Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Руси су у предности, оборен им је авион.

Замисли тек ако им оборе десет авиона колико ће бити у предности.
ti pojma nemaš šta je stid. nije u uspeh u životu pokrasti ili ubiti.

svaki je pravednik u prednosti nad lopovm ili zlikovcem. znam da ne možeš razumeti ali mi veruj.

- - - - - - - - - -

Да ли си читав. Погинуло је 15 руских војника, шта ли ће Путин рећи њиховим породицама?

pa ubio ih je zlikovac. putin će naravno uputiti saučešće.

ti pojma nemaš šta je stid. nije u uspeh u životu pokrasti ili ubiti.

svaki je pravednik u prednosti nad lopovm ili zlikovcem. znam da ne možeš razumeti ali mi veruj.

ti izgleda da si mnogo glup ako ne shvatas sta je hteo da kaze svojim postom samo se sprdao sa budalom koje je napisala takav post da su rusi u prednosti kada im je oboren avion to moze jedino maloumni mozak da napise neko ko je totalno retardiran iako sam bio proruski orijentisan istina je da rusi ne da ne mogu saveznike da zastite oni jadni ne mogu ni sebe da zastite zato treba sto dalje od njih sto se tice vojnog aspekta srbi ne bi trebali ginuti u nekim novim ratovima samo da dozive izdaju rusa kao sto su i sirijci doziveli

odgovori mi samo na ovo pitanje da zamenimo uloge i stavimo amere umesto rusa sta mislis da bi se dogodilo ? eto samo odgovori na ovo pitanje ako imas hrabrosti i koliko toliko realizma
Ameri?verovatno bi izvrsili masovne napade kao I do sada napravili "kolateralnu"stetu ubivsi jedno par hiljada civila da ubiju par terorista,neprijatelja etc I to provukli kao da se eto desilo "slucajno" ja nisam naivan znam ko jos uvek kontrolise glavne medije I jeli to resenje?hrabrost nema veze sa ovom diskusijom izmedju ucesnika ovde nismo tamo tako da nema smisla pricati o tome ja samo pokusavam da analiziram ovo kao posmatrac sa strane

odgovori mi samo na ovo pitanje da zamenimo uloge i stavimo amere umesto rusa sta mislis da bi se dogodilo ? eto samo odgovori na ovo pitanje ako imas hrabrosti i koliko toliko realizma

Pa nisu u istoj poziciji, Ameri su aucajderi u Siriji koji se ni za šta više ne pitaju a Rusi završavaju zadnju fazu rata u kojoj se rešava kriza u Siriji i nije im u interesu da svojim potezima u celu stvar uvuku i Izraelce ili protiv sebe navuku neku širu koaliciju. Znači zasad će progutati ovu gorku pilulu kao kad su Ameri progutali mnogo veći broj žrtava kada im je Sadam pogodio nosač ili krstaricu (sad se ne mogu setiti) .

Poslednja izmena:
Ameri?verovatno bi izvrsili masovne napade kao I do sada napravili "kolateralnu"stetu ubivsi jedno par hiljada civila da ubiju par terorista,neprijatelja etc I to provukli kao da se eto desilo "slucajno" ja nisam naivan znam ko jos uvek kontrolise glavne medije I jeli to resenje?hrabrost nema veze sa ovom diskusijom izmedju ucesnika ovde nismo tamo tako da nema smisla pricati o tome ja samo pokusavam da analiziram ovo kao posmatrac sa strane

upravo si sam sebi dao odgovor o rusima tako da me mrzi da ista vise pisem

Ne mislim da su Rusi kukavice, ali im je spoljna politika u najmanju ruku cudna. Vise me cudi odnos prema DNR nego u Siriji. Mogli bi da odrade neku "Odmazdicu" nad jeshama, cisto iz zajebbancije.....da im pokazu malo bicepse.

Руси су једноставно свесни своје слабости, зато ако нешто хоће да постигну морају бити лукави, стрпљиви и морају контролисати емоције. Највећа глупост би била подузети нешто у овом тренутку само да би доказао да ниси кукавица. Стрпљиво треба чекати да Израел спусти гард па га онда лупити тако јако да им следећи пут не падне на крај памети да користе руски авион за маскирање.

