Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Današnja Rusija je pogubljena u vremenu i prostoru, za razliku od carske i sovjetske koje su imale svoju ideologiju, svoj cilj i put do tog cilja, kakav god on bio.
Zbog svega toga uzimati u obzir Ruse kao neke ključne saveznike je velika greška.
Današnja Rusija je u defanzivi, svesna činjenica:
- da bi mnogi voleli da je vide njen nestanak
- da su joj resursi ograničeni i da mora da bira bitke koje može da bije i dobije

To je pratilo i prethodne dvije Rusije, samo mi se čini da se ova najgore nosi sa tim problemima.
Šta znam. Mislim da je sadašnja Rusija ipak uspešnija od sovjetske. I promišljenija

Neka misao koja mi se provlači već duže vreme, tiče se odnosa Rusije i Turske.
Te zemlje su strateški neprijatelji, to je jasno.
Zašto, onda, Rusi prave ustupke Turcima tu i tamo?
Moje objašnjenje jeste da rade na tome da ih izvuku iz kruga zapadnih saveznika, da je po različitim oblastima antagonizuju s njima i izazovu reakciju.
Ta reakcija bi oslabila Tursku i učinila je ranjivijom.

Turska sreća je što njeni neprijatelji tokom cele istorije nisu mogli da se "dogovore" da je do kraja unište, već su uvek računali da je ostave u određenoj snazi upotrebljivoj u svoju korist

pa sa kakvim to predznanjem dolazis u kafanu ?

Предзнање је пожељно, али ако данас сагледаш шта, ко и како ради то му га дође доста за кафану.
Русија је била тада пропала по тоталу а ти си можда био млад и јак па се све изокренуло!

Sve one kojima su srpski interesi iza ruskih, ili bilo kojih drugih, bih rado uputio na tu zemlju.

Ali najjače je što, da npr. održimo referendum, i sa 110% pobijedi opcija prisajedinjenja Srbije Rusiji, Rujo bi nas opet iskulirao :D
mislio sam, da se smanji varanje naših građevinaca od strane srpskih gazda...ništa drugo...iz mog grada, dosta ljudi je ispaljeno od srpskih lopingera...ništa drugo, već maloakcije da se pobljša status običnih ljudi

Šta znam. Mislim da je sadašnja Rusija ipak uspešnija od sovjetske. I promišljenija

Neka misao koja mi se provlači već duže vreme, tiče se odnosa Rusije i Turske.
Te zemlje su strateški neprijatelji, to je jasno.
Zašto, onda, Rusi prave ustupke Turcima tu i tamo?
Moje objašnjenje jeste da rade na tome da ih izvuku iz kruga zapadnih saveznika, da je po različitim oblastima antagonizuju s njima i izazovu reakciju.
Ta reakcija bi oslabila Tursku i učinila je ranjivijom.

Turska sreća je što njeni neprijatelji tokom cele istorije nisu mogli da se "dogovore" da je do kraja unište, već su uvek računali da je ostave u određenoj snazi upotrebljivoj u svoju korist
Turci su proširili svoj uticaj, pa evo i jedan Kazahstan bataljuje ćirilicu i prelazi na latinicu.
Rusi se maksimalno trude da ne ljute svoje muslimane, a Turci to sasvim lijepo koriste.

Ok, ima logike da Rusi žele 1 na 1 sa Turcima, ali to se neće desiti, i nije se desilo, kada je trebalo.

Poenta je da Jermenija sada zna da Ruse boli k za napad na njihovu teritoriju.
To da li je i kako je Jermenija odgovorila na napad je drugo pitanje, ovdje smo pričali o ruskoj reakciji, koje nije bilo.

Jermeni sada sigurno pate za 1994. godinom, a i tu bi mogli malo da razmisle o ruskoj ulozi.

Srbija, kao posmatrač ODKB, je imala šta da vidi.

Поента је да (ако си пратио тему о Сирији) Руси спорије "пале" (немам одговор зашто) па су пустили да Турци дроновима налупају САА неколико дана, што је било мучно за гледање. Онда више није било дронова (електронска блокада ваздушног простора) и плус лупише мало Турцима по глави за опомену!
Дакле, ако њих заштитише зашто не би савезника у ОДКБ?
Тако да не требаш извлачити далекосежне закључке на основу једног случаја.

