RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па стварно... ако онај Шутановац још једном помене НАТО или Бота ЕУ - треба припремати колац...:evil::evil::evil:

STIZU HRVATI ... NA NJIH SE CEKALO I SAD MOZE DA POCNE ..

Mini-CV.jpg

To je manje bitno sta se rekle UN na nasem primeru se videlo da se ta organizacije ne sljivi 2 pare,nego se ja samo nadam da ne preti Gadafi samo moralom i odbranom casti svoje zemlje,vec da ima i konkretne rekvizite za borbu...SAMO NAPRED....
Rusija ima je uvela sankcije medjutim u prethodnoj godini Libiju je uvezla ogromno naoruzanje iz Rusije,tako da......Rusi se ne mesaju u invaziju na Libiju,ali izvezli su im oruzje u vrednosti od 1,5 milijardi evra.....ne verujem da Gadafi preti srcem i viljuskama,mislim da su opremljeni,naravno NATO je jaci ali pitanje je koliko su spremni da idu.....
Kako god crno se pise narodu Libije ako prihvate mac demokratije da njime resavaju svoje probleme stvorice se jos veci.....pobunjenici ce poceti propagandu kako je padanje bombi na glave stanovnistva za opste dobro i napredak zemlje i da treba da nastave da ginu,a onda kad ih shebu direktno pocece jos teze indirektno mucenje koje trpimo na svojoj kozi

Да... само још нисмо обавештени КО су њихови ђинђићи и срђе поповић...:rtfm:

Libijici prave zive stitove oko avio baza i radara:

A source within the Libyan military has told the Voice of Russia that people across Libya are forming human shields to protect airfields, army bases and air defence installations. The officer says they are determined to mount stiff resistance to any aggression by Western powers.

А Обама,кога та ситуација толико брине,од муке,са породицом,збрисао у Бразил,па ће даље у Салвадор и Чиле ?!?!

Inace gadjali su neke mete u pozadini libijske vojske oko Bengazija.

Prvi helikopteri su iz pravca zapada presli Libijsku granicu ...

apacheapril282006.jpg

chinook2.jpg

sept42008britishapachea.jpg

helmand26062010.jpg

Francuzi su prvi presli u napad ....

east2002.jpg

Odlucnost na licu govori da im je borbeni moral na najvisem nivoou ... :think:

Sad idem na moju temu , ciji naslov je volsebno promenjen .. o mom heroju Sarkoziju - ubici EU .. i galskom picopevcu ...

Poslednja izmena:
IZVOR: B92, BETA, TANJUG
Pariz -- Francuski vojni avion otvorio vatru na libijsko vojno vozilo u 17,45 časova kod Bengazija, saopštilo francusko ministarstvo odbrane. "Živi štitovi" u Tripoliju.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi je izjavio da su savezničke snage krenule u akciju iznad Libije i sprečavaju snage Moamera Gadafija da napadaju Bengazi.

Vojna operacija u Liibiji obuhvata oblast u radijusu 100 do 150 kilometra oko Bengazija, naveo je portparol oružanih snaga, a preneo je Rojters.

Francuska je saopštila da je oko 20 ratnih aviona iznad Libije gde učestvuju u nametanju zone zabrane leta, shodno rezoluciji UN, i kako bi sprečili trupe libijskog vođe Moamera Gadafija da napadaju pobunjenike, saopštilo je francusko ministarstvo odbrane, a javio AFP.

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da je "došlo vreme za akciju, treba da bude hitna".

Na samitu je učestvovala i američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Italijanski premijer Silvio Berluskoni je izjavio da će Italija dati samo baze odakle bi krenuli avion u akciju na Libiju. Berluskoni je dodao da je predložio da centar za koordinaciju bude baza u Napulju, prenela je Ansa.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je posle samita u Parizu da je svet ujedinjen u mišljenju da nasilje u Libiji mora prestati, ali je potvrdila da njena zemlje neće učestvovati u vojnoj akciji.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su SAD i koalicija zemalja spremni da hitno deluju kako bi se okončalo nasilje nad civilima u Libiji.

"Naš konsenzus je snažan, kao i naša rešenost da se zaštiti narod Libije", izjavio je Obama tokom posete Brazilu.

Libijska državna televizija javila je da su se građani, među kojima ima i žena i dece, okupili na međunarodnom aerodromu u Tripoliju, verovatno da bi sprečili vazdušne napade, ocenjuje agencija Asošijeted pres.

Na snimku libijske televizije vidi se više stotina uglavnom mladića koji na pisti nose zelene zastave i znake podrške Gadafiju.

U pismu, koje je pročitao portparol libijske vlade, francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju, britanskom premijeru Dejvidu Kameronu i generalnom sekretaru Ban Ki Munu, libijski vođa je poručio da će zažaliti zbog mešanja u unutrašnje stvari njegove zemlje:

"Libija nije vaša. Libija pripada libanskom narodu. Rezolucija Saveta bezbednosti je nevažeća zato što Savet nema ovlašćenja da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje. Odluka je nepravedna, čista agresija, bez sagledanih posledica po Mediteran i Evropu. Nemate nikavo pravo da se mešate u naše unutrašnje stvari. Ko vam je dao to pravo? Zažalićete ukoliko se budete mešali. Ovo je naša zemlja, nije vaša. Nikada nismo, niti ćemo ikada ispaliti jedan jedini metak na sopstveni narod".

U drugom pismu koje je takođe potpisao kao vođa revolucije, Moamer Gadafi je predsedniku SAD poručio da su on i svi Libijci "spremni da umru" za odbranu zemlje.

"Našem sinu, njegovoj ekselenciji, predsedniku SAD Baraku Huseinu Obami. Već sam vam poručio da čak i kada bi Libija i SAD, ne daj bože, jednog dana zaratile, da ćete za mene uvek biti kao rođeni sin. Uz mene je ceo libijski narod i svi su spremni da ako zatreba za mene daju svoj život – muškarci, žene, čak i deca. Mi se ovde borimo protiv Al Kaide. Šta biste vi uradili kada bi oni preuzeli neki američki grad, recite mi šta biste vi uradili, pa da sledim vaš primer", stoji u pismu Gadafija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back