Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve ste bli u ,,Pravu,,. Priznajem :)

I od tolikog ,,srama,, sam i ,,pobegao,, :)

BEDNIK-ci kada nemaju Fakata imaju ,,svoj,, Forum haha.... Opet, General Suliman Shahin iz ,,Tigrova,, ne zna za vas Forum pa jadikuke na FB Haha

Na vasu veliku ,,radost,, danas se CEO SVET (javnost) koja prati SMEJE vasem ,,proboju,, obruca, koji je evidentno ne-probijen, prostor je pod ,,vatrom,, (kako kazu objektivni Pro-Assadovski izvori) ili ponovo blokiran (i sada u 22.04 MSK) prema onim drugim izvorima, a slika i video-a (mnoga trebaju) o nekom ,,konvoju,, koji je usao u Deir , NEMA NIGDE :)

A da, bice i ,,Desant,, preko Eufrata haha. SAA nema municije i rezervne gace nabijena na tim polozajima DALEKO od Deira, ali vi verujete MONTIRANIM snimcima od ko zna gde o ,,desantnim,, sredstvima ))))

Lepo sto ste CULI OD MENE pre par dana da postoje Omar i Tanak, vrlo bitna nalazista nafte i jos neka neistrazena nalazista istocn od Eufrata koja nesto vrede (ovo sto drzi Assad nije dovoljno ni za Petinu budzeta Sirije).... ali ko ce se kladiti da nece zavrsiti kao Raqqa i Tabqa pod kontrolom Amerikanaca ??

Ja sam nekih 99% siguran da cete proci oko njih isto kao i sada kod Deira, polu-opkoljeni, izginuli, usr.... i pred znacajnim Porazom. Mislim prema rezultatima, da raspala Assadova vojska predje Eufrat a pogotovo da deluje sa istocne strane je otprilike ravno Naucnoj Fantastici :) Osim toga, linija Eufrata je nazvana al-Jazzira linija i Amerikanci su rekli da ide ZESTOKO LUPANJE ako neko oce se ,,igra,, sa te strane ! Mnoogo gore nego sto vas Izrael luperda pa use....va od bombardovanja i to na 35 km od RUSKIH S-400 u Latakiji i S-300 u Tartusu !

Ccccc koji skup Luzera :)

pa dobro nemoj da suze lijes.

znamo mi da je tebi tesko i da ne mozes nocu spavati i da su ti teske nocne more , znajuci da GUBITE

s druge strane , mislim da ti nisi OSO po svojoj volji vec da si , bas ki oni teroristi , malko i bio skinut, mislim osta bez gaca.

poslao te moderator da pronadjes ciste gace...

i evo tebe.

neg , ako vako nastavis sa provociranjem , mislim da ces morat i pojest te gace...

Čamci u konvoju za Deir....i još neka skalamerija.
Da neće u ribarenje?

A snimamo ko zna GDE I KO ZNA KADA :) Naravno, samo sto nisu ,,presli,, sa onih 3.000 vojnika koje su dovukli u Deir (pola od njih Iranaca i Afgana-Hazara) i nekih 200-300 Rusa (vec solidno izginulih i ranjenih, posteno vise je ranjenih!) .... Pisi kad stignes kod AMERIKANACA U SHADADI i pitaj ih za Drzavljanstvo, sticu polako pravo, eto ih vec dve godine u Siriji hahaha

9WXQBnD00T0.jpg

Lazu - ovo je cist dokaz americke podrske medjunarodnom terorizmu !

A snimamo ko zna GDE I KO ZNA KADA :) Naravno, samo sto nisu ,,presli,, sa onih 3.000 vojnika koje su dovukli u Deir (pola od njih Iranaca i Afgana-Hazara) i nekih 200-300 Rusa (vec solidno izginulih i ranjenih, posteno vise je ranjenih!) .... Pisi kad stignes kod AMERIKANACA U SHADADI i pitaj ih za Drzavljanstvo, sticu polako pravo, eto ih vec dve godine u Siriji hahaha

a jel ti imas njihov passos ili radis na tome.

recimo imas zadatak da ovde pokusas da irititas ...

Leith Abou Fadel‏Потврђен налог @leithfadel 40 минпре 40 минута

These areas have been liberated in northern Deir Ezzor. Ayyash is surrounded.

DJHywcoUIAEE_-i.jpg

Ni zvanicno nisu zauzeli to selo, nego se ,,priblizili,, kazuju. Naravno izmisljotina u nedostatku pravih vesti. Nit taj ,,Raqqa most,, ne postoji nego je deo objekata u Bazi 137. Brigade.

