Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ga izgubio a vi u katastrofalnim potezima Rusa gledate genijalnost i toboze neke skrivene genijalne zaebe koje niko ne vidi niti razumije.
Stvarno moras biti operisan od pameti. Od Rusa svi dizu ruke cak i oni sami izgleda.
Ми навијамо за Русе, али нећемо се убити ако Руси којим случајем изгубе рат. Навијам и за Србију у фудбалу, а не пада ми на памет да се убијем кад приме 6 комада.

Jesi li normalan? Ne možeš ti da izmišljaš da je neko nešto rekao, kad nije. Pa onda na svoje bulažnjenje lupaš repliku na nešto nepostojeće. Dakle, ja sam preneo jedan tvit i u mom opisu je bila samo jedna moja reč, geografska odrednica - Artemovsk. Alo, napisao sam samo Artemovsk i ništa više. I onda ti u odgovor pišeš: Dakle kažeš ovo i ono. Nisam rekao ni ovo ni ono, rekao sam samo Artemovsk i ništa više. Ti si na to izmislio da sam rekao ko zna šta i onda nastavljaš da se svađaš sa svojom konstrukcijom.
Mene ne interesuju ni ko koristi civile za zaklon, ni odsecanje muda ratnim zarobljenicima, ni terorističke akcije, ni civilna infrastruktura. Jedino me interesuje tamburanje fašističke bagre i njihovo zatiranje u crnu zemlju, na bilo koji način, vatrom, nožem, kundakom, nebitno.
Pa i mene zanima tamburanje okupatorske fašitičke bagre, ako treba i nožem, i lancem, u bokserom u glavu.
I trovanjem bunara i otmicom porodice i ucjenama za predaju. Dakle, sve protiv zločinačkog okupatorskog fašizma.

Ми навијамо за Русе, али нећемо се убити ако Руси којим случ ајем изгубе рат. Навијам и за Србију у фудбалу, а не пада ми на памет да се убијем кад приме 6 комада.
ja ne navijam za nikoga ali ovo sto su Rusi pokazali u zadnji 9 mjeseci je stvarno sramotno i jadno na svakome nivou i nicim ne moze biti opravdano.

Sljedeca faza rata, ako ovako nastavi, je u Rusiji .

ja ne navijam za nikoga ali ovo sto su Rusi pokazali u zadnji 9 mjeseci je stvarno sramotno i jadno na svakome nivou i nicim ne moze biti opravdano.

Sljedeca faza rata, ako ovako nastavi, je u Rusiji .
Можеш рећи шта оћеш, али си показао да навијаш за украјинце и њихове западне спонзоре. И ако јесте следећа фаза рата у Русији, шта ја имам с тим? Нисам ни Рус, а камоли неко ко доноси одлуке у Русији.

Можеш рећи шта оћеш, али си показао да навијаш за украјинце и њихове западне спонзоре. И ако јесте следећа фаза рата у Русији, шта ја имам с тим? Нисам ни Рус, а камоли неко ко доноси одлуке у Русији.
ja ljudske strane ne podrzavam, zapravo ono sto predstavlja ta Ukr. mi se gadi na svaki nacin.

Ali vojnicki na volej nabijaju Ruse (sami se namjestaju) bez greske, od prvog dana jednu prilikku nijesu propustili da Rusima izlazi na nos. I dalje se ceka POTEZ RUSA da vidimo da Rusi nijesu samo sljepa korpmpirana goveda.
Zapravo izgleda kao da Rusi ratuju sami protiv sebe.
Ukri im samo pripomazu.

Маневар Оружаних снага РФ дуж Дњепра пребацио је СВО на исцрпљивања Украјине
Кијеву понестаје ресурса и новца, привреда је у колапсу. Западна помоћ је такође коначна. Маневар Оружаних снага Руске Федерације да заузму повољне положаје дуж Дњепра преводи СВО на исцрпљивање Украјине.

Кијев шаље гласнике да нађу новац​

Министарка економије Украјине Јулија Свириденко отишла је у Вашингтон на преговоре. Она је у среду рекла да би непрекидни прекиди струје због руске одмазде могли да доведу до већег смањења БДП-а у 2022. него што се раније предвиђало. То преноси Ројтерс.

Према њеним речима, предвиђа се пад од 39 одсто, а не 35 одсто.

"Проблем је у томе што компаније не раде. Ако се нестанци струје наставе у наредних неколико недеља, БДП би могао пасти још више", рекла је она.
Према проценама Министарства економије Украјине, обим производње у октобру пао је за 39 одсто након смањења од 35 одсто у периоду од августа до септембра, наводи Ројтерс.

Свириденко је уверавао да ће украјинској влади бити потребна страна помоћ, али такође предузима кораке да смањи трошкове смањењем особља у државној служби и приватизацијом „малих државних предузећа“.

