Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rasija multi-kulti, za razliku od ukro-nacista, i nama poznatog bandere, ali nam je nepoznato da je ukrajina zapravo prva nacisticka bila, pre nemacke, i prva zagovarala istrebljenje jevreja - evo ko je inspirisao hitlera i naciste u nemackoj, i na cijoj sisi se dojio azov bataljon:
https://www.voltairenet.org/article218093.html
The "integral nationalist" was created in Ukraine by Dmytro Dontsov at the very beginning of the 20th century. Initially, Dontsov was a left-wing philosopher, only gradually moving to the extreme right. He was a paid agent of the Second Reich during the First World War, before participating in the Ukrainian government of Symon Petliura, which arose during the Russian Revolution of 1917. He participated in the Paris Peace Conference and accepted the Treaty of Versailles. During the inter-war period, he exercised a mastery over Ukrainian youth and became a propagandist of fascism, then of Nazism. He became violently anti-Semitic, preaching for the massacre of the Jews long before this theme was supported by the Nazi authorities, who spoke only of expulsion until 1942. During the Second World War, he refused to take over the leadership of the Organization of Ukrainian Nationalists (OUN), which he entrusted to his disciple Stepan Bandera, assisted by Yaroslav Stetsko. Almost all the documents about his activity within Nazism have been destroyed. It is not known what he did during the war, except for his active participation in the Reinhard Heydrich Institute after the latter’s assassination. The newspapers of this anti-Semitic organ gave him a lot of space. At the Liberation, he fled to Canada, under the protection of the Anglo-Saxon secret services, and then to the United States. At the end of his life, he was still as virulent as ever and had evolved into a form of Viking mysticism, preaching the final confrontation against the "Muscovites. Today, his books, especially his Nationalism, are required reading for militiamen, especially those in the Azov Regiment. Ukrainian "integral nationalists" massacred at least 3 million of their fellow citizens during World War II.

rusija je de-nacifikaciju nedovoljno pojasnila i obrazlozila, ovo treba prevesti
Занимљиво је како су ти велики Украјинци често неки странци или мешанци.

Донцов писал о своей семье: «таврийская, то есть, смешанная, дед до конца жизни не научился по-русски, мать называлась Франциска (Франя) (а не Ефросинья), тетя — Полина, их отчим был немец-колонист; рассказывала мать, что прабабка моя была итальянка; …украинца из меня сделали: Гоголь, Шевченко, Кулиш и Стороженко».

Jadno je sto oni nemaju nikakve sanse preziviti rat u jednom komadu, s obzirom ko ih vodi. Odje mislim da je jedino rijesenje NAZALOST povuci vojsku nazad u Rusiju i pokusati politicki nesto izvuci.
Sve drugo je put u totalnu katastrofu i totalni poraz.
Prava je šteta što ti nisi bio politički predstavnik hrvatskih Srba. Sukoba uopšte ne bi ni bilo. Pa ti se sa ovim "oštećenima" baš sve razumeš. Podešeni ste bukvalno na iste frekvencije.

Ајде што је пут у пораз, Путина ми није жао јер је мафијаш и комуњара и његов пораз је можда за Русију и најбољи исход, бољи од ширења на неке нове територије.

Жао ми је свих нас који ћемо можда бити жртве њихових самоубилачких, ирационалних потеза којима су Руси увек били склони. Да не повуку остатак света са собом у ладну гробину.
I zato je ja nadam da ove druge seronje sa druge strane, nista manje nego Put ler, nece ih gurnuti prema iracionalnom. Zarad sviju nas.

Nece ovo cekati decembar ni proljece.
Da, u ratu su vremenski termini i vrijeme, jako bitni. Izgubi vrijeme, u velikim gownima si. Znam, znam, Rusima se ne zuri, oni igraju igre dok ovi igraju rata....
Ово сам написао јер сад наступа нека сезона киша у Украјини коју тамо зову "беспутица". Наводно, неће моћи ништа да се креће док она траје.

Занимљиво је како су ти велики Украјинци често неки странци или мешанци.

Донцов писал о своей семье: «таврийская, то есть, смешанная, дед до конца жизни не научился по-русски, мать называлась Франциска (Франя) (а не Ефросинья), тетя — Полина, их отчим был немец-колонист; рассказывала мать, что прабабка моя была итальянка; …украинца из меня сделали: Гоголь, Шевченко, Кулиш и Стороженко».
pa i mi ameri smo mesavina nacija, ali kazem, problem nam prave zle ideologije koje trebamo da raskrinkamo, nemamo mi problem sa ukrama, pa neka su i od blata, vec sa ideologijom da se istrebe jevreji, sada rusi, sa idejom nac. cistote, koju je hitler od njih pokupio... ali se lazemo da je u pitanju teritorijalni spor, osvajanje i slicne gluposti

Jadno je sto oni nemaju nikakve sanse preziviti rat u jednom komadu, s obzirom ko ih vodi. Odje mislim da je jedino rijesenje NAZALOST povuci vojsku nazad u Rusiju i pokusati politicki nesto izvuci.
Sve drugo je put u totalnu katastrofu i totalni poraz.
Хах.....шта ти је брате ! :) Тај пораз би значио и крај Русије. Зато је немогуће изаћи из рата преговорима. Једна страна мора да однесе војну победу.

pa i mi ameri smo mesavina nacija, ali kazem, problem nam prave zle ideologije koje trebamo da raskrinkamo, nemamo mi problem sa ukrama, pa neka su i od blata, vec sa ideologijom da se istrebe jevreji, sada rusi, sa idejom nac. cistote, koju je hitler od njih pokupio... ali se lazemo da je u pitanju teritorijalni spor, osvajanje i slicne gluposti
Да, али сам принцип и развој америчке нације је другачији и по дефиницији конгломерат.

Braniti se do zadnjega ko Hitler sto je naredio?

Sta drugo?
Da li Rusi mogu ista promijeniti u ovoj situaciji? I imaju li kad?
Не разумем то поређење с Хитлером. Русија је дала највеће жртве у борби против истог.
Већ су променили, а резултат не може бити нерешен.

Ako ništa drugo - Rusima se mora priznati da nas sve drže u najvećem iščekivanju i da publika odavno nije gledala ovako napet film. Kakav Holivud, kakvi bakrači! Sve oči uprte u Putina, definitivno je zasenio Zelenskog, čije se glumačko umeće slabo pokazalo. Svi nestrpljivo očekuju sledeću odluku, ali Putin sve drži u neizvesnosti. Kakav triler, kakva akcija! Svaka čast!
ne sumnjam u vojnu superiornost rusa,
al ne mogu da se otmem utisku da su im generali
za klasu slabiji nego nasi,
moja preporuka putinu,
dovedi 3 srpska generala
i osvojices svet za mesec dana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back