- Poruka
- 66.345
Zna li neko kako se na ruskom kaže "Drina"?
Da prevedemo ona pop hit iz 1914-te na ruski: "Kazuj strina đe je Drina".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To uvezi obrazovanja, tacno, ostali zakljucci su ti pogresni.Sudeci po tvom pisaniju ovde na Krsti vise sam nego siguran, ne da nisi imao nikakve veze sa Nemackom, nego da ti je i osnovno obrazovanje veoma oskudno.
Ziveo veliki vodja....čujem da lete rakete iznad tokija...koje poniženje..prije 80 god ti kimovi su im služili kao vojnici i mornari na yamatu a danas šalju balističke rakete iznad bivših gospodara...šta ti je sudbina kada te bivše sluge ponižavaju...
Rekla Raša tdejGde je link?
Zalosno, cak i deca moraju proci kroz sve ovo.mala informacija ali vrlo bitna...izgleda da su rusi shvatili da zmiju ne mogu pripitomiti već samo zgnječiti...
Alert : Russia shutting schools from tomorrow in Belgorod ? only online teaching
Treba imat mooda to vozit, a vidili smo da Rusi ih nemajuDanas je Krimski Most prešlo više tenkova nego što ima Ukropistan i ceo antiruski blok EU. Biće strašnih trenutaka za Ukropistanlije:
Kao Rusa se trebaju bojat? Jel čitaš ti uopće portale? Rusi se sad trenutno boje Ukro Ustaša koji napreduju na svim frontovimaOsetiće Ukropistanlije veom brzo. Ko se uhvati na teritoriji RF, ili bude dovoljno sumanut da pokuša nekakvo “sprečavanje” demokratskog izjašnjavanja ba referendumima u Odesi, Nikolajevu i Harkovu, pa kojim čudom preživi ide u Noriljsk - sibirski rudnici doživotno za polonizovane Maloruse.
Samo jos i to treba da urade, potvrdili bi da su kompletni idioti, ne mislim narod vecglavesine.pretpostavljem da će kremlj internirati ukrajince kao USA japance 1941...samo u moskvi ih ima 250 000 i tu je golem broj potencijalne jeftine ako ne besplatne radne snage...a valja i sibir naseliti...
80 km je HIRMAS. Jos nije poslano ono što baca 300 km navođeno. A i treba masi naroda ostaviti liniju izvlačenjaMa da, “star”. Zašto bi “tenkovi za Harkov” išli preko Krimskog Mosta?
P.S. Za navijače Ukropistana, Ukropistanlija i Ukra: kako to da vaša “svemoćna” Ukropija nije rešila problem zvani Krimski Most?![]()
Niti mogu, niti smeju.
Cuo sam mnogo pohvala o 84ki, da li je stvarno dobar kako su ga predstavili?Ode SLO donacija - niko se nije ofajdio od oklopnog transportera JNA M-80A - ima 5 toćkova za oslanjanje.
Da su čak i mene (nisam nikakav ekspert) pitali, uštedeli bi bar na transportu. Devedesetih je uništavan u velikom broju.YU “kvalitet”.
Đuro, izvini ali Rusima (tačnije SSSRu) nije nedostajao vojnik već savremeno naoružanje. Pre svega zbog tog nedostatka nemci su svojom doktrinomn(koju danas malo modifikovano koristi vojska USA) prolazili kao kroz sir kroz sovjetsku odbranu, hvatali ih u razna okruženja te su im se predavale velike vojne formacije.Svakom je jasno da su Finci izgubili taj rat i koliko su Rusi platili tu pobedu, nekoliko meseci kasnije itekako im je nedostajalo vise od sto hiljada poginulih u Finskoj.
Znaci i Elon postao "vatnik"..![]()
Ne razumem se mnogo u te militarije samo sam rekao da je pobeda u Finskoj bila preskupa, koliko sam procitao ni Finci nisu bili bog zna kako opremljeni. Nemas razloga da se izvinjavas, Hvala.Đuro, izvini ali Rusima (tačnije SSSRu) nije nedostajao vojnik već savremeno naoružanje. Pre svega zbog tog nedostatka nemci su svojom doktrinomn(koju danas malo modifikovano koristi vojska USA) prolazili kao kroz sir kroz sovjetsku odbranu, hvatali ih u razna okruženja te su im se predavale velike vojne formacije.
