Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како ти лупаш
Не чух те кад су укри убијали православце у Донбасу , спалјивали лјуде у Одеси . пуцају насумице на цивилне објекте
То не желиш да видиш или имаш памћенје кишне глисте ???
Ne urlaj.
Zar nisu i tako Srbi ubijali Šiptare?
Tako se radi sa separatistima u svakoj zemlji 🤡

МОСКВА СЕ СПРЕМА ЗА ВЕОМА ДРУГАЧИЈИ РАТ
Руске власти су покренуле инспекције, поправке и чишћење склоништа за бомбе широм земље.
:per::sad2:
Русија је, напокон, схватила да је рат са побеснелим чопором хијена са запада неминовност и зато ће учинити све да се тај неизбежан сукоб догоди ван свете земље Русије ... Дубоко верујем да ће Руси ускоро морати да сарматизирају УК, Пољску, Немачку и НАТО државице у окружењу Русије ...

Ne urlaj.
Zar nisu i tako Srbi ubijali Šiptare?
Tako se radi sa separatistima u svakoj zemlji 🤡
BUDALA1.jpg

Песков је рекао да је Виктор Бут заправо био у америчком заробљеништву
Ово је требало рећи пре 14 година!
К. Јарошенко је на питање „Зашто су он и Бут пуштени тек ове године“
одговорио: „Зато што Американци разумеју само силу“, а не убеђивање

Песков је рекао да је Виктор Бут заправо био у америчком заробљеништву
Ово је требало рећи пре 14 година!
К. Јарошенко је на питање „Зашто су он и Бут пуштени тек ове године“
одговорио: „Зато што Американци разумеју само силу“, а не убеђивање
dajte jos da razmenimo, zasto da trunu zarobljeni, ako smo partneri u ovom poslu:

Putin Says He's Open To More Prisoner Swaps With US

White House: "It's not often we can say that we actually agree with something President Putin said."

Oko 12$ su troskovi vadenja nafte u Rusiji ..Ne bulaznite vise
Sa transportom minimalna cena za koju mogu da je prodaju 17$ da bi bili na nuli. Mislim da vecina to nije sposobna da razume. Sama Rusija je projektovala svoje budzete na prosecnu cenu nafte od 27 $. Dokle god je cena iznad te cifre oni imaju extra profit. A Ruska nafta je trazena jer je najkvalitetnija.

Sa transportom minimalna cena za koju mogu da je prodaju 17$ da bi bili na nuli. Mislim da vecina to nije sposobna da razume. Sama Rusija je projektovala svoje budzete na prosecnu cenu nafte od 27 $. Dokle god je cena iznad te cifre oni imaju extra profit. A Ruska nafta je trazena jer je najkvalitetnija.
zasto onda kazu neki da uralska ne valja, mora da se miksuje? ja mislim da je samo u pitanju trosak prevoza, da li ide naftovodom, ili tankerima, i da li su oni tankeri prekookeanski. ili samo prebacuju naftu preko kaspijskog jezera ili je pak sa dalekog istoka[ ja nisam ekspert za naftu, ne znam i zato pitam, ko zna]

uralska ide i na crno i na kaspijsko, onda sta fali, pa mi nju trosimo u rafineriji pancevo, zar ne? vise se isplati ako je jeftinija?

Poslednja izmena:
Manevar sa 150K vojnika, lokalnim snagama od 80-ak hiljada, Wagnerom i Ahmat Silom demontira armiju zemlje od preko 40 mil st uz kompletnu NATO podršku. To do sada nije viđeno. Da, Rusija jeste supersila, svidelo se to nekome ili ne.
Али пази колико милијарди и колико наоружања НАТО пумпа у Украјину већ 10 месеци.
Цео запад им шаље све могуће, авионе, хеликоптере, своје најбоље ПВО системе, стотине тенкова и хиљаде возила свих намена, цевну и своју најбољу ракетну артиљерију, муницију свих калибара, дронове, да не набрајам даље, и који је резултат?

