti ukrajinske izbjeglice. Pa kad ovi shvate tko ih je iskoristio da organiziraju novi građanski rat.
 
Kad tvoji Rusi osude svoje za zlocine u Ukrajini onda drzi moralne kritike drugima.
Strelkov je još 2014. streljao par krimosa u svojim redovima koje su pre toga pustili iz Ukro zatvora u Slavjansku jer su obećali da će se popraviti i ponudili da krivicu iskupe na frontu, pa onda kad je počelo da grmi ljudi kidnapovali bogatog Ukrajinca da bi prinudili njegove da im plate otkup.

Streljani su na licu mesta, uz ostavljen uredan potpisan zapisnik za SBU i Ukro policiju, čisto da se ne bi izmišljala objašnjenja i teorije.
 
Poslednja izmena:
🇺🇸🇪🇺🇬🇧🇺🇦🇷🇺20 out of 30 NATO countries have exhausted their stocks of weapons that they could supply to Ukraine - New York Times

▪️ this was told by the representative of the alliance. First of all, we are talking about small states. The remaining 10 are still able to supply Kiev with weapons and equipment: among them France, Germany, Italy and the Netherlands.

▪️ Germany, France and the USA also choose weapons for transfer so that they do not touch the territory of Russia (we are talking about the borders of the Russian Federation before the referendum).

▪️ "Nine months after the start of the war, the fundamental unpreparedness of the West has caused a mad struggle to supply Ukraine with what it needs, as well as to replenish NATO supplies. As both sides are spending weapons and ammunition at a pace not seen since the Second World War, competition to keep arsenals at full level has become a crucial front that could prove decisive for Ukraine's efforts.
▪️ According to NATO representatives, the amount of artillery used is staggering. In Afghanistan, NATO forces could fire 300 artillery rounds a day and not really worry about air defense. But Ukraine can fire thousands of rounds a day and still desperately needs air defense against Russian missiles and Iranian-made drones.
▪️ A day in Ukraine is a month or more in Afghanistan," said Camilla Grand, a defense expert at the European Council on Foreign Relations, who until recently was NATO's assistant Secretary General for defense investment.


20 od 30 NATO clanica nema vise ni metka da posalje Ukropima :klap:
 
🇺🇸🇺🇦🇵🇱🇷🇺1/3 of the Western howitzers transferred to Ukraine have been broken,or are being damaged or destroyed in combat

US has set a repair base in Poland-New York Times

1/3 haubica zapadnih je unisteno do sada javlja NY Times. Ako oni javljaju 1/3 znaci da je istina da je 2/3 unisteno do sad :klap:
 
To im je zato što ih je Bajden iskoristio do kraja, pa kad mu njihove usluge više nisu bile potrebne lagano pustio niz vodu.
Rusija je dala zeleno svjetlo Turskoj za pokretanje vojne operacije u sjevernoj i sjeveroistočnoj Siriji.

Rusija je također poslala trenutačno upozorenje kurdskoj vladi da povuče svoje snage s turske granice i vrati se na autocestu M4.
 
FieXtdkWQAAk680

Руске снаге се суочавају са великом победом јер информације са фронта указују да је украјинска одбрана у граду Бахмуту пала после 3 месеца жестоких борби.
Подсећамо, Руси већ контролишу постројење за сортирање отпада које се налази на јужној граници улице Федора Максименка у Бахмуту.
Град Бахмут (Артјомовск) је од стратешког значаја и за Оружане снаге Украјине и за Оружане снаге Руске Федерације, јер је најважније транспортно чвориште у Донбасу.
Руси јављају да се украјинска 58. бригада повлачи пошто је претрпела велике губитке. Изгубио је преко 50% свог особља. Међутим, а посебно јединице ПМЦ Вагнер имају велике губитке у тој области. Највећи проблем за Украјинце налази се у западном Бахмуту.
Руси нападају са четири тачке
Најтеже борбе воде се источно од Опитног где Украјинци безуспешно покушавају да узврате.
Према потврђеним информацијама, Украјинци су заиста хитно затражили појачање у Бахмуту. Они воде огромну битку да задрже град јер је температура у том подручју минус 6 степени Целзијуса, а Руси се припремају за свој последњи напад.
Украјинска одбрана у Бахмуту се руши Руски медији јављају да украјинска одбрана почиње да се урушава у Бахмуту (Артјомовск).
Борбе за овај град трају већ дуго, али је сада почело одбројавање. Све ово време одбрану у Бахмуту и околини држала је 58. одвојена моторизована пешадијска бригада Оружаних снага Украјине. Средином маја руске снаге су покренуле офанзиву ка Бахмуту преко Попашне.
Претходно, не могавши да издрже притисак, украјинске трупе су се повукле из Попашне у Бахмут. Тада је, под салвом артиљеријске ватре и ваздушних удара руских Ваздушно-космичких снага, 15. одвојени моторизовани пешадијски батаљон бригаде изгубио половину свог особља за неколико сати. Првог августа почеле су борбе у предграђу Бахмута, које се до тада претворило у јаку утврђену област.
Руске снаге су до данас успеле да напредују дубоко у одбрану украјинских трупа у рејону села Иванград прешавши реку Бахмутку, у близини села Опитно. Сада руске снаге окружују град са југа, идући иза непријатељских линија.
58. украјинска бригада је претрпела велике губитке, преко 50% свог особља. Према речима Руса, војници 13. и 15. моторизованог батаљона бригаде обратили су се команди Оружаних снага Украјине са захтевом да хитно пошаљу помоћ, иначе неће задржати град.
Осим тога, Украјинци су, схватајући озбиљност ситуације, почели да пребацују из Кијева 241. бригаду Територијалне одбране у Бахмут. Састоји се од 8 одвојених батаљона Територијалне одбране. То су 130., 204., 205., 206., 207., 242., 243., 251. батаљон
Украјински положаји у Невелском су спаљени Руска војска је масовним нападом запаљиве муниције 9М22С покрила подручје насеља Невелское, које се налази у западном предграђу Доњецка. Према руским изворима,на Невелскоје је испаљено укупно око двадесетак ракета које су запалиле положаје украјинске војске.
Насеље Невелское контролише украјинска војска,а његова одбрамбена линија изграђена годинама изузетно отежава напредовање руским трупама. Међутим, с обзиром на подручје покривено запаљивом муницијом, већина украјинских војних положаја и подземних склоништа требало је да буде уништена.
Према Русима, употреба запаљиве муниције је доказала своју високу ефикасност, јер су ове друге у стању да ефикасно делују како против склоништа, тако и против људства и војне опреме.
С обзиром на напад на украјинске положаје, руски аналитичари сматрају да ће у блиској будућности руска војска кренути у офанзиву у овом региону. У Невелском делују војници 100. бригаде 1. армијског корпуса Доњецких снага и снаге 11. пука Народне милиције.
Не тако давно Руси су заузели украјинско упориште које покрива насеље Невелскоје, познато као „Басин“
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top