Rat Jermenije i Azerbejdžana

Ko je vaš favorit?

• Jermenija

• Azerbejdžan

• Neutralnost

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Najvaznije zaboravih, godine me pritiskaju :zcepanje:

U USA je optuzena turska drzavna banka Halkbank za pranje para i krsenje sankcija
prema Iranu. Bice to gadna prica za Erdogana. Iz tih je razloga njegov zet pre desetak
dana ( kada je Bajddenova pobeda bila izvesna) napustio ( navodno zdravlje, a mlad covek)
mesto ministra finansija.

Тешко да ће католибани шта да ураде што се виде и по примјеру Макрона док му Султан уринира по ђедовини.
Као што смо видјели скупљање глава по вранцускуј у џакове за купус је њихов максимум ових дана. ;)

Пропагирање међународног тероризма је кривично дело,

драго ми је што показујеш своје право лице.

;)

Пропагирање међународног тероризма је кривично дело,

драго ми је што показујеш своје право лице.

;)
Само изношење чињеница (прошло вријеме ако ниси примјетио :mrgreen:)
Док призивање наставка НАТОтеророризма је то што .... описујеш или ти она народна, "ко о чему ...."

Само изношење чињеница (прошло вријеме ако ниси примјетио :mrgreen:)
Док призивање наставка НАТОтеророризма је то што .... описујеш или ти она народна, "ко о чему ...."

Не, ниси износио чињенице, већ си глорофиковао међународни тероризам (а при том се и наслађивао одсеченим главама).

мислим да лепо осликава патолошку "русофилију" која би секла српске главе, ако би то било "у руском геостратешком интересу".

То доказује сво издајништво ваше идеологије.

Poslednja izmena od moderatora:
Дакле руски успех је кад Турци поразе државу под руским протекторатом са руском војном базом у њој,а при том "случајно" оборе и руски хеликоптер?
jermenija je nezavisna država. a ugovorna strana jednog saveza o zajedničkoj odbrani. članice tog saveza nemaju obavezu podržavati drugu članicu u njenom napadu na treću državu. ni nato ne bi stao iza turske ako bi ona napala rusiju. a pitanje je da li bi stao iza savezničkog ugovora kada bi rusija napala tursku. dalke dečije naivno spinovanje.

ti o obaranju helikoptera pričaš kao objavi rata azerbejdžana rusiji, a ona podvila rep? pa ako je tako a što ne nastave s gaženjem... :D

helikopteri padaju i na vojnim vežbama. raznim greškama. ali ne počinje građanski rat zbog pada helikoptera. isto tako i međunarodni. ispita se osudi se nedelo...a i bilo bi sanimljivo saznati istinu kako je do toga došlo i zašto se sad ćut..

Па Русија у последњих 30 година има само геостратешке поразе, уз једну победу (Сирија).

Апокалиптично веровање тих аутошовиниста (који мрзе Србију јер није довољно одана Мајчици Русији и застранила је на пут Запада) да је у Русији једина будућност води до тешких курц шлсуева у мозгу када се виде пукотине у њиховој фрагилној верзији стварности,

што смо имали прилику синоћ да видимо.
Ја искрено не гледам Сирију као неку ограничену побједу Русије, више видим повећан геостратешки утицај Русије шутањем милијарди долара у оружју и гасу НАТО чланици Турској или договор са СА о продаји оружја након што су затегли односе око нафте.Некада је СА куповала скупо оружје само и искључиво од САД.Русија се копрца, некада 90-их није имала шта да једе.Или отварању турског тока те извјесно завршавање сјеверног тока 2 директно Њемачкој чак и поред САД и ЕУ санкција.То су велике геостратешке побједе а показаће вријеме зашто тако мислим.У тој причи нека спорна област попут ове је сувише мала и ситна да се зарати са исламским свијетом.
При томе треба узети у обзир да Русија није затегла односе са Ираком, Ираном,Пакистаном,Либијом,Египтом или великом Индијом које су некада биле такође интересне зоне СССР али ни изгубила односе са Латино Америком (опет СССР интересна зона) или Кином.Русија користи старе везе за свој утицај, потпуно легално што се мене тиче.
Али Русија није СССР нити ће икада бити.Њени лимити су ограничени.По мени је ово далеко боља прича од директног напада на Грузију или дјелимичног скривеног напада на Украјину.Што мање крви падне лакше ће се испеглати односи у будућности.Крим је наравно изузетак, ту није било приче или преговора око било чега по цијену санкција.

Не, ниси износио чињенице, већ си глорофиковао међународни тероризам (а при том се и наслађивао одсеченим главама).
Чињенице. Што се тиче међународног тероризма, постоји само један и зове се НАТО.

