Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa da, ostavili ih na cedilu kao i nas rusi 99te!
Zasto 1999e?

Zar zaboravljamo da je Rusija glasala za svake Sankcije SRJ pocevsi od 1991e a Cernomirdin je rekao Momiru Bulatovicu a o cemu je javno svedocio na televiziji, ako ne potpise Srbija Kumanovo i Rusija ce nas bombardovati

Jedino je Lukasenko podrzao Srbiju, jedini covek koji je poslao pomoc Srbiji i licno dosao

Koja Rusija, to nam je neprijatelj, njima je Bugarska i Turska mnogo veci interes, Srbija poslednja rupa

D8772AF2-ED1C-4EAD-A7C4-F52E4883CB83.jpeg

D46A0F5B-00C8-418A-9B49-16E63FA93813.jpeg

597C30A6-0771-4A89-9FE0-A21C24A43B5B.jpeg

55639582-94F9-40F8-A601-EA08A2E1E1D1.jpeg

Za sve ima resenje. Samo se anektira i mrs u pm. Sto ne pade Slobi na pamet da pripoji Holandiju nece mi nikad biti jasno.🙃

Da li je gore da ostanu? Jer ovo sto oni rade je sprdnja. Nema vise nikakvog smisla da ti jadni ljudi koje salju ginu tamo, jer je ovo sve otislo u q.

za tjedaan dana ćemo znati imal putin muda ili ne da denacifikuje kako kaže ruse u ukrajini...

Čisto sumnjam da će se bilo šta bitnije promeniti. Po osnovu mobilisanja rezervista, uguraće u Ukrajinu veći broj profesionalnog i regrutnog sastava, koji sada obavlja druge zadatke, obezbediti linije fronta i vratiti se tamo gde su stali čini mi se baš padom ovog Limana.
Znači artiljerija, lagano, VDV i Vagner, ostvaraju pomake, pa dok ne izadju na liniju četiri oblasti.
Ako je bilo šta primetno, onda jeste izostanak bilo kakve žurbe kod Rusa. Nisam siguran da njima odgovara ovaj sukob, ali uošte ne izgleda da ulažu trud da ga što pre privedu kraju.
Odgovor na pitanje zašto ne koriste pun vojni potencijal treba tražiti u političkom vrhu Rusije. “Mi još nismo počeli ništa ozbiljno” ih je dovelo tu gde jesu…

Imam ozbiljno pitanje: zašto je ruska vojska prije 4 ili 5 mjeseci mogla uništavati sve pred sobom a sad to više ne može?
Šta se točno i konkretno desilo da se to promijeni?

Pa dosta toga. Rusi imaju Zakone koje slepo poštuju (ma kako to tebi izgledalo)
Od početka Specijalne operacije je prošlo više od 6 meseci. Vojnicima po ugovoru (koje mogu po ruskim zakonima da šalju van Rusije) je istekao ugovor (Ugovori su na 6 meseci) Jedan dobar deo po isteku ugovora ga nije produžio, tako da su ostali sa nedovoljno ljudstva za teritoriju koju drže.
Rešenje je pronađeno tako da je u toku promena ruskih granica, odnosno ruska granica se pomera na 4 oblasti u Ukrajini. Tom promenom granica se stiču uslovi da se tamo i zakonski mogu da šalju i regruti, a ne samo vojnici po ugovoru.
To će verovatno za početak da omogući popunu jedinica stabilizaciju fronta, ali značajne efekte na tok rata (pazi, više neće biti Specijalna operacija gde su ruke vezane) očekujem za 2 - 3 meseca.

Pa ja sam to rekao. Prva stvar koju su Amerikanci uradili prilikom napada na Irak je unistenje njihove elektroenergetske mreze .

Bombardovanje Sadamove rezidencije se podrazumeva jelte.