Reports that factions in #Tanf pocket and eastern #Suweida desert have agreed to handover territory to #Syria government. No more details
Al Njofra će svisnuti:mrgreen:

I koje su to ,,teritorije,, ?? A Amerikanci isto ,,beze,, sa al-Tanfa? :)

Ili je obicno izmestanje snaga (sa nepotrebnih polozaja) i cuvanje snaga za nove bitke koje slede, za koje je al-Tanf kao ,,izmisljen,, ?? :))

A da, i formiranje ovih dana ,,Sirijske Nacionalne Armije,, je isto Pokazatelj ,,predaje,, Zelenih ?

Sto posto.... nego spremaj se ti za put u Idlib na prolece, kada SAA zimus zauzme sve, udarice ti vizu na granici, imaces ,,olaksice,, haha.... Mislim kad se probudis nema ni Idliba, ni Jobara (na 5 km od ASSADOVE REZIDENCIJE) ali aj.... Kad neko o.... onda su Halucinacije i zivot van ,,Realnosti,, pokazatelj staja i FAZE u kojoj je :)

Hvala na odgovoru, nije trebalo da se trudis! Bio sam (bar u pokusaju) sarkastican. ;)

Pa nisam ja to tebi objašnjavao nego službama što prate forum, da se ne zlopate ljudi mnogo. Ovako dobiju informaciju odmah. :)

Čekajte ljudi s tim oko prodaje oružja.
Naše oružje je traženo zato što ima odličan odnos cena-kvalitet.
Mi izvozimo Emiratima i Saudiji.
Što kaže Šebronski, kome će oni posle davati to oružje, to nije naša stvar.

Malo je bespredmetno govoriti o moralu i etici oko trgovine oružija, posebno u zemlji koja je prodavala oružje Hrvatima, Muslimanima u Bosni, kao i Šiptarima i to dok su trajali ratovi protiv Srba na tim prostorima. Svojevremeno smo prodavali oružje i Iraku i Iranu, čak smo za Iračane razvili VBR velikog kalibra čini mi se baš za potrebe dejstva hemijskim oružjem.

Ali sa pravne strane, za trgovinu bilo čim što je problematično, a gleda se po carinskoj šifri, treba ti End User Certificate. S obzirom da se sa istim patim skoro ceo svoj radni vek, dobro sam upoznat sa istima, doduše za robu civilno/vojne namene, a ne isključivo vojne namene.
Elem, ono što je najvažnije, što su nas takođe učili u okviru raznih obuka protiv korupcije, privrednog kriminala, itd... End User Certificate te ne oslobađa odgovornosti za isporuku opreme, ako se na sudu dokaže da si ti imao neko zdravorazumsko saznanje da će se EUC prekršiti. Recimo ako ti Saudi Arabija poruči 10 miliona komada metaka 7.62mm a u svom naoružanju nemaju ni jednu pušku u tom kalibru, i slično, onda ti Saudijski EUC u nekom teoretskom slučaju ne znači ništa.

Kako TOW završi u rukama Al Kaide?
Kako kineski kalašnjikov završi u rukama UCK?

Pa evo recimo TOW je isporučivala Saudi Arabija i Turska, koja to ima u svom naoružanju, kao i UAE, koji, ako se dobro sećam, čak i proizvode TOW po licenci.

uzgred. svo to oruzje se transportuje beloruskim iljusinima, sto ce reci i Rusija zna i cuti na to.

Mislim da su većinom ukrajinski avioni koji se koriste za transport.

Odgledati opet film "Lord of War" i obratiti pažnju na scenu kada Weisz govori Juriju da ne prodaje bilo kome oružje, već da izabere stranu.

Pa nisam ja to tebi objašnjavao nego službama što prate forum, da se ne zlopate ljudi mnogo. Ovako dobiju informaciju odmah. :)

Malo je bespredmetno govoriti o moralu i etici oko trgovine oružija, posebno u zemlji koja je prodavala oružje Hrvatima, Muslimanima u Bosni, kao i Šiptarima i to dok su trajali ratovi protiv Srba na tim prostorima. Svojevremeno smo prodavali oružje i Iraku i Iranu, čak smo za Iračane razvili VBR velikog kalibra čini mi se baš za potrebe dejstva hemijskim oružjem.

