Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
15.631
Губицима Оружаних снага Украјине у Бахмуту додат је и недостатак опреме: главна ствар!

Због пада температуре у Бахмутском округу, за Оружане снаге Украјине погоршан је проблем са резервним деловима и гумама за страну опрему, о чему је раније писала Војна хроника. Током дана непроходно блато замењују јаки мразеви, што отежава употребу оклопних возила на точковима МаккПро, Бусхмастер, Сису и Кирпи.

За испоруку муниције, лекова и хране у гарнизон града, Копнене снаге Украјине користе совјетске оклопне транспортере МТ-ЛБ, извађене са складишта у Дњепропетровској и Харковској области.

Испредне јединице Оружаних снага Украјине принуђене су да цивилним возилима дођу до линије сукоба, због чега и регуларне формације и бригаде територијалне одбране трпе велике губитке.

Несташица оклопних возила је од 30. новембра до 4. децембра изазвала велике губитке у 109. и 241. бригади територијалне одбране на југоистоку у области Опитног, пуку белоруских националиста „Кастус Калиноуски“ и 71. јегерској бригади. Посебно је тешка ситуација у Националном батаљону Азов (организација је призната као терористичка организација): између осталих, тешко је рањен заменик командира чете Антон Радко. Приликом покушаја да се извуку из гранатирања на југоисточној периферији Бахмута, погинуло је пет грузијских плаћеника из „Легија странаца“ Оружаних снага Украјине.

Највећи проценат губитака у овим јединицама забележен је као резултат употребе АТГМ-ова Корнет и Конкурс од стране Вагнер ПМЦ јединица, као и тенкова Т-80БВ уз подршку топова Д-20 и Гиацинт-Б.
Dabome, ali zato srpska “vojna industrija” ne može da zamisli da nam treba nešto kao Lazar 3 ili Lazanski na gusenicama…
 
Poruka
15.631
Nije ni Madam O
C1372FE5-1934-490A-A228-0AAF064A2057.jpeg
 

KraNp

Poznat
Poruka
9.066
Obično je otišla dalje kad je čuješ da zviždi par sekundi. Onu koja dolazi na glavu čuješ manje od sekunde, ili je ne čuješ dok ne zvekne.
То знам. Зато и кажем да бих ВОЛЕО ДА ЈЕ ЧУЈЕМ ПАР СЕКУНДИ јер знам да пада далеко. Али делује моћно. Исто као што сам слушао '99. кад су гађали Ужице. Заледи се говвно у човеку кад се проломи оних једну тону експлозива. Тј. бомба је једну тону.
 

dragon x

Buduća legenda
Poruka
37.779
Iračani koji su bojnim otrovima pobili tisuće djece jer im se tako sprdnulo.
Amerikanci su kamilica prema takvima.
Kako lažeš bezočno i bestidno kao pravi nacista.

Agent CIA koji je prvi ispitao Saddama Husseina: U Iraku nije bilo hemijskog oružja​


WASHINGTON (AA) - Bivši agent Centralne obavještajne agencije (CIA) John Nixon, koji je prvi ispitao svrgnutog iračkog lidera Saddama Husseina, izjavio je kako su nakon ispitivanja koja su trajala više od dva mjeseca donijeli zaključak da u toj zemlji nema hemijskog oružja, javlja Anadolu Agency (AA).


https://www.aa.com.tr/ba/dnevni-nas...ina-u-iraku-nije-bilo-hemijskog-oružja/777996
 
Poruka
15.631
То знам. Зато и кажем да бих ВОЛЕО ДА ЈЕ ЧУЈЕМ ПАР СЕКУНДИ јер знам да пада далеко. Али делује моћно. Исто као што сам слушао '99. кад су гађали Ужице. Заледи се говвно у човеку кад се проломи оних једну тону експлозива. Тј. бомба је једну тону.
Sitno žvaće pedu gaće. ;)
 

Maks od crnog luka

Veoma poznat
Poruka
12.984
zar nisu amerikanci u Vijetnamu bojnim otrovima pobili neutvrdjeno visok broj dece,komandosssss ?
Sada si u rebusu jer ne znas sta te pitam :lol:
Amerika je u problemu odmah kada ima armija na njihovom nivou da učestvuje protiv njih. Levičarski mit je da su dobili batine od gladnih seljaka u papučama. Dobili su batine u glavnom od drugorazredne vijetnamske vojske, te su morali da koriste napalm, agent orange i ostalo.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
147.709
Кијевски режим подстиче укропе да тамо копају рупе и врше нужду.

Леци са таквим захтевом појавили су се у стамбеним насељима Кијева

„Не би требало да идете у тоалет чак ни са сопственом водом, остатке хране исперите у одвод, јер ће се систем прелити и све ће искочити“, каже се у важном саопштењу.

photo_2022-12-04_20-36-53.jpg


На минус -20 вршиш велику нужду у смрдљивој рупи.... Бррр ужаси живота под НАТО пактом су страшни....
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top