Поред тога што то показује да си септичка јама од створа,

мислим да лепо осликава патолошку "русофилију" која би секла српске главе, ако би то било "у руском геостратешком интересу".

То доказује сво издајништво ваше идеологије.
Не кмечи.

A mogli su to sve da sprece ali kasno Rus na Kosovo ups NK stize.

Чекај јел већи проблем што Русија није у име Србије бранила КиМ или што је НАТО пакт бомбардовао СР Југославију и ушетао са својим трупама у аутономну покрајину Србије (СР Југославије) и рекао од сада сте слободни радите шта хоћете.Приоритет паљевина српских кућа, цркви и манастира. :think: Ја не знам зашто стално окрећемо тезе.

Е сада да ли је неки српски Алек могао још почетком 90-их бранити Србију али и Србе уопште у САД другим методама (које су користили Хрвати,Бошњаци и Шиптари против Срба јер су знали ко је Баја број 1) је већ нека друга тема.О томе се може причати.
То не умањује де факто упад НАТО трупа у суверену државу након бомбардовања ма каква СР Југославија тада била.Али проблем су опет Руси.Ето како прича иде, о томе ја стално причам, мени је рецимо ово ужасавајући став а нисам русофил...
Јел ти бијеше клон оног Декија југословена?

Poslednja izmena:
Taman da dopunimo spisak tematskih rusoteza:

Rusoteza 1:
Rusija nije sprečila rat, zato što je Pašinjan stoka jedna soroševska izdajnička, nacista i gej, taman isti k'o i njegov drljavi narod. Tako im i treba da nauče lekciju, kome će oni novine i televiziju ograničavati!!!

Rusoteza 2:
Rusija nije sprečila rat niti se umešala, zato što jednako voli i Jermeniju i Azerbejdžan, jer su to sve njena deca rođena

Rusoteza 3:
Rusija je mudro sačekala pravi, a ujedno i optimalni, idealni i nikad bolji trenutak da se umeša i sve ih na kraju zaјеbala šahovski genijalno, kao što uvek radi i pokazala ko je tu tata

Rusoteza 4
:
Soroš je doveo Pašinjana da Azerima preda Karabah, sram da ih bude od guzicе, kad obraza nemaju

Rusoteza 5:
Što bi Rusija branila Karabah kad ga ni Jermenija nije priznala

I da odgovorimo na svaku od njih, s tim što ću rusoteze ovaj put predstaviti ozbiljno, a ne karikiranjem

Rusoteza - LažČinjenica
1. Dolaskom Pašinjana, Jermenija je postala prozapadna i antiruska, te Rusija zato nije ni htela da interveniše.Jermenija je i dalje članica ODKB, nije inicirala izlazak, za razliku od Azerbejdžana koji je isti napustio pre 20 godina i prekinuo vojnobezbednosnu saradnju sa Rusijom (kupovina oružja je domen trgovine).
Jermenija je domaćin 2 ruske baze (Đumri i Erebuni), za razliku od Azerbejdžana koji ima visok nivo saradnje, kako sa NATO, tako i sa drugom najjačom silom u NATO,Turskom.
2. Rusiji su jednako važne obe države, zato nije htela da interveniše.Ova rusoteza je još i najbliža istini. To je legitiman stav, s tim što trgovinski odnosi govore da je jermenska zavisnost od Rusije, gledano čisto u pogledu uvoz-izvoz i % koji zauzima u ukupnoj trgovini zemlje, mnogo veća nego azerska.
3. Rusija intervenisala u pravom trenutku, kad joj je najviše odgovaraloDva primirja koje je Rusija isposlovala propala su istog dana kada su trebala da stupe na snagu. Treće primirje stupilo je uspešno na snagu tek nakon međusobnog dogovora Putina i Erdogana. Sam Putin i Rusija nisu mogli da spreče početak rata ili da ga zaustave u ranoj fazi, pre velikih turskih uspeha na terenu.
4. Pašinjan je doveden na vlast da preda Karabah.Jednostavno, besmislica. Kontradiktorna rusotezama 1-3 i 5.
5. Ni Jermenija nije priznala Karabah, te Rusija zato nije intervenisala.Jermenija nije priznala nezavisnost Karabaha, jer se obavezala na iznalaženje diplomatskog rešenja unutar Minske grupe. Unilateralno priznanje Karabaha bilo bi sečenje grane i povod za otkazivanje diplomatske podrške i uvažavanja jermenskih stavova u mirovnom procesu, te bi to bio povod Azerbejdžanu za pokretanje rata.

crni-kvadrat.jpg

Rusoteza kaže da je ovo crn kvadrat , a činjenica je da je on beo.