Поента је да (ако си пратио тему о Сирији) Руси спорије "пале" (немам одговор зашто) па су пустили да Турци дроновима налупају САА неколико дана, што је било мучно за гледање. Онда више није било дронова (електронска блокада ваздушног простора) и плус лупише мало Турцима по глави за опомену!
Дакле, ако њих заштитише зашто не би савезника у ОДКБ?
Тако да не требаш извлачити далекосежне закључке на основу једног случаја.
Ovo bi imalo logike, ako nas u nekom skorijem nastavku čeka jermenska ofanziva uz podršku Rusije.

To se neće desiti.

Ako je verovati danasnjem izdanju "Yerevan Today", braca Jermeni su se iznenada dosetili da su im ipak potrebni radio i TV kanali iz RF pa su potpisali dogovor o o dodeli nacionalnih frekvencija TV emiterima iz Rusije:
https://ru.yerevan.today/8790

1605654432714.png

Ponovo ce napaceno jermensko pucanstvo dobiti priliku da pred spavanje odgleda Vladimira Solovjova.

Pa kako sad to kad je EUROSTAT objavio a MMF potvrdio da je Srbija najuspesnija zemlja u Evropi?
Odmah iza Litvanije, rece Sinischa Der Kleine...
Mada Rusi ne idu ni u tu Litvaniju da rade.
NE trče ni Srbi u Rusiju kako se tebi čini...barem ne više zbog posla.
Zna se gde Srbin ide a za čime pati onako u sebi..barem taj jedan deo Rusofilije.

Ako si vernik onda za Jermeniju ako si naprednjak onda za Azere.
Ma nemoj da navijaš, vidiš komentare i to ti dovoljno.
U početku se bilo na strani Jermena uglavnom jer se računalo uskočiće Rusi da im pomognu uskoro ali kako su Rusi suštinski podržali Azere na kraju rekao bih da su mnoge Srbende sad na strani Azera, Turadi i čitave te glavoseče ekipe.

не, Путин је врло јасно признао немоћ Русије и победу Турске на Кавказу. лепо је рекао да је то последица распада СССРа, и да Азербејџан може да бира савезника, а изабрао је Турску.
Азербејџан ће од сада на својој међународно признатој територији имати руске трупе. До сада их нису имали. На то су добровољно пристали као и Грузини 1992. године. Знамо како су Грузини прошли 2008. године када су покушали да их протерају.

U početku se bilo na strani Jermena uglavnom jer se računalo uskočiće Rusi da im pomognu uskoro ali kako su Rusi suštinski podržali Azere na kraju rekao bih da su mnoge Srbende sad na strani Azera, Turadi i čitave te glavoseče ekipe.
Ne moze tebi niko da pomogne ako tu pomoc ne zelis. Pushinyan nikako nije zeleo pomoc Moskve, mada je u pocetku izgledalo da Jermeni imaju znatno jaci lobi u Kremlju. Ima tamo mnogo naturalizovanih Jermena, pocev od Lavrova zar ne?
Kome sta sad nije jasno, neka pita Pushinyana...ende.

Pa očigledno nisi čitao temu, u početku su svi bili na strani Jermena a sad je čini mi se pola pola. Pravdaju se Rusi, Azeri su bolji i slično. Ne razumeju svi šah, Erdogan je zapravo saveznik Rusiji i Srbiji.
Ma dobro, ja sam glasao za Jermene.
Ja ne mogu da se sada divim Azerima koliko god bili moćni i bili dobitnici u ratu...
Ovi što prate Rusiju su posebna klasa...

Pa očigledno nisi čitao temu, u početku su svi bili na strani Jermena a sad je čini mi se pola pola. Pravdaju se Rusi, Azeri su bolji i slično. Ne razumeju svi šah, Erdogan je zapravo saveznik Rusiji i Srbiji.

...

Koga Grk hrani a Rus brani ...

Taj je odavano u crnoj rupi...

Jos ako su nam Turci saveznici...

Razvalili smo crnu rupu i osvojili 16-stu galaksiju...

Азербејџан ће од сада на својој међународно признатој територији имати руске трупе. До сада их нису имали. На то су добровољно пристали као и Грузини 1992. године. Знамо како су Грузини прошли 2008. године када су покушали да их протерају.

Да, ово је величанствена победа СССР-а.

Back