Gde se seti Drine u ove rane sate?Zna li neko kako se na ruskom kaže "Drina"?
glupost...nije njemačko oružje u tolikom broju bilo suvremeno...njemačka vojska za transport logistike i vojske u 80% slučajeva koristila je konjsku zapregu...glavni nedostatak sovjeta bilo je neiskustvo vođenja rata u novim okolnostima u kojima je npr. konjica bila relikt prošlosti...generali crvene armije našli su se pred vojskom koja je imala iskustvo rata već dvije godine protiv jedne francuske koja se prije 1939. smatrana največom vojnom silom u evropi...iskustvo je stečeno vremenom kao što se i danas ruska vojska prilagođava iskustvom rata u bivšoj ukrajini...Đuro, izvini ali Rusima (tačnije SSSRu) nije nedostajao vojnik već savremeno naoružanje. Pre svega zbog tog nedostatka nemci su svojom doktrinomn(koju danas malo modifikovano koristi vojska USA) prolazili kao kroz sir kroz sovjetsku odbranu, hvatali ih u razna okruženja te su im se predavale velike vojne formacije.
glupost...nije njemačko oružje u tolikom broju bilo suvremeno...njemačka vojska za transport logistike i vojske u 80% slučajeva koristila je konjsku zapregu...glavni nedostatak sovjeta bilo je neiskustvo vođenja rata u novim okolnostima u kojima je npr. konjica bila relikt prošlosti...generali crvene armije našli su se pred vojskom koja je imala iskustvo rata već dvije godine protiv jedne francuske koja se prije 1939. smatrana največom vojnom silom u evropi...iskustvo je stečeno vremenom kao što se i danas ruska vojska prilagođava iskustvom rata u bivšoj ukrajini...
Koliko se secam ranije procitanog Nemci jesu koristili nesto maalo zaprega ne 80% a Rusi ni najmanje, sve je bilo motorizovano.glupost...nije njemačko oružje u tolikom broju bilo suvremeno...njemačka vojska za transport logistike i vojske u 80% slučajeva koristila je konjsku zapregu...glavni nedostatak sovjeta bilo je neiskustvo vođenja rata u novim okolnostima u kojima je npr. konjica bila relikt prošlosti...generali crvene armije našli su se pred vojskom koja je imala iskustvo rata već dvije godine protiv jedne francuske koja se prije 1939. smatrana največom vojnom silom u evropi...iskustvo je stečeno vremenom kao što se i danas ruska vojska prilagođava iskustvom rata u bivšoj ukrajini...
Slažem se samo ja nisam indiferentan.Od sutra ili prekosutra ti Ukropi šta i ovako masovno ginu će biti agresori na rusku državu. Okupatori dela Rusije, kapiš? Ma kapiraš ti moj penis kad si tako nebulozan.
Dakle taj Liman, Herson, Zaporožje, dva distrikta Nikolajevske oblasti (koje uzgred svi zaboravljaju) su najkasnije za par dana država Rusija čiji su delovi okupiurani od strane sile. To više neće oslobađati Narodna milicija nego Armija Rusije. Govori li ti to nešto?
Meni je to toliko kazalo da sam apsolutno indifirentan da li će ukropi okupirati još neko selo kad znam šta sleduje za prilično kratko vreme.
bilo kako bilo nitko ne pamti sovjetske generale i maršale s početka rata...svi su maknuti u stranu ili su čak postali izdajnici a glavni konstruktori sovjetske pobjede bili su mladi generali maršali koje nitko prije 1941. nije poznavao...Tacno tako. Da nije bilo Staljina, ideja sovjetskog generaliteta bi bila da se Hitler doceka na konjima i sa sabljom u ruci.
Finska je u stvari bila "generalna proba" posle koje je drug Koba gvozdenom metlom ocistio generalstab.
Isto bi mogao da uradi i Putin kad objavi ratno stanje. Ukrajina kao "generalna proba" za sukob sa NATO.
Nemci su imali prednost u vazduhu, artiljeriji i oklopnim jedinicama to je bilo sasvim dovoljno za brzo prodiranje. uzroci nisu bii samo svojeglavost ruskih vojskovođa već bih rpre potencirao ukupnu situaciju u kojoj se našla zemlja nakon oktobarske revolucije a nakon toga i gladnih godina gde se gledalo više na preživljavanje nego na osavremenjavanje naoružanja i opreme.glupost...nije njemačko oružje u tolikom broju bilo suvremeno...njemačka vojska za transport logistike i vojske u 80% slučajeva koristila je konjsku zapregu...glavni nedostatak sovjeta bilo je neiskustvo vođenja rata u novim okolnostima u kojima je npr. konjica bila relikt prošlosti...generali crvene armije našli su se pred vojskom koja je imala iskustvo rata već dvije godine protiv jedne francuske koja se prije 1939. smatrana največom vojnom silom u evropi...iskustvo je stečeno vremenom kao što se i danas ruska vojska prilagođava iskustvom rata u bivšoj ukrajini...