Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko je za SAA vazna formalna edukacija, govori i to da su danas zauzeli Al Dzazira univerzitet u prigradskom naselju Baglija, severozapadno od Deir Ezzora
:)
(lokacija http://wikimapia.org/#lang=en&lat=3...z=14&m=b&show=/16364226/Al-Jazeera-University)

DJp9isEVwAAHntT.jpg

Стварно не знам шта стим као фол покајницима?Ја им не бих вјеровао НИКАДА!

Ja sumnjam da su deo tih krtice (pro-SAA), i da su ih USA-ranci provalili, pa zato i nisu pustili da prodju dalje. I sada je njihova uloga zavrsena i traze (formalno) amnestiju.

Ovo je moja teorija - ogradjujem se da li je tacna. Mislim da jeste ako im daju amnestiju.

Mapa na kojoj se vidi razlog zasto je SDF pokrenuo operacije sada (vidi se lokacija izvora nafte)

Tuhnbsd.jpg

https://i.imgur.com/Tuhnbsd.jpg

- - - - - - - - - -

Izgleda da su amerikanci koristili i ramestain bazu za prijevoz oruzja "mujerenoj oporbi" (alCIAda i kalifat) u siriji

Osjetljive robe iz рамштайн

Vlada SAD-a je jasno dao oružje kroz vojnu bazu рамштайн sirijskih borce isporučiti.
Rezolucija nije imala za to, prema podacima Savezne vlade.
Dakle, SAD su zatražili od 2010. godine nema lanca u Siriju ili u kojoj susjednoj zemlji.
Srpska dnevne novine već krajem 2015. godine, međutim, izvijestio je o odgovarajućim prijevoz.

Američki vojni dovezli su, navodno, privremeno ga vrh u Rheinland-Пфальце рамштайн oružja i streljiva iz Istočne Europe na sirijski pobunjenici. Budući da je odobrenja od Savezne vlade bili odsutni, prekršili su amerikanci, možda, njemačko pravo. To su izloženi mjeseci potrage, süddeutsche Zeitung i novinari mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) i Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Savezna vlada prosvjeda, znajući opskrbe oružja kroz teritoriju Njemačke u Siriju ništa - postoje već neko vrijeme ukazuje na sumnjive Aktivnosti amerikanaca.

Vlada SAD-a podržava nekoliko različitih programa učenja sirijskih pobunjenika i oružja. O programu stranih obavještajnih CIA-Slobodna Sirijska vojska (FSA) su bili pod kodnim nazivom Timber Platane i druge pre-kao politički bezopasnim, klasificirane grupe za borbu protiv predsjednika Bashar Al-Assad trenira i snabdeva oružjem. Predsjednik SAD-a Barack Obama odobrio program 2013 nakon mnogih rasprava u vladi; na taj način on je reagirao kemijskog oružja-primjena u području Ghouta, sa stotinama mrtvih, vlada SAD-a anlastete sirijski režim. Nasljednik Obama Donald Trump je završio ovaj program je u početku srpnja na preporuku CIA-e.

orginalni link na njemackom http://www.sueddeutsche.de/politik/us-waffenlieferungen-heikle-fracht-aus-ramstein-1.3663289

arihiviran link http://archive.is/qnCCk

Ako netko zna njemacki moze prevesti. ja sam prevodio sa yandex tranlslatom

Da nisam debil kao što jesam, sad bih se setio imena autora jedne knjige čiji naslov takođe ne pamtim (davno sam čitao), u kojoj je skupio ne sve, ali recimo najapsurdnije primere te propagande. Zato se sećam najluđeg, iz jednog holandskog dnevnog lista, gde se tvrdilo kako srpski lekari vrše eksperimente na zarobljenim muslimankama tako što im usađuju fetuse pasa u materice...

Miso Vujovic : Masakriranje istine .....

Da nisam debil kao što jesam, sad bih se setio imena autora jedne knjige čiji naslov takođe ne pamtim (davno sam čitao), u kojoj je skupio ne sve, ali recimo najapsurdnije primere te propagande. Zato se sećam najluđeg, iz jednog holandskog dnevnog lista, gde se tvrdilo kako srpski lekari vrše eksperimente na zarobljenim muslimankama tako što im usađuju fetuse pasa u materice...

generalno te ludorije su bile prilagođene mentalitetu retardiranog lokalalnog stanovništva . Za holanđane koji u svom zakonu imaju legalizovane ebače kerova i koza može biti da je usađivanje fetusa kera u matericu nešto uzbudljivo , ali to se ne može reći i za italijane .
Bole qurac italijane za fetuse kerova , njih zanima jer neko nešto ukrao ili slično ......e pa o tome su ovde bile vesti , o krađi . :hahaha: .......naš narod kaže da se svako češe tamo gde ga svrbi .