Чекај јел већи проблем што Русија није у име Србије бранила КиМ или што је НАТО пакт бомбардовао СР Југославију и ушетао са својим трупама у аутономну покрајину Србије (СР Југославије) и рекао од сада сте слободни радите шта хоћете.Приоритет паљевина српских кућа, цркви и манастира. :think: Ја не знам зашто стално окрећемо тезе.
Е сада да ли је неки српски Алек могао још почетком 90-их бранити Србију али и Србе уопште у САД другим методама (које су користили Хрвати,Бошњаци и Шиптари против Срба јер су знали ко је Баја број 1) је већ нека друга тема.О томе се може причати.
Али то не умањује де факто упад НАТО трупа у суверену државу након бомбардовања ма каква СР Југославија тада била.Али проблем су опет Руси.Ето како прича иде, о томе ја стално причам, мени је рецимо ово ужасавујући став...
Јел ти бијеше клон оног Декија југословена?
Rusi nasa braca napustili Kosovo .. zar se ne secas toga ..
Rusima ovde sem energetike nista drugo nije bitno , bolna istina.
Tadica ste napljuvali a on je braci dao povoljno NIS ... sta ce , nije mogao nikako da udovolji rusofanovima i odvratnoj sili nato pa je dosao "svetac" Vucic ...

Ukratko Rus dolazi kada je kasno ... to se odnosi na post-SSSR period pogotovo.

I nisam klon, ti si los moderator kada ne znas ko je a ko nije klon... skip za sada.
Moj nick vas posebno grize ... neka tako i ostane.

Tadica ste napljuvali a on je braci dao povoljno NIS ... sta ce , nije mogao nikako da udovolji rusofanovima i odvratnoj sili nato pa je dosao "svetac" Vucic ...

Okej , onda će nas Burgundija braniti od Turaka.

Ма чекај друг стално окрећемо тезе.Није никоме битно не само Русима,то је исправан став.
Шта боли Њемачку или Аустрију уво што је Алек миљеник шизофреник док ради за њихове интересе?
Дај да будемо објективни до краја.Русија фура своје интересе као и све друге државе.
То што смо ми прошарани као држава разним интересима а најмање својима говори нешто и о нама ако ћеш право.

Ма чекај друг стално окрећемо тезе.Није никоме битно не само Русима,то је исправан став.
Шта боли Њемачку или Аустрију уво што је Алек миљеник шизофреник док ради за њихове интересе?
Дај да будемо објективни до краја.Русија фура своје интересе као и све друге државе.
То што смо ми прошарани као држава разним интересима а најмање својима говори нешто и о нама ако ћеш право.
Da u tome je caka a zasto onda uvazeni Desisti prepisuje necije rusolazi i pravi katalog zabluda ... pa da vam otvori oci .. :ok:

Pa ako baš moraš da biraš da li ćeš ceo pripasti Turkiji ili će doći do podele onda je ova druga opcija bolja.
To neki imaju fobije da ce Turad opet ovde pa glasaju za Azere na temi :per:
Nece ni Turci ni Rusi ... kao sto rekoh Rusa ne zanima Srpstvo , njemu samo prodaja nafte u glavi da ima lovu na stranim racunima :hvala:
Daleko bilo da mi sada kreirate pricu kako sam za Nato , to od mene necete videti nikad , ja ne podnosim nato a ni ostale kojima je interes slaba Srbija.
Poyy

Da u tome je caka a zasto onda uvazeni Desisti prepisuje necije rusolazi i pravi katalog zabluda ... pa da vam otvori oci .. :ok:
Можда зато што он води евиденцију само русолажи.Ја му кажем то је по мало необјективно да не кажем навијачки али онда сам упао у тај каталог ни крив ни дужан. :D Једна перцепција у очима посматрача не значи ништа.Али за те ствари форум и служи.Ја чак волим када ме неко објективно увјери у свој став, нисам уопште ограничен тип.

Pa i ne osuđuje se Rusija, već podivljali Rusofili koji žele budućnost Srbije da vežu za državu kojoj je Islam važniji od malih hrišćanskih naroda,

I koji bezobrazno tvrde da je ovo ruska geopolitička pobeda, te da su Jermeni zaslužili svoju sudbinu jer nisu dovoljno izgarali ljubavlju prema Majčici Rusiji.

Ti ljudi nisu normalni i treba im to staviti do znanja.
ako osudjujes rusofile zbog podrzavanja takve ruske politike,
naravno da onda osudjujes i rusiju :hahaha:

Ја му кажем то је по мало необјективно да не кажем навијачки али онда сам упао у тај каталог ни крив ни дужан
Tvoje primedbe su suviše uopštene i maglovite.
Moguće da si tom taktikom srednje pameti do sada ispadao pametan u društvu, ali moraš obratiti pažnju gde nije smisleno nastaviti to

Back