RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Opet ti s tvojom mantrom:mrgreen: Pa od svih Tadicevih simpatizera na ovom forumu nema ni jednog Crnogorca, a Boga mi ni Krajisnika, sve sami cisti gedzovani i Beogradjani

pa znas............cim krene prica o ciscenju sveta, ne mos a da ne pomenes crnogorce. ...................................a krajisnike mi ne diraj. volem ja krajinu....narocito krajinke.

ne gledam ja tako na stvari... jednostavno GADafi ubija ljude i tome se staje na put ovih casova.... nista vise mi nije vazno

ma dobro ti si Slovenaci sve je jasno,vi ste ljudi bez stava.Kakav god da je Gadafi on uziva podrsku jednog velikog dela Libijskog naroda,da nije tako digla bi se citava Libija protiv njega kao sto je to bio slucaj u Egiptu.Po novoj doktrini "Zapada"dovoljno je da 10%lokalnog stanovnistva napravi "proteste", i tih deset procenata se smatra kao velika demokratska vecina zeljna promena
Licno smatram da je Gadafi kreten, ali dok je god polovina naroda uz njega znaci da ima odredjeni legitimitet.
Kome zakon u tomahavcima lezi, tragovi mu smrde necovjestvom

ne gledam ja tako na stvari... jednostavno GADafi ubija ljude i tome se staje na put ovih casova.... nista vise mi nije vazno

Који ретард:

Amerikanci "tomahavcima" po Libiji

19. mart 2011. 11:06 > 21:13

U subotu u popodnevnim časovima počeo je najavljeni napad na libijske vojne snage, odane Moameru el Gadafiju.

Američke snage ispalile su krstareće rakete "tomahavk" na mete u Libiji, javili su američki mediji.

Pentagon kaže da su Amerikanci napali libijsku protiv-avionsku odbranu Libije.

Libijska državna televizija tvrdi da su mete tih napada civilni objekti.

Strani izveštači u Tripoliju javljaju da čuju jake detonacije na istoku tog grada i da se vidi vatra na horizontu.

Britanske snage su u akciji iznad Libije, rekao je premijer Dejvid Kameron.

Libijska televizija tvrdi da su pogođeni i civilni ciljevi u Tripoliju.

Francuski avioni, kako je večeras objavljeno u Parizu, izveli su do sada četiri napada u Libiji, uništivši "više oklopnih vozila" snaga lidera Libije Muamera gadafija.

Prvi napad je izveden u 17:45 po srednjeevropskom vremenu, a zatim su avioni "rafal" i "miraž 2000" pogodili još tri vozila kod Bengazija, uporišta pobunjenika.

Operacije će se nastaviti tokom noći.

Koje ljude, pobunjenike? To bi isto radila i tvoja voljena Francuska. Zabole Zapad za ljude.

Sta mislis, zasto Nemacka ne ucestvuje?
Pragmatični su Nemci znaju oni vrlo dobro kuda sve ovo vodi, oni već odavno neće da učestvuju u američkim ratovima i ginu za tuđe interese. Uz to imaju veći interes da sarađuju sa Rusijom i Kinom.

article-1192494-054A69D7000005DC-674_468x539.jpg

Моамер ел Гадафи, данас свечано прославља јубилеј "Велике револуције првог септембра". Прослава ће, како се најављује, бити грандиозна, уз присуство око 50 шефова држава, махом афричких лидера који у Триполију присуствују ванредном самиту Афричке уније. На позив "братског вође и водича револуције" у главни град Либије је отпутовао и председник Србије Борис Тадић и министар одбране Драган Шутановац (припадници ВС ће учествовати у војној паради). Раније најављивани долазак руског председника Дмитрија Медведева и премијера Владимира Путина је демантован...но, о присуству и одсуству лидера великих сила нешто касније. .....
Tadic_and_Gaddafi.jpg

PH2009070902424.jpg

vladimir_putin_with_muammar_gaddafi-2.jpg

G8+L+Aquila+Summit+Concludes+oouQOmT-3Qol.jpg

REUTHANDSHAKE.jpeg

berslusconi-greets-qaddafi.jpg

G8+L+Aquila+Summit+Concludes+sEV5RMzZibIl.jpg

Što bi rekao Džoni: " Kurvini sinovi !"

kako si ti naivan.......................pa ljudi su ubijeni i na onoj pijaci u sarajevu (posle cega je usledila americka intervencija)............pa tek danas i sami ameri priznaju da nisu srbi pucali.....ali ko se jos seca sarajeva i 1995.
nego dudek, ......da sam na tvoje mesto ne bih komentirao........ jel ono hrvatska , bese, u nato?

