Rat u Gruziji

Evo vec je poceo njihov predsednik na CNN-u
Dakle, koristi reci kao:

throwing bombs on civilian seaports, on pipelines, residential areas...
we are a small democracy....
policy of attacking civilian targets....
invading Georgia...
killing a lots of innocent people...
to put an end to our indenpendency and democracy
we are a free democracy
humanitarian tragedy

Koja gomila s.ranja....
Moram biti zlurad i reci da im tako i treba

o, molim vas, gospodine, neka vam ne bude tesko , da nas prosvetlite nekim objasnjenjem o pozadini ovoga sukoba:worth::worth::worth:

tako smo zeljni znanja, a tako malo imamo istog, sreca da ste konektovani:worth::worth:

Pozadina ovog sukoba je borba ugnjetavanog gruzijskog naroda za slobodu od zlih i krvozdernih ruskih okupatora koji ne bi zeleli da vide u svom komsiluku rakete sa nuklearnim bojevim glavama uperenim ka Moskvi i ne bi tek tako prepustili najbogatije na svetu energentima podrucja na upravljanje istim tim koji su rakete nanisanili na Moskvu kao remetilacki faktor koga je bolje eliminisati nego sa njim deliti ta bogatstva.

Pozadina ovog sukoba je borba ugnjetavanog gruzijskog naroda za slobodu od zlih i krvozdernih ruskih okupatora koji ne bi zeleli da vide u svom komsiluku rakete sa nuklearnim bojevim glavama uperenim ka Moskvi i ne bi tek tako prepustili najbogatije na svetu energentima podrucja na upravljanje istim tim koji su rakete nanisanili na Moskvu kao remetilacki faktor koga je bolje eliminisati nego sa njim deliti ta bogatstva.

aha:think:

e, bas vam hvala na objasnjenju:ok:

nego, kad smo vec kod tih raketla , i to, mogu li uskoro i poljaci, cesi , litvanci ili estonci, pa i turci ocekivati isto sto i gruzija:???:

mislim, i tamo ima raketla i cuda uperenih ka rusiji:think:
ili je gruzija ipak laksa meta, s obzirom da nije clanica nato:???::???:pa je dozvoljeno svako qrcenje i izivljavanje:???:

kao uostalom i nad srbijom od strane amerike:think:

Ti si jedan provokator, kojem je cilj da banuju patriote na ovom forumu.

ne znam cime sam zasluzio da me nazivate provokatorom, sem ako neslaganje sa vasim misljenjem nije automatski za vas provokacija:???:

a za patriote, ne znam ,:think:smatrate li vi sebe patriotom, i cime to mozete da dokumentujete:???:jer, iz vasih postova, pre bih rekao, bez uvrede, da ste ruski patriota, ali srpski , nikako:think:

aha:think:

e, bas vam hvala na objasnjenju:ok:

nego, kad smo vec kod tih raketla , i to, mogu li uskoro i poljaci, cesi , litvanci ili estonci, pa i turci ocekivati isto sto i gruzija:???:

mislim, i tamo ima raketla i cuda uperenih ka rusiji:think:
ili je gruzija ipak laksa meta, s obzirom da nije clanica nato:???::???:pa je dozvoljeno svako qrcenje i izivljavanje:???:

kao uostalom i nad srbijom od strane amerike:think:

Gruzija je jedna od poslednjih u etapi antiruskog delovanja i okruzivanja Rusije. Naravno, Ukrajina je na dobrom putu da uradi isto sto i Poljska ili Cheska, samo sto je Gruzija, za razliku od zemalja koje si pobrojao, geostrateski vazna i zbog kaspijskog bazena i planova da se isti kontrolise od strane Amerike. A kako broj onih koji okruzuju Rusiju raste, tako raste i napetost medju Rusima, sa tom razlikom sto Rusi nisu imali autonomnu oblast u Poljskoj ili Cheskoj npr. I nisu imali oruzani napad na rusko stanovnistvo kao u slucaju Gruzije.

Tanjug - Pre 12 minuta

MOSKVA-ĆINVALI - Gruzijski specijalci koji su se probili na severnu periferiju Chinvalija, glavnog grada Južne Osetije, bacaju bombe u podrume kuća gde su se od žestokih sukoba sakrili žene i deca, javila je agencija Itar-Tas s, pozivajući se na očevice.

Izveštaču te agencije u Chinvaliju to je rekao bivši komandant oružanih snaga Južne Osetije Oleg Tezijev.

"Deca šalju SMS poruke sa molbom za pomoć, u kojima se govori da u podrume potopljene vodom iz puknutih vodovodnih cevi gruzijski specijalci bacaju bombe", rekao je on.

Itar-Tas s je preneo da je nekoliko gruzijskih tenkova probilo liniju odbrane i ušlo u Chinvali i da se sa istoka sprema tenkovski napad na grad.

Tenkovske jedinice Gruzije, kao se izveštava, pokušavaju da povrate kontrolu nad strateški važnim, obilaznim Zarskim putem.
treba rusi kao amerikanci irak da okupiraju gruziju i da uhapse onog bandita

Back