Ali sa pravne strane, za trgovinu bilo čim što je problematično, a gleda se po carinskoj šifri, treba ti End User Certificate. S obzirom da se sa istim patim skoro ceo svoj radni vek, dobro sam upoznat sa istima, doduše za robu civilno/vojne namene, a ne isključivo vojne namene.
Elem, ono što je najvažnije, što su nas takođe učili u okviru raznih obuka protiv korupcije, privrednog kriminala, itd... End User Certificate te ne oslobađa odgovornosti za isporuku opreme, ako se na sudu dokaže da si ti imao neko zdravorazumsko saznanje da će se EUC prekršiti. Recimo ako ti Saudi Arabija poruči 10 miliona komada metaka 7.62mm a u svom naoružanju nemaju ni jednu pušku u tom kalibru, i slično, onda ti Saudijski EUC u nekom teoretskom slučaju ne znači ništa.

Pa evo recimo TOW je isporučivala Saudi Arabija i Turska, koja to ima u svom naoružanju, kao i UAE, koji, ako se dobro sećam, čak i proizvode TOW po licenci.

Mislim da su većinom ukrajinski avioni koji se koriste za transport.

Odgledati opet film "Lord of War" i obratiti pažnju na scenu kada Weisz govori Juriju da ne prodaje bilo kome oružje, već da izabere stranu.

Potpuno si u pravu !

Vidi se da si covek od struke, ne samo po tvojim referencama.

Ali to je ,,Realnost,, danasnjeg Sveta. Srbija kao ekstremno ,,sumnjiva,, drzava nije ni cudo sto snabdeva razne naoruzane grupe u ratovima. I ovo sve je javna tajna, pa i ne krije se mnogo.

9WXQBnD00T0.jpg

Lazu - ovo je cist dokaz americke podrske medjunarodnom terorizmu !

Uopste ne vidim kakvo je ovo opravdanje USA - iz legla teroristickih grupa ti izvlacis svoje instruktore i savetnike. Naravno da se odmah postavlja pitanje koga su oni tamo obucavali i savetovali, buduci da se radi o najgorim teroristima?

Bolje da su precutali i pravili se mutavi, ovako su se sami optuzili i zigosali kao podrzavaoci terorizma. Kao sto sam vec pisao, po "bistroci" izjava izgleda da i kod njih preovladjuju ovi Megatrend kadrovi kao raznorazni savetnici za public relations i ostala bullshit.

@de sisti

vidim da nisi verziran dovoljno, da ti malo pomognem

osoba ili osobe koja/koje ovde spamuju pod jednim nalogom, tj ova jedna najnovija
namerno i sa svrhom se post pise ne nepregledno, nego sa raznim interpunkcijama i na druge nacine prekida sled vezanih reci,
jer americki i evropski protiv-teroristicki sistemi za pracenje kljucnih reca i fraza na www i drugim komunikacijama, ne beleze slozene sintagme kako ih on pise da zavise jedna od druge
vec imaju upisane pojedinacne ili nizove reci i kombinacije reci u nizu koje oznacavaju sa flagovima koje posle pregleda analiticar pa ako treba prosledi dalje ili odbacuje. on ovom jednostavnom tehnikom postize da taj niz ne postoji ili ga je mnogo teze uociti, softver je ipak softver, inertan je. nemoj da se uzdas mnogo u domace sluzbe za nadzor ovakvih pojava, to ti govorim iz prve ruke.

verovatno se radi o licu koje je vec hapseno, praceno, ili na neki nacin obradjivano za krivicna dela terorizma, ovde kod nas tesko, ali u EU, BiH, mozda Kosovo ili Makedonija....
ili se radi o povratniku iz neke pripizdine gde je mozda i bio u tim organizacijama pa sad nastavlja svoju agendu ovde
u svakom slucaju, treba da to suzbijes bez ustezanja i sa nula tolerancije

a sem toga

ne samo ovaj sada lik, ovo je tema koja je sakupila mnogobrojna dokumenta, foto i video materijale kao svedocanstvo jednog vremena, nesto sto ce se moci koristiti kao izvor, u mnogim godinama koje slede.
mnogo ljudi je ulozilo mnogo vremena i energije da doprinese ovoj temi kao trajnoj temi. to su godine truda, i nije nikome potreban onakav nebulozni spam sa 0 vrednosti u gomili postova koje samo zatrpavaju temu
nije ovo dnevno politicka tema gde se prepucavamo oko Vucica i Tadica, pa ne vec sutra nema jer ima novih 10.

ja bih ti preporucio permanentno odstranjivanje ovakvih pojava, jer mislim da ti je sablon vec upao u oci, ali moderisanje je svakako na tebi.
ja kao pratilac teme, ne zelim da citam to. verujem da ce se i ostali sloziti da nema nikakvog doprinosa diskusiji. ali pre svega, razmotri pazljivo ono gore napisano.

Aj sada malo ozbiljne stvari.