Sad da vidimo da li Rusi imaju m00da da uzvrate za ono što im je učinjeno. Posada patrolnog aviona, zvanična vojska RF. Napadnuta dok su obavljali neagresivnu dužnost. Nisu plaćenici, nema turkmenskih šabana na koje se može svaliti krivica.

Ko sme da se kladi da Rusi (opet) neće ništa uraditi?

I Turci su oborili onaj Ruski avion , pa se kaju polako i na te nane ...

Kako kazu u Italiji :

"Osveta se pija rashladjena" ...

DnZanJvUUAA7MV7.jpg

Zna li neko kakvu poruku Rusija salje svetu organizacijom najvecih manevara u istoriji Vostok 2018, dok im se na drugoj strani u praksi na Sirijskom frontu svako-malo desavaju ovakvi gafovi kao ovo obaranje aviona i pogibija 15 clanova posade?

Salje poruku da je spremna da gine u borbi protiv terorizma, i da su partneri sa Kinom u zajednickoj zastiti.

I Turci su oborili onaj Ruski avion , pa se kaju polako i na te nane ...

Kako kazu u Italiji :

"Osveta se pija rashladjena" ...

a sto se to turci kaju da li su im rusi sravnili sa zemljom nesto pa da se kaju ? koliko vidim turci su ih sprecili da rese pitanje idliba eto koliko se kaju sto su srusili taj ruski avion ako nesto mrzim to je laz i kada neko pokusava od poraza i izdaje da prikaze to kao pobedu siguran sam da rusofili i ovo smatraju kao pobedu moralni cin sto nisu uzvratili ili sta ti je znam sta vec ne toliko gluposti je napisano da je to neverovatno evo poljaci predlozili trampu stalnu americku bazu u poljskoj i to mora da je pobeda rusa sto se tice rusofila sa takvom politikom rusi nisu nista naucili iz drugog svetskog rata i dogovora koji su imali sa hitlerom i tamo su isto tako cekali sve dok im nacisti nisu dosli do moskve sa tim da je sad citava zapadna evropa protiv njih tako da ne znam na koga da racunaju kao saveznike kada su i sami svakog svog saveznika izdali

Zna li neko kakvu poruku Rusija salje svetu organizacijom najvecih manevara u istoriji Vostok 2018, dok im se na drugoj strani u praksi na Sirijskom frontu svako-malo desavaju ovakvi gafovi kao ovo obaranje aviona i pogibija 15 clanova posade?

Па реално није то њихов гаф него гаф њихових савезника орка.

oni kao pokusavaju da zastrase nekog a svi ih zapisavaju ko kada i gde stigne :hahaha: ne mogu ni svoje vojnike zastiti u siriji a kamoli svoje saveznike :hahaha: i treba ruse prcati kada su glupi ko noc jedva cekam neko novo zapisavanje rusa pa da opet vidim neke pateticne komentare rusofila na ovom portalu :hahaha:

oni kao pokusavaju da zastrase nekog a svi ih zapisavaju ko kada i gde stigne :hahaha: ne mogu ni svoje vojnike zastiti u siriji a kamoli svoje saveznike :hahaha: i treba ruse prcati kada su glupi ko noc jedva cekam neko novo zapisavanje rusa pa da opet vidim neke pateticne komentare rusofila na ovom portalu :hahaha:
veliki broj smajlova u postu je najpre pokazatelj nepismenosti.

neki su protiv te novine. ukinuti ne bi bilo dobro. kad bi se ukinulii drugi bi morali čitati postove nepismenih.

Biće da Rusi ne reaguju onako qurtchewito (kako se ovde priželjkuje).
Oni reaguju racionalno i odmereno, u skladu sa mogućnostima (koje se ovde precenjuju)
Što je divna promena.
Da su reagovali racionalno i 1914, umesto što su nas ohrabrili vojnom podrškom, naterali bi Pašića i bulumentu da učine sve kako bi izbegli rat i propast kako Srba tako i Rusa.

Potrazi , ako vec nisi , knjigu "Vestacenje o krivici za rat 1914" od Hermana Kantorovica i saznaces malo vise o "racionalnom reagovanju svih ucesnika tih dogadjanja "...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back