Rat u Gruziji

Lavrov said it would be best if Saakashvili stepped down as Georgia's leader -- something the president has vowed not to do -- but that Russia is not demanding his resignation.

"We have no plans to throw down any leadership," Lavrov said.

:o

Nece Ruje da ga obaraju, jedino ako se sam povuce, sto ovaj naravno nece uraditi.
Ebe lood zbunjenog...

Inace, Medved je proglasio prekid dok je Sarkozi sletao u Moskvu.

Za rat u Gruziji odgovornost snose i demokratski izdajnici na celu sa Tadicem i Sutanovcem stoka izdajnicka :mad:

http://www.rbcdaily.ru/2008/08/11/focus/368923

„Списак држава које пружају војну помоћ режиму Саакашвилија, а који је објавило руско Министарство одбране, је упечатљив - у њему стоји 11 чланица НАТО (САД, Велика Британија, Француска, Латвија, Естонија, Летонија, Чешка, Турска, Грчка, Бугарска и Мађарска) и 4 државе које се могу назвати савезницима НАТО - то су Израел, Србија, Босна и Херцеговина (БиХ) и Украјина.”

----------------

srbija je svrstana od strane rusije u spisak zemalja koje pomazu rezim gruzijskog diktatora i zlikovca mihajla sakasvilija :mad:

Al kad pogledas nije ovo nista cudno SRPSKI SAKASVILI TADIC POMAZE GRUZIJSKOG SAKASVILIJA

Nadam se dace srpski sakasvili Boris Tadic proci isto kao i ovaj gruzijski!

Mi saveznici nato-a?! Mozda juce!! Pa ko je normalan pretpostavio da ja sakas-vili bas toliki ludjak da mu ne bi uvalio poneku pusku!!?

Могуће,али је вероватно остварен циљ потпуне контроле Ј.Осетије и Абхазије од стране Руса.Изгледа да је то био главни циљ.Зашто?Вероватно је повезано са изградњом нафтовода од Каспијског басена који би требао да иде преко Грузије и заобиђе Русе.
Ја не знам какав је геостратешки значај ове две области што се тиче контроле регије и како они могу да утичу на изградњу нафтовода,али очигледно имају значај за Русе и нису џабе све ово радили.Илузорно је размишљати да би све ово радили,а да нису ишли на постизање циља који им није важан.

Што се тиче уласка у НАТО,теоретски НАТО не прима државе са територијалним проблемима(да себи не би навукао проблем),међутим то више не важи од како се у Србији води отворена проНАТО-вска политика која има тај проблем.Значи да ће они примити/увући свакога ко им је у зони интереса.А,свакако мислим да им је у интересу Грузија и војно присуство.

А,овај "нагли" прекид ватре није уопште нагли.Било је за очекивати да то не траје дуго.Не може Грузија дуже да издржи такав конфликт(нису они ми;)).Сигурно је пао неки договор са којим се задовољавају руски апетити.Можда смена Сакашвилија...

Mi ćemo morati milom ili silom u NATO ili nas neće biti! Ja mrzim iz dna duše Amerikance i NATO ali mislim da zbog naše budućnosti i opstanka mi moramo u NATO.
Gledaj ovako, da si ti NATO jel bi dopustio da imaš neku crnu rupu u kojoj Rusi (ako dođe do promene režima tj. dođu radikali kojim slučajem) svakog trenutka mogu da postave balističke rakete? Dok su njihovi na vlasti neće nas dirati ali šta ako se promeni? Ja verujem da bi odmah krenule da se obestinjuju Cobelove najave, krenulo bi komadanje Srbije i to niko nebi mogao da zaustavi ( Rusi su daleko i imaju svoje probleme)! Druga stvar zbog koje bi ja ušao je Kosovo! Onda bi mogli na više načina da planiramo povratak Kosova pod našu upravu i bili bi zaštićeni od evenutalnog američkog napada jer nebi sigurno niko napadao svoju članicu!!! Neznam, vreme će pokazati...

Plan OEBS-a

Plan za uspostavljanje mira u Južnoj Osetiji koji predlažu EU i OEBS kao ključne odredbe sadrži teritorijalni integritet Gruzije i međunarodni nadzor koji bi verovatno sprovodile UN i OEBS, javlja agencija Rojters.

Plan od četiri tačke prvo predviđa trenutnu i bezuslovnu obustavu neprijateljstva, a kao drugu tačku omogućavanje dostavljanja humanitarne pomoći.

Treća tačka plana je obavezivanje na neprimenjivanje sile i uzdržavanje od zapaljive retorike, dok je četvrti uslov povlačasnje svog naoružanog osoblja na položaje od pre početka neprijateljstava.