Stanje je po nekom kriterijumu ,,ni baba ni stricevi,, sledece :

SAA je tamo gde jeste uglavnom, prilaza Bazi 137. Brigade nema, ostale linije na tom sektoru (nazovimo ga ,,sever,,) miruju uz neke omanje borbe.

Vrti se vest da su zauzeli neka brda oko Gabadziba (iako su to tamo cuvici-brda tesko) a nemaju dokaza cvrstih ni da samo selo Gabadzib drze (snimci su ,,daljinsko,, okruglo na cose, bla bla...) i produzili 10 km uz put ka Shouli. Shoulu verovatno nisu zauzeli i to ne tvrde ozbiljniji Assad-men izvori, nego oni krelci iz Shaitata (potpuno ne-kredibilno!). Ocigledno je da je ISIL oko puta u dubinu i da ima borbi. Za Shoulu i sve ostalo znacemo uskoro.

Dalje od Shoule ima jos uporista i nezgodnog terena, tako da bi otvaranje puta (fakticki proboj) znacilo tek izbijanje u rejon Panorama polozaja (to je ustvari okretnica i okolina jako utvrdjena), a to kad bude pricacemo. Znaci na ,,Juznom,, (nazovimo ga tako pravcu za Deir) bice tek dogadjaja.

Na ostalim sektorima ovog Bojista nista ozbiljno i sve se svodi na ,,najave,, tipa ,,Kada krenemo i zemlja ce goreti pod njima,,. To sve ide u stavku : Promuckaj -prospi, obicno arapsko blebetanje.

Potvrda svemu ovome je jedan smesan kraci snimak (manje od minut!) pravljen KO ZNA GDE, na kome se nikakvi objekti ne vide i nista se ne moze locirati da je BLIZINA Deira ! Radi se o nekom ,,konvoju,, koji je kobajagi stigao u Deir. Naravno, nista nije stiglo jer bi bilo mase snimaka samog ulaska i ,,radosti,, i slicno. Vrte neku smejuriju sa kamionima u kojoj je ,,Predsednik Trgovacke Komore Oblasti Homs,, :) Bas neki takav tipac bio.

Ovo jasno govori da nikakve ,,De-blokade,, nema za sada nego su operacije oko proboja u toku. Moguce da je bude narednih dana, jer se kao neke snage dovlace i po logici stvari ako ISIL ne zbrise, SAA ce voditi borbe za dalju De-blokadu. Jasno svakome.

Sve ostalo su teska naklapanja oko situacije bez imalo realne podloge.

Znaci ostaje da sacekamo sutra pa nadalje.

A ISIL ? Sa njihove strane ,,nista,, ! Pro-ISIL-ski izvori ,,cute,,. Znaci ili im je mnogo lose.... ili .... Vreme ce pokazati !

P.S. Da, vec je izvesno da narednih dana krecu i SDF-Americke Snage sa Shadadija i niz Eufrat, uz angazovanja i lokalnih i dovedenih snaga FSA (neka zeleno-umerena kombinacija) prema Deiru. Ja mislim da ce se sporo kretati u prvo vreme.

Игноришите будалу док се модератор не појави.

Американци поричу евакуацију команданата ДАЕШ-а из Сирије

07.09.2017.

Коалиција коју предводе Сједињене Америчке Државе у борби против ДАЕШ-а негирала је да је више од 20 теренских команданата евакуисано америчким хеликоптерима са истока на север Сирије.

Коалиција Сједињених Америчких Држава и њихових савезника води операцију против ДАЕШ-а у Сирији и Ираку од 2014. године. Она у Сирији изводи акције без дозволе власти земље.

„Ови извештаји су лажни“, рекао је портпарол коалиције за Спутњик.

Међутим, раније је војно-дипломатски извор саопштио Спуњику да су ваздухопловне снаге САД у августу из Дејр ел Зора на север Сирије евакуисале више од 20 теренских команданата и бораца њима блиске терористичке групе ДАЕШ.

Према његовим речима, 28. августа су из подручја Албу-Лејла југоисточно од Дејр ел Зора амерички хеликоптери извезли двадесетак теренских команданата са члановима њихових породица и њима блиских припадника ДАЕШ-а на север Сирије. Притом, ова августовска евакуација није била прва.

Члан Савета Федерације Русије Алексеј Пушков коментарисао је изјаву штаба коалиције да нису извлачили лидере терориста из Дејр ел Зора.

​„САД негирају евакуацију лидера ДАЕШ-а хеликоптерима? А како им је допремано америчко оружје?“, написао је Пушков на свом налогу на Твитеру.

Он је додао да је 80 одсто Сиријаца уверено да управо САД одговорно за стварање ДАЕШ-а.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back