Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da bas to
i ja delim to misljenje
to je rat koji tek dolazi
samo ja mislim da je Turska sposobna sama da ih pregazi
a Kurdi su dobili svasta od amerike i EU
osim PVO

Њихова највећа стручност је напредовање по празној пустињи без иједног непријатеља на видику.
Чим дођу до неког насеља, одмах се успорава дебело.

Дошао сам и ја на мишљење да је YPG тигар од хартије.
Свуда где су се проширили на рачун ИСИС-а је скоро све алаш-вериш тактика.
Приде, обезбедили су оправдања Ердогану да их бамбуса и у Турској, и у Сирији, а како уче од својих грешки - и у Ираку.

Ova mapa prilicno velikodusno opisuje SAA napredovanje preko reke? :think:
Bilo bi sjajno da se pokaze da je zaista tako

DKDYIVSUIAA0xj2.jpg

Valjda je palo i neko uničtoženije? :)
Mada, @C_Military1 javlja da je napad već odbijen?

и Ahmad Al-Issa‏ @ahmadalissa
#SyriaArmy repels massive attack by #Nusra front north of #Hama #FromSyria

- - - - - - - - - -

watanisy‏ @watanisy 14m14 minutes ago
army in north hama , Brigade 66 axis destroy 2 al-qaeda tank , 2 vehicles with heavy machine gun and captured 1 tank and 1 bmp

...остатак возног парка ће сами демолирати кад крену да се самоубијају :)

#SAA heavily shelling Khusham Fokani & Tabiyat Jazeera

4c92cd2ffeda88a6a3f36f278bab563f.jpg

Ovo je genijalno! Stvarno.

Pogledajte sta su Rusi i SAA uradili USA-rancima:

Sirija.jpg

Ovi su se zaleteli kao sivonje na DeZ, svi znamo za cuveni "qurcic", a SAA ih sad tera na potpuno suprotnu stranu! I sad SDF mora da bira po principu kud' cu, sta cu, a da ne ispadnu potpuni idioti, hoce li da ciste istocnu obalu DeZ-a, na kome ce zaglaviti kao i u Raki, ili ce da jure SAA na istok. Sto se mene tice, ako je mapa tacna, SAA ih je vec preveslala i nema sanse da joj preseku put ka istoku osim nekim volsebnim prodorom od 2 dana.

Pretpostavka (moja) za ovakav razvoj dogadjaja je, kao sto sam vec pisao, procena da na istocnoj obali Eufrata zapravo uopste nema toliko mnogo ISIS-ovaca jer su svi angazovani na zapadnoj obali suprotstavljajuci se SAA. A prebacivanje trupa preko reke za ISIS nije ni lako ni brzo, jer ih prate Vazdusno-kosmicke snage.

Ako sam u pravu, ovo je genijalan potez. U suprotnom, SAA je u velikom problemu na istocnoj obali.

Prilozi

• Sirija.jpg
    Sirija.jpg
    88,8 KB · Pregleda: 6
Poslednja izmena:
Interesantno je kako su Rusi disciplinovali Arape. Ni jedna objava na društvenim mrežama, ni jedan SMS ili fotografija sa terena.
Ruski zvaničnici su bili prvi sa izjavama o prelasku na levu obalu Eufrata. I to tek kad je uspostavljen mostobran i obezbeđena dubina.
I skoro niko im nije verovao.
Jasno je da je Eufrat pređen pre najmanje 5 dana, a ono šta smo juče gledali, bilo je za javnost. Videlo se da su vojnici na čamcima, pontonima i ostalim sredstvima za forsiranje reke skroz opušteni i da znaju da neće biti nikakvog otpora.

Poslednja izmena:
Na istocnoj obali im oko 3500 ISIS, a duz zapadne obale oko 6000 - 6500 .....

Sjajan manevar SAa i Rusa preko reke ( mada mislim da je pao i neki dogovor sa amerikancima ) ..... oko toga da sve zapadno , pa do granice Sirije pripada SAA .... jer nema nacina da se SAA i Rusi zaustave..... gotova je to stvar .....