Mislim da nece pasti Bengazi i da ce se ustanici odrzati na prvoj liniji fronta.Gadhafi zeli da zastrasi ustanike i to radi na taj nacin sto im prijeti za sradnistvo sa Amerikancima.Inace kad se odrzi Bengazi onda ce biti lakse ustanicima da prodru duboko u Libijsku terotoriju i da povrate stare gradove koje su zauzete.Mislim da Francuska mora pazljivo pratiti dogadjaje na frontu i da bombarduje front Gadhafija kako bi pjesadija mogla lako proci prema Gadhafijevoj vojsci koja ce biti u rasulu.

Nisam Retardiran... samo smatram kao i zvanicni zapad da se mora stati sa ubijanjem pobunjenika...

ti "pobunjenici" su pripadnici specijalnih americkih vojnih snaga (kao sto je to bio slucaj u nikaragvi, kubi, vijetnamu, hrvatskoj, kosovu, gruziji, ...............) i svaka drzava ima ustavnu obavezu da se na najostriji nacin obracuna sa stranim vojnim formacijama u svojo zemlji.

Snimatelj italijanske televizije RAI Miki Stojčić, koji se nalazi u Bengaziju, javio je za RTS da je u tom gradu velika panika i da Gadafijevi tenkovi neprestano dejstvuju, a eksplozije su sve jače.

"U Bengaziju ima i Gadafijevih pristalica, a pobunjenici pokušavaju da očiste grad. Prvo su počeli da beže stanovnici Guaše, a zatim je nastala opšta bežanija iz Bengazija", istakao je Stojčić i dodao da u gradu više nema žena i dece, svi beže prema istoku, navodeći da postoje dva puta, jedan kroz pustinju, a drugi pored mora.

"Bombardovana je zona oko aerodroma. Potvrđeno je da su Gadafijevi vojnici oborili jedan avion koji je pripadao pobunjenicima", izjavio je Stojčić i naglasio da je put koji vodi ka moru potpuno blokiran. Prema njegovim rečima trg u Bengaziju pun je ljudi koji su naoružani, a radnje su zatvorene.

"Najveću paniku izazvalo je obećanje Gadafijevih vojnika da čim međunarodna zajednica krene sa bombardovanjem oni ulaze u Bengazi da ga očiste", zaključio je Stojčić.

http://www.smedia.rs/vesti/vest/59953/

Ispaljeno 112 raketa na Libiju

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: NATO nad Libijom

Američki i britanski ratni brodovi i podmornice ispalili su večeras na Libiju 112 krstarećih raketa na 20 ciljeva. Prethodno su francuski avioni u uništili četiri libijska tenka.

Libijska državna televizija izvestila je da su krstarećim raketama "neprijatelja krstaša" bombardovane, kako tvrdi, civilne mete u Tripoliju, kao i u Bengaziju, Zuvari i Misrati. Televizija navodi takodje da su zapadne snage pogodile naftna postrojenja kod Misrate.

Koalicija pet zemalja koju čine SAD, Francuska, Britanija, Kanada i Italija pokreće udare na Libiju čiji je cilj da parališu protivvazdušnu odbranu libijskog vođe Moamera Gadafija, tvrdi agencija Rojters, pozivajuće se na izvore iz Pentagona.

0,,6476459_1,00.jpg
Bildunterschrift: Raspored snaga
Vazdušni udari će uglavnom na meti imati protivvadušnu odbranu oko libijskih gradova Tripolija i Mirate u okviru operacije "Odisejeva zora", naveo je zvaničnik Pentagona pod uslovom da ostane anoniman.

Oko 25 brodova koalicije, uključujući tri američke podmornice naoružane raketama Tomahavk nalaze se u Mediteranu, a u toj oblasti je i pet američkih aviona za izviđanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back