Plan od četiri tačke pročitao je na brifingu u Moskvi predsedavajući OEBS-a, finski ministar spoljnih poslova Aleksandar Stub.

Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili potpisao je plan, a o njemu bi u Moskvi trebalo da razgovaraju francuski i ruski predsednik, Nikola Sarkozi i Dmitrij Medvedev.

Detalje tog razgovora dvojica predsednika razmotrila su u jučerašnjem telefonskom razgovoru. To je bio treći razgovor predsednika Rusije i Francuske, koja predsedava EU, u poslednja dva dana.

E sad, pitanje je koliko ovaj plan odgovara Rusima?

Mi saveznici nato-a?! Mozda juce!! Pa ko je normalan pretpostavio da ja sakas-vili bas toliki ludjak da mu ne bi uvalio poneku pusku!!?

Формално смо НАТО савезник,али суштински смо вазал.
Зашто би Шутановац и пратећи медијски оркестар "независних аналитичара" инсистирали на уласку у НАТО?

pa to i ja mislim tj. ustolicice ga na onom ostatku teritorije koji mu je ostao al ga verovatno nece primati u NATO na ruku im ide i cinjenica da mu je verovatno sada porastao ugled medju Gruzinima posto se kao suprotstvalja nadmocnijem osvajacu kako oni to vide , kao i izjava Rusije da ne namerava da smenjuje vlast u Gruziji.Veovatno ce sada Ameri brze bolje primiti ili makar pokusati da prime Ukrajnu u NATO i instalirati tamo vojne snage posto je Gruzija vec izgubljna , da bi preduprdili slican scenario u Ukrajni,posto vlast u Kojevu ma kakva bila ipak kontrolise celu svoju teritoriju i nema povoda za intervenciju Rusije kao u ovom slucaju.

Primiće obe videćeš!!! U "međunarodno priznatim granicama"!!! Po meni Gruzija njima nije izgubljena, pa Ruska vojska je bila u Osetiji i Abhaziji samo ne u tolikom broju! Ok, Rusi su nagomilali vojsku i izbombardovali ih a Ameri će dobiti podršku dela EU koji je bio protiv da Gruzija i Ukrajinu uđu u NATO!!! Živi bili pa videli....

Руси су кончано почели да воде праву политику. САД је овим ратом хтео само да провери расположење и реакцију Рсуије, пред агресију на Иран.

Primiće obe videćeš!!! U "međunarodno priznatim granicama"!!! Po meni Gruzija njima nije izgubljena, pa Ruska vojska je bila u Osetiji i Abhaziji samo ne u tolikom broju! Ok, Rusi su nagomilali vojsku i izbombardovali ih a Ameri će dobiti podršku dela EU koji je bio protiv da Gruzija i Ukrajinu uđu u NATO!!! Živi bili pa videli....

Svabe ce biti uz Ruje tako da ameri mogu da ga.. Mjau!!!

Rusiji nije cilj odcepljenje Abhazije i Juzne Osetije-Rusiji je cilj promena rezima u Gruziji i dolazak proruske Vlade..
Tako Rusija preuzima kontrolu Kavkaza-Jermenija ima odlicne odnose sa Rusijom..Rusija je preko svojih satelita Gruzijom i Jermenijom povezana sa Iranom i moze da pomogne Iranu u slucaju napada NATO-a na Iran..
Istovremeno je presecena veza Azerbejdzana sa Turskom i Rusija kontrolise transport nafte i gasa iz Kaspijskog bazena na Zapad..
Plavi Potok tako pobedjuje Nabuko-jer Nabuko prolazi preko Gruzije..
Rusija trenutno ceka jace nemire u Tbilisiju-rusenje Sagasvilija ili njegovu ostavku..
Najpovoljnije resenje za Rusiju je da Narod Gruzije kazni Sagasvilija ...

Rusiji nije cilj odcepljenje Abhazije i Juzne Osetije-Rusiji je cilj promena rezima u Gruziji i dolazak proruske Vlade..
Tako Rusija preuzima kontrolu Kavkaza-Jermenija ima odlicne odnose sa Rusijom..Rusija je preko svojih satelita Gruzijom i Jermenijom povezana sa Iranom i moze da pomogne Iranu u slucaju napada NATO-a na Iran..
Istovremeno je presecena veza Azerbejdzana sa Turskom i Rusija kontrolise transport nafte i gasa iz Kaspijskog bazena na Zapad..
Rusija trenutno ceka jace nemire u Tbilisiju-rusenje Sagasvilija ili njegovu ostavku..

Rekose da im to nije cilj, pa ovo ostalo pada u vodu....

Тако је..Треба срушити проамерички и пронатовски режим.

Back