Poslednja izmena:
Interesantno je kako su Rusi disciplinovali Arape. Ni jedna objava na društvenim mrežama, ni jedan SMS ili fotografija sa terena.
Ruski zvaničnici su bili prvi sa izjavama o prelasku na levu obalu Eufrata. I to tek kad je uspostavljen mostobran i obezbeđena dubina.
Jasno je da je Eufrat pređen pre najmanje 5 dana, a ono šta smo juče gledali, bilo je za javnost. Videlo se da su vojnici na čamcima, pontonima i ostalim sredstvima za forsiranje reke skroz opušteni i da znaju da neće biti nikakvog otpora.

Да. Она тишина иде у прилог томе. Иначе, провлаћи се на пар места 13.09. као датум.
То јесу-нису ми је померило буљу!

Al Kaida ipak zauzela 3 sela severno od Hame

Još jedan očajnički pokušaj USA da razvuče snage SAA, eventualno Tigrove povuče sa napredovanja u DeZ-u.
Ali linije fronta su dobrano skraćene i izgleda da trećepozivci iz NDF nisu ostavljeni sami u grupicama po desetak na ček pointima.
A avijacija odmah dejstvuje i po linijama fronta i po dubini. Opet kmečanje - last hospital, doctor, Normalno, pekare su prve na udaru.

Oslobođen Marat
Breaking: Syrian Army liberates first town on the eastern banks of the Euphrates. The town is Marat. SAA also liberated part of Khasham

Poslednja izmena:
Ovo je genijalno! Stvarno.

Pogledajte sta su Rusi i SAA uradili USA-rancima:

Pogledajte prilog 455489

Ovi su se zaleteli kao sivonje na DeZ, svi znamo za cuveni "qurcic", a SAA ih sad tera na potpuno suprotnu stranu! I sad SDF mora da bira po principu kud' cu, sta cu, a da ne ispadnu potpuni idioti, hoce li da ciste istocnu obalu DeZ-a, na kome ce zaglaviti kao i u Raki, ili ce da jure SAA na istok. Sto se mene tice, ako je mapa tacna, SAA ih je vec preveslala i nema sanse da joj preseku put ka istoku osim nekim volsebnim prodorom od 2 dana.

Pretpostavka (moja) za ovakav razvoj dogadjaja je, kao sto sam vec pisao, procena da na istocnoj obali Eufrata zapravo uopste nema toliko mnogo ISIS-ovaca jer su svi angazovani na zapadnoj obali suprotstavljajuci se SAA. A prebacivanje trupa preko reke za ISIS nije ni lako ni brzo, jer ih prate Vazdusno-kosmicke snage.

Ako sam u pravu, ovo je genijalan potez. U suprotnom, SAA je u velikom problemu na istocnoj obali.

СДФ је на даљински управљач.
А, тај што управља тим управљачем - ни сам не зна шта даље, т.ј. нема јединство команде.
Тако да, можда СДФ остане на овоме сада бар неколико дана.

Poslednja izmena:
Радио Спутњик и Радио Новости једном седмично реализују емисију “Свет са Спутњиком“ која траје један сат. Емисију води Мирослав Лазански.
Сиријци ће вечно бити захвални једном народу (видео) 19.09.2017 07:47 (освежено 12:13 19.09.2017)
Крај рата у Сирији је близу. Сиријски народ је схватио ко стоји иза кога у сукобу, који је уништио напредну и толерантну земљу, каква је била пре рата.
Сирија је пре рата била секуларна земља у којој је слобода вероисповести била загарантована. Осим тога, ова некада двадесетдвомилионска нација имала је развијену привреду и пољопривреду, бесплатно школство и здравство и, што је најважније, грађани су живели у миру. Потом су на сцену ступили терористи, који су желели да створе другачије друштво, засновано на начелима верске нетрпељивости и терора.
О томе су у емисији „На нишану Мирослава Лазанског“ говорили доктор Јасер Хавари и новинар Станоје Јовановић.
Линк:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back