Rat u Ukrajini (16)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    142
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva tura srpskih stealth dronova/krstarećih raketa je tajnim koridorom kroz prijateljske zemlje odletela u Donbas. Istim putem je otišao i roj robotizovanih dronova za hvatanje Klovna u mrežu i evakuaciju uz Kijeva, pravac pred preki sud u Donjecku. :per:

Pogledajte prilog 1256678

https://www.instagram.com/p/Ck_LPqIIsKc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Al ce brat zelenskog po prahu da se nahvata para…. Bice dozivotno obezbedjen of spice ….

Skim god sam pricao o ratu cini se da su samo u jednom saglasni. Onaj Zelenski je antipatican lik ,vise ogavan . Svima drzi predavanja i daje instrukcije. Verovatno ima po vise ukljucenja dnevno u program TV,zavisnik publiciteta. Prosto mi je neverovatno da je izabrani predsednik.
Vidi kolike godine je glumio predsednika u seriji:
https://m.imdb.com/title/tt6235122/
Zato su ga Ameri i izabrali. Ukrajinski Ronald Regan. :lol:

Hronika neobjavljene ukrajinske agresije na NATO.

1. 2. mart - Ukrajinski sistem PVO S-300 uništio je rumunski lovac MiG-21. Pilot je poginuo.

2. 2. mart - Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je rumunski vojno-transportni helikopter Mi-8, koji je izleteo da traži lovac MiG-21 koji je oborila Ukrajina.

3. 3. mart - Estonski brod za rasute terete Helt je raznela ukrajinska pomorska mina kod obale Odese. 4 osobe su nestale.

4. 10. mart - Ukrajinska bespilotna letelica Tu-141 „Svift“ napala Zagreb. Srećom, niko nije poginuo.

5. 13. mart – Ukrajinski Folkšturm je spržio automobil američkog novinara Njujork tajmsa Brenta Renoa u regionu Irpen, koji je, prema podacima iranskih obaveštajnih službi, radio kao oficir CIA u Iraku.

6. 9. septembar - rumunski minolovac je dignut u vazduh od strane ukrajinske pomorske mine kod Konstance. Na sreću, nije bilo poginulih.

7. 9. novembar - Turski čamac dignut u vazduh od strane ukrajinske pomorske mine kod obala Turske. Srećom, niko nije poginuo.

8. 15. novembar – Ukrajinski PVO sistem S-300 napao je Poljsku, ubivši 2 državljana Poljske i traktorsku prikolicu.

Pod plaštom rata sa Rusijom, Ukrajina vodi hibridni rat protiv NATO-a!

Danas je Putin najveći svetski ološ. Tačka.

40234931-5_1-kleenex-facial-tissues-2-ply-100-virgin-pulp-highly-absorbent-paper-towel_edit_11...jpg

E7625F33-718B-4644-BD02-81036DA2CC1E.jpeg

Пољска је одустала од планова за примену Члана 4 Повеље НАТО о хитним консултацијама, изјавио је пољски премијер Матеуш Моравjецки за „ТВП“, поводом ракетног напада који се синоћ догодио на територији Пољске, преноси Спутњик.
„Ток догађаја и подаци које смо добили током ноћи навели су нас да закључимо да ово није био намеран напад на Пољску. Према нашим информацијама, није био план да се нападне пољска територија. Зато нисмо активирали Члан 4, али смо га држали у резерви”, објаснио је Моравjецки.

Истовремено, пољски премијер је истакао да се Пољска свакако редовно консултује са НАТО. „Ми се, заправо, редовно консултујемо. Али, у оквиру Вашингтонског споразума о одбрани, постоји Члан 4 који обавезује чланице да одрже консултације у случају претње. Ми смо касно синоћ на седници Савета комитета за националну безбедност заједно са председником одлучили да проверимо предуслове за примену Члана 4. И ако постоје, онда би наш амбасадор (у НАТО-u) имао могућност да га употреби“, нагласио је он.

Претходно је председник Пољске Анджеј Дуда изјавио да постоји велика вероватноћа да је ракета, која је пала на територију Пољске, припадала снагама ПВО Украјине. Такође је додао да, с обзиром на ситуацију, вероватно нема потребе да се примењује Члан 4 Повеље НАТО-а.

УН: Не назире се крај конфликта у Украјини

Према саопштењу руског Министарства иностраних послова, пољском отправнику послова у Русији, који је позван на разговор поводом ракетног инцидента у Пољској, речено је да Москва очекује од Варшаве да престане са свим антируским спекулацијама поводом пада ракета, наводи Спутњик.
Раније је „Си-Ен-Ен”, позивајући се на извор из америчке администрације, објавио да је украјинска војска обавестила Сједињене Америчке Државе и друге западне савезнике да је покушавала да пресретне руску ракету у временском периоду који се поклапа са инцидентом у Пољској, а такође и близу тог места.

Подели ову вест​

An IQ of 89 is required to successfully click on the links next to the numbers to display each loss.
Plonker, did I hit raw nerve? You seem to have problem with mental issues. At least try to lie in a more creative way. So you can not provide other links The truth to you is like sunlight to a cockroach.
The only thing you added to this thread was your unerring ability to post nonsense and by so doing, keeping this topic in the Top Ten. But even that is not worth continued concessions to your mentally challenged responses.