Опет окинава, све испарило

Screenshot_20221130_115408_org.thunderdog.challegram_edit_910612851188134.jpg

Пуфф

smile-vladimir-putin.gif

Али Зловенци су послали Т55 тенкове, и они ће поново опет још једном да преокрену ток рата бухаха

Screenshot_20221210_113213_org.thunderdog.challegram_edit_1362890071421726.jpg

scott-pilgrim-gun.gif

zasto onda kazu neki da uralska ne valja, mora da se miksuje? ja mislim da je samo u pitanju trosak prevoza, da li ide naftovodom, ili tankerima, i da li su oni tankeri prekookenasi. ili samo prebacuju naftu reko kaspijskog jezera [ ja nisam ekspert za naftu, ne znam i zato pitam, ko zna]
Ruska je cista. Bez primesa. Šel ima najbolju naftu na svetu. Nije tacno. Gasprom je ima. Šel kupuje od njih.
Arapska je puna peska, mora da se cisti. Kao i iz mora sa platformi, puna je soli.
Ruska se vadi iz zemlje, duboko iz stena. Najcistija nafta na svetu. Najlaksa za obradu. Otuda i reputacija ruskih kompanija da imaju najkvalitetnije gorivo. O gasu da ne pricam. Mozda si cuo Ruse kada kazu , za nase gorivo uvek imamo kupca. To je razlog.

ne bih nikako mogao bolje opisati razlike izmedju nas i njih zato hrvatijanci i imaju zestoke komplekse :bravo:
Hrvati su jedan zbunjen i izgubljen narod.
Njihova vlast se održava na "slavi" Domovinskog rata, rodoljublju, pripadnosti katoličkoj crkvi - porodičnim i tradicionalnim vrednostima.
Istovremeno, oni očajnički žele da budu Zapad, da nisu "primitivni Balkanci", a današnji Zapad i njegov neoliberalizam su sve suprotno od toga.
Kako biti pravi Hrvat i katolik i istovremeno podržavati gej paradu? Kako "kao Zapad" omalovažavati "niže rase" (Ruse, Kineze, Indijce, Arape...), dok si i ti za taj Zapad niža rasa, samo obični primitivni Balkanac?
Kad je bila "Evrovizija" komentarisali su kako zavide Moldavcima što imaju hrabrosti da izađu na scenu i odsviraju kolo i što ih nije briga šta će drugi o tome da misle, dok oni moraju stalno da šalju bledunjave pop pesmice da bi Evropljani za njih mislili da su "srednja Evropa", a ne "primitivni Balkan". :lol: To je tužno...

Nama je mnogo bolje bez njih, jer kad su otišli od nas sa sobom su odneli i svoje komplekse. Mi sad možemo da budemo ko i šta jesmo, oslobođeni večitog poređenja i pritiska da moramo biti "kao Zapad". Tim pre što Zapad danas više nije sinonim za kulturu, kao nekada, već za neku anarhičnu slobodu koja se već graniči sa divljaštvom. Današnji Zapadnjak ode i nameće svoje drugima bez poštovanja za tuđu kulturu i običaje. Ponaša se kao divljak. Kao one polugole žene po Kataru koje su ponosne što su pokazale primitivnim Arapima šta je sloboda, a oni ih gledaju kao da su došle iz prašume bez dodira sa civilizacijom.

Zato je nevažno šta Hrvati imaju. I pare i EU i NATO - džabe je sve to kad su stalno izgubljeni, iskompleksirani i nesrećni. Što je najsmešnije, misle da smo mi isti kao i oni. A mi nemamo njihov kompleks niže vrednosti. Imaju ga poneki u narodu, ali je takvih sve manje kako se odmičemo od njihovog štetnog uticaja. Zato i dolaze ovde, mašu svojim "uspesima", a nas je baš briga, jer svet vidimo drugim očima. I istorija nam nije počela pre 30 godina.

Mislim da oni kao narod nemaju budućnost. Premalo ih je, jednog dana će se "slava Domovinskog rata" izlizati, a oni će se utopiti u neki bezlični zapadni neoliberalizam u kome nacije i tradicija ne treba da postoje i ostaće da žive u sećanjima Srba...