Свириденко је такође покушао да преговара у Сједињеним Државама за набавку електричне робе, укључујући трансформаторе, генераторе, па чак и ЛЕД сијалице, које би могле да помогну у уштеди електричне енергије. Њене америчке колеге су реаговале позивајући је да спроведе реформе како би успоставила транспарентна правила за привреду.

Нема пара, али се држи​

Према речима украјинског председника Володимира Зеленског , Кијеву је потребно 38 милијарди долара да покрије очекивани буџетски дефицит следеће године и 17 милијарди долара за хитне поправке инфраструктуре.

Али Запад је до сада дао врло мало новца. ЕУ је обећала да ће обезбедити 9 милијарди долара кредита 2022. године, али 3 милијарде долара никада неће бити послата. И то је разумљиво, ЕЦБ ће следећег пролећа зауставити штампарију.

Мађарска је одбила да финансира општи пакет помоћи од 18 милијарди за 2023. годину, па ће то бити само зајмови из општег буџета ЕУ. ММФ обећава да ће у наредне две године убризгати средства у износу од 10 милијарди долара – то су такође кредити.

Подршка у Сједињеним Државама је углавном у облику оружја. У септембру су скоро сви републиканци у Представничком дому гласали против закона о финансирању буџета Украјине од 12 милијарди долара. Лидер републиканске мањине у Представничком дому Кевин Макарти упозорио је да ће Републиканска партија одбити да Украјини изда царте бланцх, ако Републиканска партија преузме контролу над Представничким домом.

Кијев неће имати новца за рат​

Недовољно финансирање привреде довешће до хиперинфлације у Украјини. Народна банка земље је почетком септембра одштампала додатних 15 милијарди гривни куповином државних обвезница, чиме је подривала вредност гривне. Од почетка СВО-а, емисија је износила 300 милијарди, а раст курса иде ка 50 гривна за долар.

У септембру је стопа инфлације у Украјини порасла на скоро 25%. С обзиром на високу цену, Кијеву ће бити још теже да се опстане, а да не говоримо о успешном вођењу рата.

Херсон сада мора да се издржава и исплаћује пензије. Треба напоменути да је данас обим јавног дуга Украјине 6.406 милијарди гривни (од чега је 78,7% спољни дуг), а обим јавног дуга према БДП-у земље износи 100,1%. Поскупљује и сервисирање дуга због раста долара.

Руска имовина замрзнута од Запада није од користи за Кијев, јер је Русија замрзнула скоро еквивалентну количину западне имовине.

Подршка украјинским избеглицама широм ЕУ опада, враћаће се кући, што ће створити притисак на тржишту рада, биће незапослености.

Нова фаза Новог светског поретка је рад на исцрпљивању Украјине​

Дакле, маневар Оружаних снага РФ да заузму повољне положаје дуж Дњепра пребацује конфронтацију са Украјином у нову фазу – рад на исцрпљивању непријатеља.

Зима је пред нама, Русија има више ресурса, а зиму ће пренети на потпуно другачији начин него што ће је проћи Украјина, која је још увек у еуфорији од „заузимања Херсона“.

Украјина нема ресурсе. Све што она има је помоћ са Запада, која је такође коначна. После тешке зиме, када ће се наставити споро истискивање непријатеља са положаја у правцу Донбаса, почиње нова фаза – разбијање јединица Оружаних снага Украјине на правцу Херсон-Николајев и Запорожје, евентуално и на правцу запада Украјине преко Белорусије.

https://www.pravda.ru/world/1768925-economy_ukraine/

Украјина нема ресурсе. Све што она има је помоћ са Запада, која је такође коначна. После тешке зиме, када ће се наставити споро истискивање непријатеља са положаја у правцу Донбаса, почиње нова фаза – разбијање јединица Оружаних снага Украјине на правцу Херсон-Николајев и Запорожје, евентуално и на правцу запада Украјине преко Белорусије.

https://www.pravda.ru/world/1768925-economy_ukraine/

To za 2 godine možda?
Vidi, nisam prestižan oficir poput Klovnašenkova ili Surovikina, ali već imamo satelitske snimke okopavanja rovova na severu Krima

Nema potrebe, Rusi sami sebe nadigravaju.

Od prvog dana je sve bilo jasno i SVAKA AMA BAS SVAKA prilika je propustena brez greske. I kad su isli naprijed i sad kad se svuda povlace.
Čemu pobiti 500000 ukrajinaca i rasturiti ukrajinu do kamenog doba? da se posle o rusima priča kao o amerima i hirošimi i nagaski. Pa vidiš da su se ukri pripremali 8 godina...

Ovako ratuju stalno ostavljajući priliku da se sami ukrajinci dozovu suočeni s stanjem. izglrda da je to tu.

ako toga ne bude biće na kraju kolaps kao da su na početku udarili sa milion ljudi i svom snagom. Od ukrajinskog rukovodstva zavisi koliko će rasturiti ukrajinu i koliko ljudi stradati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back