Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad samo mali deo toga bude napravljeno onda mozemo da postujemo i slavimo dok je situacija takva kakva je na limanu nema mesta slavlju ili postovima rusi samo sta nisu ovo ili ono dela su ta koja prave sliku na terenu a ne reci ili saopstenja
ma ja sam protiv rata, ne slavim, daleko bilo
pa ja bih zavrnuo ventil [da bi ga eventualno opet odrvnuo], a ne bih cekao da neko sabotira oba severna toka, i da sada vise uopste nece biti gasa [ni kao ucene, ni kao ratnog orudja]... znaci, trudim se da budem realan, i logican, koliko mogu

nisu reci ili saopstenja, imas video
Verovatno će početi napade na kasarne. To do sada nisu radili, verovatno sa morbidnim nekim putinovskim razlogom.
mi tu igru nismo shvatali da se himarsima gadjaju rusi u ukrajini, a ne i sama rusija, dok rusi sada nisu rekli i da su te nove oblasti u ukrajini postale rusija

dakle, formalno-pravno uzimamo oba stanovista, za zapad nisu, ali za ruse jesu RUSIJA, i shodno tome ce reagovati

verovatno za nedelju dana

Već je tu, samo što Kiman nije baš Staljingrad, a Ukropistan je veoma zgodan kad ima reku iza leđa pa se napada velika koncentracija pešadije sabijena na malom prostoru - Rusi imaju ogromnu nadmoć u vazduhu i Ukri imaju velikih problema da zadrže pontone.
Da lu si video pokolj kod Andrejevke - neuporedivo više ljudi ima tamo nego kod Limana, a Ukri ni da maknu, nego se non stop povlače do Inguleca, pa ponovo pokušavaju, a svaka proba ih košta po par hiljada.

Читао сам ја много тога, али видим да је руска војска тотално конфузна. Чисто онако посматрам као аматер. Не разумем се у стратегију и командовање.
Da je “konfuzija” Ukri bi uz onoliku brojnu premoć kod Kimsba već ušli i u Lugansk i Donjeck.
Konfuzija = masa zarobljenika, a nisu ulovili ni 5-6 sve ukupno.

Na jeftinim energetima su izgradili privredu i standard građana.
Skuplji energenti znače skuplji proizvodi, samim tim nekonkurentni na svetskom tržištu. Ako ne možeš da prodaš, jer je skupo - od čega ćeš da živiš?
Ako Amerikanac proizvede i proda jeftinije, a isti kvalitet, od njega će da kupe.
Bez jeftinih energenata nemačka privreda je u krizi.
I kako glasi zaključak?
Mercedes će postati nekonkurentan?

Mi smo USA gubernija i ko god kod nas dođe na vlast je odobren od USA i sa njima sarađuje.
I to što nismo dali sankcije Rusiji nekome drugome (verovatno opet USA) odgovara. Inače bi nas pritisli.
I Mađare su pustili - opet iz nekog svog interesa.
Fantaziranja o slobodi su za društvene mreže.
Nema slobode za sad i što se to pre prihvati - to bolje. Manje frustracija.
Слобода је десета прича. Кад ова "маса" поново прими Бога у себе и Српство, онда јој ПОСТЕПЕНО треба давати слободу у руке. До сад смо је крваво плаћали и кад је добијемо ми се поссеремо на њу на сваки начин. Једном речју.....не знамо шта ћемо са њом.

Има сигурно. Да ли сме или не, видећемо. Нема још пуно времена, судећи по ситуацији на терену.
Ако мораш да се браниш атомским бомбама од једне Украјине, онда си "труба". То се ради кад стисну од балтика до Крима па то одгурну до Урала. А не у овим моментима.

Rusi su ovaj rat izgubili u prvih mjesec dana. To je i njima bila jasno pa su se povukli sa sjevernog fronta i pokušali da osvoje makar Donbas. Izgleda da ni u tome nece uspjeti. Ovih 300k sto mobilisu nije dovoljno da prelome situaciju, vec samo da popune rupe.

Ma kakvih 300k to ti je priča za javnost da ne bude preveliki šok.

Iz par kompanija gde rade i naši, stigle su informacije da je poziv za mobilizaciju dobilo od 8 do 10% zaposlenih radnika.

To ti je minimum milion na nacionalnom nivou.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back