E zbog toga su za holanđane interesantne sve vrste seksualnih devijacija a za one druge krađa a za nemce đenosajd

Шта мислите, колико је од ових 33 милиона отишло у Вучкове џепове?
Ја бих рекао барем 98%.

uzeo si mi rec iz usta. Al mislim da VUCIC ceka glavnu sumu od tih 250 miliona dolara sto je CIA izdvojila za Balkansku propagandu protiv Rusije. Kao i uvek, od tih suma koje VLADA USA izdvaja za vojni budzet, 99 POSTO IDE ZA KORUPCIJU, PROVIZIJE I POTPLACIVANJA RAZNIH POLITICARA PO SVETU......................ZATO JE AMERICKI VOJNI BUDZET NAJVECI NA SVETU iako na vojsku ide samo 1 posto.

Zato su istinske i najjace vojne sile na svetu RUSIJA I KINA jer one ulazu 60 odnosno 120 milijardi dolara za vosjku dok americka armija dobija samo 1 posto od 600 milijardi dolara a to je 6 milijardi............sto je samo neki Cent vise od srpske (VUCICEVE) armije.

- - - - - - - - - -

Mapa na kojoj se vidi razlog zasto je SDF pokrenuo operacije sada (vidi se lokacija izvora nafte)

Tuhnbsd.jpg

https://i.imgur.com/Tuhnbsd.jpg

- - - - - - - - - -

Izgleda da su amerikanci koristili i ramestain bazu za prijevoz oruzja "mujerenoj oporbi" (alCIAda i kalifat) u siriji

Osjetljive robe iz рамштайн

Vlada SAD-a je jasno dao oružje kroz vojnu bazu рамштайн sirijskih borce isporučiti.
Rezolucija nije imala za to, prema podacima Savezne vlade.
Dakle, SAD su zatražili od 2010. godine nema lanca u Siriju ili u kojoj susjednoj zemlji.
Srpska dnevne novine već krajem 2015. godine, međutim, izvijestio je o odgovarajućim prijevoz.

Američki vojni dovezli su, navodno, privremeno ga vrh u Rheinland-Пфальце рамштайн oružja i streljiva iz Istočne Europe na sirijski pobunjenici. Budući da je odobrenja od Savezne vlade bili odsutni, prekršili su amerikanci, možda, njemačko pravo. To su izloženi mjeseci potrage, süddeutsche Zeitung i novinari mreže Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) i Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Savezna vlada prosvjeda, znajući opskrbe oružja kroz teritoriju Njemačke u Siriju ništa - postoje već neko vrijeme ukazuje na sumnjive Aktivnosti amerikanaca.

Vlada SAD-a podržava nekoliko različitih programa učenja sirijskih pobunjenika i oružja. O programu stranih obavještajnih CIA-Slobodna Sirijska vojska (FSA) su bili pod kodnim nazivom Timber Platane i druge pre-kao politički bezopasnim, klasificirane grupe za borbu protiv predsjednika Bashar Al-Assad trenira i snabdeva oružjem. Predsjednik SAD-a Barack Obama odobrio program 2013 nakon mnogih rasprava u vladi; na taj način on je reagirao kemijskog oružja-primjena u području Ghouta, sa stotinama mrtvih, vlada SAD-a anlastete sirijski režim. Nasljednik Obama Donald Trump je završio ovaj program je u početku srpnja na preporuku CIA-e.

orginalni link na njemackom http://www.sueddeutsche.de/politik/us-waffenlieferungen-heikle-fracht-aus-ramstein-1.3663289

arihiviran link http://archive.is/qnCCk

Ako netko zna njemacki moze prevesti. ja sam prevodio sa yandex tranlslatom

nije potreban nikakav prevod........................I bez tog teksta celom svetu je jasno ko sta radi po svetu.

- - - - - - - - - -

1 - Универзитет Џазира
2 - База ПВО (1082 батаљон)
3 - Пумпна станица Џафре...није потврђено

По неким информацијама дедини се брзо крећу ка југоистоку дуж реке.