Sto Rusi ne rade to isto je van moci shvatanja mog razuma.
.
Zbog toga što nije postavljena adekvatna politička (ideološka) osnova za ovu vojnu akciju. Umjesto da Kremlj odlučno saopšti svojim građanima da idu u satiranje ukrajinskih rusofoba i zapadnih satanista, da oslobode istorijske ruske oblasti, oni pokušavaju da prodaju priču o "jednom narodu", braći, trte-vrte. Uz to, proklamovani su neodređeni vojno-politički ciljevi: denacifikacija i demilitarizacija. Zbog čega ratujem u Ukrajini, pita se ruski vojnik. Na takvu bazu nadogradila se potpuno pogrešna strategija - umjesto da se krene u totalni rat, pokušalo se sa nekakvom "specijalnom operacijom" koja je propala poslije dvije sedmice.

Sa druge strane, Ukrajinci se godinama pripremaju za ovo. Svom zombifikovanom i mržnjom zadojenom stanovništvu puštaju priču o "hordama Orka" protiv kojih treba da odbrane svoje domove, stvaraju mitove o herojstvu ukrajinskog vojnika. Njihovi borci maksimalno motivisani, a nakon posljednjih uspjeha na frontu pucaju od samopouzdanja.

Da ne govorim o tome kako Kijev i Zapad na informacionom prostoru razvaljuju Ruse.

Zasto 1999e?

Zar zaboravljamo da je Rusija glasala za svake Sankcije SRJ pocevsi od 1991e a Cernomirdin je rekao Momiru Bulatovicu a o cemu je javno svedocio na televiziji, ako ne potpise Srbija Kumanovo i Rusija ce nas bombardovati

Jedino je Lukasenko podrzao Srbiju, jedini covek koji je poslao pomoc Srbiji i licno dosao

Koja Rusija, to nam je neprijatelj, njima je Bugarska i Turska mnogo veci interes, Srbija poslednja rupa
Naš narod, a i ostali iz bivše Jugoslavije ne zaostaju, i dalje veruje u ideje bratstva i jedinstva, prijateljstva među državama i slične fantazije. Toga među državama i narodima NEMA. Postoji samo INTERES. Ako neko ima interes da ti pomogne ili te podrži ili ti nešto da - on to uradi radi sebe, a ne tebe i - naravno - i ti moraš nešto dati za uzvrat - ako ne sada, onda u budućnosti. Pre ili kasnije sve stigne na naplatu. I ništa nije večito. Nemci su uživali u miru i prosperitetu 70 godina, pa se sad sve to može urušiti u par godina i biti oteto od strane nekog drugog. Mi smo imali prilično solidnu državu 40+ godina, pa smo je izgubili, bili totalno ruinirani na sve načine, a sada se opet podižemo. Svet se opet menja i sad je nekome u interesu da nam bude dobro, kao što je nekome bilo u interesu da nam bude loše pre 20-30 godina. Svi smo mi deo većeg plana sila koje su mnogo jače od nas i vrlo malo možemo na sve to uticati. Zna se ko su sile i ko prekraja mape po svetu. Mi smo tu samo pioni. Nikome nije stalo do nas, ali kad naiđe dobar talas - treba ga uzjahati i iskoristiti. Hrvatska je imala svoj pre 30 godina. Naš dolazi. :)

Ukrajina: Rusija nastavlja granatirati harkivsku regiju
Rusko granatiranje harkivske regije se nastavlja uz hitne pokušaje razminiravanja područja, kaže guverner.
Guverner Oleg Sinegubov rekao je na Telegramu da je granatiranje bilo posebno teško u Kupjansku i okolici, kao i u Vovčansku te selu Gatišče u okrugu Čuhujiv.
71-godišnja žena hospitalizirana je s ozljedama tijekom dana u okrugu Kupjansk, izvijestio je regionalni centar za hitnu medicinsku pomoć.
Rekao je i da su u proteklom danu već neutralizirane 704 eksplozivne naprave.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back