Od kako ih bolje poznajem - prestali su sasvim da mi budu interesantni. Možda zato što mi više volimo narode sa integritetom, koji drže do sebe, koji se ne daju pokoriti... To nam ima veću vrednost nego neko ko se prodao za šaku dolara i srećan je što trčkara oko nekog bogataša kao bezbojni sluga. Takvi smo kao narod. Mnogo smo drugačiji od njih i što su nam dalje - to je bolje za nas. Mi moramo živeti u skladu sa sobom, sa svojim vrednostima, sa našim viđenjem sveta... I nas je jugoslovenstvo upropastilo, ruiniralo nas kao narod, a onda sve što je usledilo i u čemu se nismo snašli, jer su se vrednosti Zapada u međuvremenu već promenile, a mi to nismo na vreme shvatili, pa očajna vlast, pa svašta...

Nama bi odgovaralo da Zapad svima sjaše s grbače, da prodišemo punim plućima, da sarađujemo s kim hoćemo i živimo kako hoćemo. Njima ne bi. Za njih je ideja multipolarnog sveta - horor. Više im odgovara da budu makar i najnerazvijenija pokrajina Zapada, ali da su deo onih koji vladaju, jedine sile, koja vedri i oblači svetom. Zato toliko i mrze Rusiju, Kinu i ostale koji žele da uruše ono za šta su se oni borili. Njima je dobro - uz Nemačku, uz Ameriku... Oni im određuju kako da žive, šta da rade, imaju sitne povlastice i dobro im je. Mi smo na suprotnim stranama i uvek ćemo biti, jer želimo različite stvari. Zato ih se treba kloniti... Ništa dobro od njih ne može doći...

Али пази колико милијарди и колико наоружања НАТО пумпа у Украјину већ 10 месеци.
Цео запад им шаље све могуће, авионе, хеликоптере, своје најбоље ПВО системе, стотине тенкова и хиљаде возила свих намена, цевну и своју најбољу ракетну артиљерију, муницију свих калибара, дронове, да не набрајам даље, и који је резултат?

Опет окинава, све испарило

Pogledajte prilog 1268451

Пуфф

Pogledajte prilog 1268449

Али Зловенци су послали Т55 тенкове, и они ће поново опет још једном да преокрену ток рата бухаха

Pogledajte prilog 1268452

Pogledajte prilog 1268453

Ruska je cista. Bez primesa. Šel ima najbolju naftu na svetu. Nije tacno. Gasprom je ima. Šel kupuje od njih.
Arapska je puna peska, mora da se cisti. Kao i iz mora sa platformi, puna je soli.
Ruska se vadi iz zemlje, duboko iz stena. Najcistija nafta na svetu. Najlaksa za obradu. Otuda i reputacija ruskih kompanija da imaju najkvalitetnije gorivo. O gasu da ne pricam. Mozda si cuo Ruse kada kazu , za nase gorivo uvek imamo kupca. To je razlog.
onda je samo pitanje trasnporta, to kazes, naftovod [druzhba], ili tankeri i zato rusi ubrzano kupuju tankere, ne brinu da ce neko da im prigovori kvalitet, samo je u pitanju transport, a ne da li je uralska i dalekoistocna za kineze? transport utoce na cenu, franco... eu u stvari vara i laze sa "price cap" jer rusi jos uvek nemaju dovoljno tankera da isporucuju naftu, o tome se radi, zakljucujem, mozda gresim, ne znam

Poslednja izmena:
Украјинске беспилотне летелице, којима су Оружане снаге Украјине покушале да нападну руске аеродроме Дјагилево и Енгелс, биле су усмерене на мету помоћу америчких сателита.
Такву изјаву дао је стални представник Руске Федерације при УН Василиј Небензја.

:per:

Izgleda da se Ukro zalihe teskih oružja rapidno tope kao i ljudske rezerve . .. Ocito je da logistika zapadnih partnera ne radi dovoljno ..Ne ide na dobro za Ukre a ofanziva jos nije ni pocela ..Rusi će im sigurno uskoro otvoriti jos nekoliko frontova ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back