4553026_c63e18cf2979b5bec06ecf20d74c0832.jpg

DAKLE, PREDSTOJI KAPITULACIJA AMERICKE ARMIJE U DEIR EZ ZUR....................................jel to ta najjaca armija na svetu koju je goloruki ASAD pobedio ?

e to mi daje nadu da ce i onih 1320 crnogorskih vojnika uspeti da pobedi NATO ...............onda kada Milo crkne.

Napreduje SAA i jugoistocno od Aerodroma, ali zaista ne mogu da ovde postavljam vesti o Al Valid farmama.
Prosto, cekamo nesto krupnije od zauzimanja 9 poljoprivrednih parcela

- - - - - - - - - -

lkrum‏ @Laurenz_1997 28m28 minutes ago

#ISIS claims killing 23 #SAA soldiers and destroying several vehicles near Hamada Omar village in eastern #Hama countryside. #Syria

Конвој ИС са либанске границе је коначно стигао до ИС територије.

Потресне приче ових избеглица бележе и да су беспилотне летелице убијале свакога ко би се удаљио од конвоја: "drones were monitoring the convoy, and striking any jihadists who moved too far from the vehicles..."

Потресне приче ових избеглица бележе и да су беспилотне летелице убијале свакога ко би се удаљио од конвоја: "drones were monitoring the convoy, and striking any jihadists who moved too far from the vehicles..."

Pa, to je strasno.
Zar takvi filantropi zasluzuju to???? :(

Доста их је одбило да иду на територију ИД када су видели да им се калифат распада. Већином Сиријци, добили су смештај и сада улазе у процес за амнестију, прво провере.

Занимљиво је да је Хезболах ослободио свог човека кога је ИД раније ове године заробио код Палмире. Наравно у замену за 200 припадника ИД.

Морам признати да су до сада све своје повратили, било тела мртвих било заробљене, држе се тога добро. Сигурно није било лако све то организовати са оваквим непријатељима.

Hezbollah recovered Ahmad Maatouk captured by ISIS in Palmyra in exchange of its Emir and vice. Many ISIS & families refused 2go2 ISIS

Following #US AF intervention, #SAA allocated a school in #Palmyra for #ISIS & families (6 busses remained behind)

#ISIS who remained behind r Syrians from Qara, asked to re-concile with the government, seeing the group crumbling.

Exchange took place at Shula since #SAA & allies bypassed d originally agreed exchange point(under US drone control)

#ISIS rarely accepted exchange of prisoners: attitude is seriously changing. Releasing a Shia fighter is unheard off

This is not new to #Hezbollah who's message to its militants that the group won't leave prisoners or corpses behind.

https://twitter.com/ejmalrai/status/908210022294986752

Још једна занимљива размена за мене, је размена првог погинулог Руса у Сирији. То је онај који је звао ваздушни удар на себе наводно, ИД је објавио само слике опреме коју су нашли.
Али се касније тело некако појавило у Русији. Те су касније признали да су Курди у Хасаки добили тело у замену за неке борце ИД.

То нам само показује колико је комплексна мрежа разних утицаја у Сирији и да Курди играју занимљиву игру. Барем мени тако делује.

Poslednja izmena:
UPDATE: #ISIS terrorists escape from Baghiliyah towards Junaynah through #Euphrates river by swimming or rafting.

Ka'e da ISIS pliva Eufratom, šta bi trebalo da znači da iz nekog razloga ne mogu u Ajaš

Dobro je, znaci da ciscenje DeZ-a i oko njega ide solidno. Malo me bio pokolebao onaj tzv. Boban, ali za sada ne izgleda da ISIS ima neke keceve u rukavu, racunam da svakim danom kako SAA siri i konsoliduje teritoriju pod svojom kontrolom ISIS ima sve manje i manje sansi da nekim brzim kontrama povrati teritoriju.

Mislim da slobodno mogu da kazem da je DeZ uspesno odblokiran. Stavise mi se cini da ovi na zapadnoj obali sada imaju poveliki problem da to i zadrze, jer su potpuno okruzeni sa SAA koja sada ima ili ce imati uslove za normalno snabdevanje itd, a teroristima ce isto biti jako otezano jer moraju da to organizuju preko reke.

Jako me veseli sto SAA siri teritoriju pod svojom kontrolom oko DeZ-a, nadam se da ce da pociste onaj dzep na severu sto pre pa da se udara na jug i preko reke na istok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back