Poslednja izmena:

ЕКСКЛУЗИВНО „У Донбасу до краја“: Исповест медицинске сестре из Хрватске која лечи рањенике /видео/

16:02 16.11.2022
Мирела Јакупанец - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2022

© Фото : Спутњику уступила Мирела Јакупанец

Николина Тесла

Када сам на интернету видела нехумане поступке екстремистичке организације „Азов“ према руским војницима и цивилном становништву Доњецке и Луганске Народне Републике, донела сам одлуку да одем у Донбас. Многи осуђују мој избор, али мене то неће обесхрабрити. Ја ћу наставити да лечим војнике и цивилно становништво. Бићу уз њих до краја.
Тако за Спутњик говори Мирела Јакупанец, медицинска сестра из Хрватске. Ова храбра жена има четрдесет и две године. Током трајања специјалне војне операције, Мирела је донела велику животну одлуку због које је многи нису подржали. Међутим, њу то није обесхрабрило. Ова племенита медицинска сестра одлучила је да слуша своје срце и упутила се на Донбас да помаже рањеним руским војницима и цивилима.
На територију Донбаса Мирела је стигла 20.априла.
„Авионску карту сам купила пет дана пред одлазак. Лет је био 13.04. из Загреба, преко Истанбула до Грозног. У то време, није свако могао да оде у Донбас. Међутим, ја сам добила гаранцију. Од првог дана помажем војницима. Због њих сам и дошла“, објашњава саговорница Спутњика.
Мирела Јакупанец - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2022

Мирела Јакупанец
© Фото : Спутњику уступила Мирела Јакупанец

Одлуку донела згрожена тортуром „Азоваца“​

Одлуку да оде из Хрватске и током специјалне војне операције несебично помаже и лечи рањене руске војнике и цивиле, Мирела је донела након што је на интернету видела нехумане поступке терористичког пука „Азов“.

„Оно што ме је навело да дођем у Донбас је мучење руских војника и цивила. Недуго пред мој одлазак у Донбас, на yоутубе-у, видела сам како терористичка организација „Азов“ мучи војнике. Многи људи не верују да нацизам у Украјини заиста постоји. Скоро цео свет верује украјинском председнику Владимиру Зеленском и америчкој пропаганди“, објашњава Мирела, додајући да је током свог боравка у Донбасу, својим очима видела кроз коју муку и патњу су прошли војници и цивили након разних тортура од стране „Азоваца“.
„Више хиљада војника прошло је кроз моје руке. Својим очима сам видела муку, патњу и ране не само војника, него и цивила. Оне које су Азовци мучили, били су у тешком стању. Цивилима су урезивали нацистичке знакове, док су војницима резали стомак, вадили утробу, ломили ребра....Неке од њих смо успели спасити. Ране су затваране хируршким путем. Ипак, нажалост, многи нису преживели“, констатује наша саговорница.

Осим цивила који су пролазили кроз тортуру нацистичке организације „Азов“ само због тога што причају на руском језику, Мирела је имала прилику да лечи и евакуисане становнике из Мариупоља.
„Евакуисани рањени цивили из Мариупоља су били најчешће жртве снајпериста који су их гађали у доње и горње екстремитете наносећи им тешке телесне повреде“, наглашава саговорница.

Несебична помоћ​

Мирела се, како каже, током гранатирања, често налазила недалеко од места удара. Међутим, никада се није бојала за свој живот.

„Често сам била у Доњецку током гранатирања. Налазила сам се недалеко од места удара и успела сам да се извучем. Ја се не бојим за свој живот. Верујем да ме чува Бог. Бринем се за животе рањеника. Мени није тешко да радим 24 часа. За шест месеци мог боравка овде навикла сам се на тај темпо. За мене је највећа награда, када рањеници оздраве. То ми даје снагу и ветар у леђа“, објашњава наша саговорница.
Због њене несебичне помоћи, труда и рада, руски војници је много поштују и цене.
„Војници су ми захвални. Они ме много цене. То што пишу разни портали да су руски војници звери, то су све лажи. За мене су руски војници хероји. Сматрам да ће Русија добити овај рат и победити нацизам на овој територији“, наглашава Јакупанец.

На питање каква је тренутна ситуација у Доњецку, Јакупанец каже да продавнице и болнице раде.
„Украјинцу су затворили воду почетком специјалне војне операције. У Доњецку нема воде. Односно, воде има али на свака три дана. Што се тиче цивила, они се налазе овде. Међутим, украјинске трупе гађају центар града, аутобуске станице, продавнице и болнице“, описује ситуацију Мирела Јакупанец.
Gospodja cini humano delo, nije vazno koga leci, vazno je da spsava zivote.

Prenkovic i Milanovic upravo dobili zapovjed od glavnog stozera iz USA da se se u NDH pokrene sve sto moze drzati kubure i jatagana da se sto pre stocnim vagonom posalje na istocni front...Rusi su poubijali kamaru Poljaka - nema ko da ih zameni osim casnih ustasa ....bolje Hrvati da proljevaju krv nego tamo neki germanski LGBT i anglo-saskosi travestiti na kokosu....pokazite se i dokazite na opsadi Moskve....bice tu kamara lijesova al sta ima veze...Slava Ukraini Za dom Spremni...rusogoouzi vas cekaju...krenite odma sa kratkim majicama ....USA garantuje da ce biti zimske odore....ali verujte im....i zakopoajte wc solje i daske i ves masine po Hrvatskim gradovima....wc solje Rusi svakako uzimaju ko ratni plen a ves masine trebaju im cipovi za iransko-kurdistansje dronove jel nemaju toliko elektronike da namaknu....a ne da bi prali usrane gace....sofosticirani cipovi iz ves masine no-named tursko-kinese proizvodnje kad se ugrade u severno korejski dron mogu da zveknu i Pentragon i Brisel po sred celenke (potrebni su samo cipovi iz ves masinen - a ovi nemaju opremu da takve skarabudzene letelice obore)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back