Postoje VESTI da ovo na Mapi nema vezu sa vezom
SAA nijedno selo skoro nije zauzela, nego kroz Pustinju podosla Mayadinu, neke objekte (po pro-Assad izvorima, obicno laznim) na zapau od Mayadina zauzela, i lupana je sa bar tri strane od ,,zlih terorista,, (eto zovem ih zli teroristi, sta je problem ?? ne smem ISIL da nazivam ,,ZLi teroristi,, ???

)
Unisten jedan tenk, mnogo vozila, Ubijen Komandir Puka (svodni Polk shturmovoi-formiran od Tigrova, Muhabarata i Rusa!) i pretrpljeni solidni gubici ! Naravno, to ,,Crveno,, u Praksi je za razliku od ,,Mapa,, mnogo manje... Vesti o ,,zauzimanju,, tih objekata o kojima govore Assadovski ,,izvori,, nisu potkrepljeni (ZA SADA) nicime. Drugi kazu, da skoro nista nije zauzeto. ISIL se utvrdjuje u Mayadinu i OKOLINI (jos bitnije) i spreman je za odbranu. Zauzece ovde SAA i Rusi kao sto su ,,zauzeli,, Deir- ni jednu kucu vise nego li pre de-blokade nisu zauzeli. Ali ISIL jeste u Rashidiyi i posvuda mnogo toga zauzeo i popravio pozicije.
,,Zli teroristi,, su posvuda oko tog ,,Probojnog Klina,, !
Sto se tice toga koliko ste se izmedju sebe LAGALI (

) dok me nije bilo, ovako: Khusam ni u snu nije zauzet, kao i Hatla (obalski deo), danas bio ozbiljan Ingimashi napad na Marat.
Na ostalom delu Bojista Palmyra- Deir ,,klasika,, - Sve je pod Kontrolom ,,Zlih terorista,, i info su POTVRDJENE! Kako sledi: Shoula naselje-nalazista, SVE linijom do Gabadjiba i Soukhne. Araq je predjen, sva nalazista zauzeta, SAA ih jedva drzi zapadnije Araqa. Od ranije su Snage ISIL-a oko Tiyasa i po celom brdsko-planinskom terenu od Qaraytana do juzno od Palmyre.
Na severu, preko Tayba je ISIL usao ko zna dokle u stepski prostor izmedju Deir-Raqa- Homs Mantiqata (oblasti uslovno). SAA sa teskom muskom se drzi oko Soukhne, sva brda (i Tall Tantur) su ISIL, a danas su razbijeni potpuno (ceo Bataljon SAA) istocno od Soukhne. Zarobljeno : 1. Tenk T-62, jos vozila, opreme i municije, unisteno par oklopnjaka i pobijeno solidan broj , SAA vojnika. Slike i dokumenti sve govore !
ISIL je kao i ranije do prvih kuca, a neke i zauzeo u severoistocnom delu Soukhne. Ispale su borbe kod Soukhne omanja ,,Bitka,,!
Stizu sve proverenije vesti da Ruski Regularci , a Vagnerovci (ChVK) jos od ranije aktivno, su u napadu na Mayadin, u borbama oko Soukhne i slicno. Radi se o nekih 7-8 tzv. Taktickih grupa (Bataljonskih uglavnom) i interventnih snaga (Ojacana Rota uglavnom) Voene Policie. I u Vojnoj Policiji je mnogo ,,otpusnika,, i Vagnerovaca. Gubici ne izgledaju veliki, ali ima ih. Zato je kod Assadovaca ,,zestoko ,, proslo ovih par dana- Par dana par stotina izginulih !
Oboren je (sasvim ocigledno) Ruski Helikopter na tom Prostoru na kome ,,NEMA,, ISIL-ca i gde su svi ,,pobijeni,, ))))) Izgoreo je prilikom pada i iz posade i putnika niko nije preziveo, Sasvim jasno je. Prikrice ih, osim ako se ne radi o General- Lajtnantu Aleksandru Jurjevichu Vjaznikovu ! Gen. Vjaznikov je Avijaticar i verovatno je deo ,,Savetnicke Misije,, (realno Komande nad SAA) pri SAA . U Siriji je jos od letos kolko znam... Njega, posto su im ,,juce,, zbrisali isto visokog Generala, ce prikriti tako sto ce ,,umreti,, verovatno za par meseci

)) Bilo bi previse da objave i to, Putinsko-Shoyguovski ,,Stratezi,, (Manekeni).
Ima dobrih sansi i da nije poginuo, ali kad ga ,,pominju,, odredjeni ,,Izvori,, hmmm.... Ja licno mislim da nije imao posla (ako nije ne znam sta bitno) da ide preko ovog prostora. Moguce odlazak na neke ,,pregovore,, (ali gde, sa kim, zasto? ).... ne mozemo znati. Inace Helikopter je Mi-28 (Nochni Ohotnik) koji ima prostora za ,,dodatni transport,, (nije cisti Jurishnik)
Ima jos dva zarobljena Ruska Oficira... ali manje bitno. Kao i ove zarobljene do sada, izvuci ce ih. Rusi zivi i zarobljeni,vrede ,,suvo zlato,, i niko pametan (a ISIL jeste) ih nece ubiti ili povrediti. Moguca su Fingirana ,,pogubljenja,, ali u Praksi nema sanse. Time ISIL dobija mnogo bitnih stvari: Od veceg predavanja Rusa, do ,,politicko-moralnih,, poena...
To je to. Produzite da ,,pricate price,, za Decu od 5. do 7. Razreda Osnovne Skole )))))