Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 92.085
Đe nađoše ovu Crnogorku?
vaku ženu, orla gorskog, perjanika knjaževog, naša' si da vrijeđaš mrčo mrčeni, nesoju ljudski!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Đe nađoše ovu Crnogorku?

Možda su i oni, mada mislim da su i ti koje sam viđao na uniformama nosili ove prišivače "ISIS Hunters". Doduše, nakon ovog rata ti simboli će preći u masovnu upotrebu, ima da se prodaju na ulici kao suveniri![]()

Pre ili kasnije izbiće rat izmedju Kurda i SAA oko naftnih polja.
Tovarenje ISIS po obalama Eufrata
Turska gomila vojsku prema Idlibu [/url]
U samoj Idlibiji, Turci će imati podršku Ahrara
#Ahrar_al_Sham made a deal with #Turkey on the support of offensive against jabhat al-#Nusra in provinces #Idlib and #Aleppo https://t.co/GDXtEggOsh
- - - - - - - - - -
#Turkey, #Syria and #Russia agreed on Joint offensive against Jabhat al-#Nusra in #Idlib on the South and North of province. https://t.co/Il1DCBvPFA
Vendi na aparatima![]()

Mnogo sam znatiželjan šta bi na sve to imao reći Boban![]()
kako Rusi tuku malo levo a malo desno ....eci peci pec ti si mali zec , ja sam mala prepelica ECI PECI .....BUUUM levo .
Mislim da me ni oslobađanje Idliba ne bi toliko obradovalo kao šamaranje ove kurdske ciganije. Jako su bezobrazni dok im Amerikanci čuvaju leđa, pravi pandan Šiptarima...
Mislim da me ni oslobađanje Idliba ne bi toliko obradovalo kao šamaranje ove kurdske ciganije. Jako su bezobrazni dok im Amerikanci čuvaju leđa, pravi pandan Šiptarima...

![]()
- - - - - - - - - -
![]()
Pazi šta se dešava upravo sada:
Turski avioni bombarduju YPG u Efrinu (ko im je to odobrio?), a za uzvrat ruska avijacija bombarduje turske proksije u Idlibu.
Ludo burazeru, ludo..![]()

Izgleda da će u konačnici Purin ipak morati prihvatiti da je Asad bio u pravu kada je obznanio svoju ambiciju umlatiti sve ostale strane u ntamošnjem sukobu.
Kurdi su ga sljedeći najebali jer zasigurno neće moći računati na potporu Amerikanaca dostojnu one koju Rusi daju Asadu. Ulijetaju u sukob s Asadom, a zapravo će ih popeglati Putin osobno. Svima je to jasno, a samo njima nije.
Osobno, mislim da je pravedno da se Kurdima dobro plete po goozici zbog smrdljive uloge koju igraju tijekom cijelog rata u Siriji. Svojim ponašanjem jasno su pokazali da nisu zaslužili ama baš ništa jer i nisu ništa drugo nego od strane Zapada instumentalizirana rulja kojom Amerikanci pokušavaju samo yebavati sve zaraćene strane. Obični glupavi, a pokvareni idioti, zaslužili da ostanu luzeri.
[/SPOILER]
Ne bih ja to nazivao napadom, nego upozorenjem.
..
ARD objavio danas u 17:51h
Irak ne zeli "drugi Israel"
"Kurdski parlament je zatrazio od izborne komisije da se 25.09.17 u svim kurdskim regijama odrzi Referendum..."
...Vicepredsjednik Iraka, Nuri Al-Maliki je uopzorio ovu secesiju i saopstio da se u Iraku nece tolerisati "drugi Israel". ... i zahtijeva da se Kurdi vrate u Bagdad... USA i UN su kriticne prema ovim kurdskim planovima... (pazi na redosled kritike)... Turska vec nagomilala vojnu silu na granici prema Iraku..
(Komentari na ovu vijest su zatvoreni)
Moje gledanje.
Zahvaljujuci Moskvi Turska svoja cetiri aS400a pametno odigrava u ovu syrijsku zavsrnicu dok mrak iz Vasingtona vec mijesa cinkane figure za novu horor igru. Ako bude referndum bit ce i referndum..dum..dum.. I uvijek vazi ona stara: "Ko kaze A mora da kaze i limente"
----------------------------------------------------------------------------
Irak will kein "zweites Israel"
"Das kurdische Parlament fordert die hohe Wahlkommission auf, am Montag, den 25. September, das Referendum in allen kurdischen Regionen abzuhalten", so die Leiterin des zuständigen Komitees im kurdischen Parlament bei der Abstimmung.
....
Iraks Vizepräsident Nuri al-Maliki warnte vor einer Abspaltung und erklärte, man dulde im Irak "kein zweites Israel". ...
...
http://www.tagesschau.de/ausland/irak-kurden-referendum-101.html