Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 92.029
Syrian Army In besieged Deir Ezzor reported ISIS sent 1/5 of their fighters around Deir Ezzor to East Raqqa Ma'adan axis
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Syrian Army In besieged Deir Ezzor reported ISIS sent 1/5 of their fighters around Deir Ezzor to East Raqqa Ma'adan axis
Zanimljivo razmišljanje na temu brzog pada Tel Afara
Ima i dosta snimaka na kraju teksta
https://www.reddit.com/r/syriancivi..._and_why_talafar_fell_within_7_days_analysis/
on 21 October the PMU official announced that it will cut any supply and escape route to Syria and on 28 October 2016 the PMU (Mostly Iranian leaning PMU such as Kataib Hezbollah) launched a big offensive, By 1 November when the first Iraqi forces entered the city of Mosul the PMU had already liberated 46 villages in a span of 4 days
This rapid advance came as a surprise to both the Americans and Iraqi leadership. The US was very negative about this move. Western newspapers were also very negative, The Economist for example says the wisest move for Mosul is to leave an exit, and it was not the only agency holding this position. This video from Aljazeera with former US military adviser Micheal Pregent where he explains the initial plan was to push ISIS out of Mosul from the eastern side towards Syria but the PMUs advance towards Tal-Afar will block this from happening, as he says "Its a brilliant military tactic but not a sanctioned one"
Ja bi rekao da su Ameri rekli Kurdima da prebace ISIS-ovce u Der Zer kako bi ih postavili spram SAA...
....
Шта им значи она нежна боја кајсије, директно јужно од Раке уз јужну обалу Еуфрата?
Sad je krenula jurnjava.
ISIS udara na svakom mestu gde se front smiri više od 2 sedmice.
Ovakvi hit&run udari imaju za cilj da, odvlačenjem pažnje, uspore glavne smerove napredovanja ka Deir Ezzoru.
A još ako njima uspeju da otmu štogod oružja, nanesu jače gubitke, utoliko bolje po njih
All points lost earlier have been restored by Syrian Army and Tiger forces. ISIS suicide troops were encircled and eliminated #Raqqa https://t.co/F3IpUZoet7
Ja bi rekao da su Ameri rekli Kurdima da prebace ISIS-ovce u Der Zer kako bi ih postavili spram SAA...
....
Znači, još samo produžeci i kraj...
According to CNN reports, US special forces troops and Turkey-backed militants have engaged each other in northern Aleppo Governorate.
Reports say that the firefights took place near the strategic town of Manbij in countryside controlled by the US-backed, Kurdish-led Syrian Democratic Forces (SDF).
Izgleda da su se porokali
Ovo je vrlo značajno napredovanje SAA.
Zauzima se BIŠRI planina koja dominira tim područjem.
Nakon zauzimanja ključnih lokacija, SAA može da bira sledeći smer udara.
Bez BIŠRI planine, odbrana Kobadžieba i Šole nema puno izgleda.
Izgleda da je deblokada Deir Ezzora bliža nego što smo očekivali![]()
56 vojnika nestalih u dolini Eufrata za vreme napada ISIS-a nakon 4 dana osvanuli živi i zdravi u Kamišiju - Hasaka.
BREAKING: 56 Syrian troops missing in east Raqqa show up in Qamishli
Some fifty-six (56) Syrian Army soldiers who went missing in the midst of a huge ISIS offensive throughout southeastern Raqqa Governorate about four days ago have arrived, interestingly enough, at a large army base in Hasakah Governorate.
O ovome sam ja govorio kada sam pominjao da sada, u jeku ofanzive SAA, i trupe u DeZ-u treba da pokusaju da uzmu sta se moze, i poboljsaju svoj polozaj. Bila je i vest o tome sada skoro, uzeli su neke pozicije. Tako treba, kad je bal - nek' je bal, udri gde god mozes, posle ce biti bar za toliko lakse. Naravno, niko ne ocekuje da ginu na juris, ali ako su osacovali neke pozicije koje mogu da uzmu a znace im - zasto ne.