Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И сиријски државни радио потврдио је да је турско ратно ваздухопловство извело ваздушни напад на контролни пункт на граници Сирије и Ирака, у којем су порушена два моста. Овај контролни пункт контролишу арапско-курдски одреди Сиријских демократских снага.

http://www.novosti.rs/vesti/planeta...rski-avioni-tukli-po-vojnom-stabu-i-mostovima

Turci napali hrishcane..

"Srbi" slave.

Nema problema, Američke trupe štite to područje, ko sme da napadne.
Ili....

EGTJ_rsUEAAcSnr.jpg

Da, godinama ste pričali da su oni vaša nova nada.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Eto tako se to dešava sa američkim prijateljima, sve živo su im dali, na sise ih svoje primili, dušu im svoju otvorili , ko Boga ih gledali a onda ne samo da su ih izdali već im se i podsmevaju. To ti je američko prijateljstvo i njihova saveznička privrženost .

Da . nikada ne veruj Ameru a ni Rusu itd ... u jednom momentu pustice te niz vodu.
Mi smo to iskusili 90ih i jako je bolelo, boli i danas.
Bez pomoći neke sile ne možeš voditi rat ako si malobrojan negde kao Kurdi. U suštini da im Ameri nisu pomogli njih bi ISIS istrebio zajedno sa Turcima još na početku rata kada su šurovali. Sada nema ISIS a i mogu ih samo Turci pobiti ali verovatno su Ameri postavili crvenu liniju i rekli Turcima dokle mogu ići.

Da . nikada ne veruj Ameru a ni Rusu itd ... u jednom momentu pustice te niz vodu.
Mi smo to iskusili 90ih i jako je bolelo, boli i danas.
Ne veruj ali sa nekim u savez moras narocito ako je neprijatelj nadmocniji, cak i velike sile traze male saveznike po svetu.
Nije mi se svidjalo kurdsko saveznistvo sa Amerima ali gledano iz njihove perspektive razumeo sam ih, ISIS hoce da ih istrebi, Turska asimiluje ili istrebi, Asad uglavnom asimiluje (pre sukoba).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back