Kataphraktoi
Domaćin
- Poruka
- 4.242
Ne delim tvoje mišljenje. Ono je zasnovano na kojim dokazima? Rasna superiornost Jevreja u odnosu na Srbe?Nama ne bi pomogle ni izdašne donacije SAD već bi sve bilo isto, vlastodršci bi silu para pokrali i proneverili...džaba donacije i pare ako nemaš ljudstvo koje će voditi državu i zdrav patriotizam i osećaj misije u ovom svetu.
1948. Zgodno za preskočiti sve što mu je prethodilo. Naseljevanje Jevreja u režiji Britanaca počelo je još 1923. godine, što je naravno naišlo na nezadovoljstvo Palestinaca. Tridesetih godina su protestovali protiv britanski vlasti. Odgovoreno im je ubistvom hiljada Palestinaca i organizovanjem jevrejske paravojske, koju su ustrojili Britanci i koja je zajedno sa njima dejstvovala protiv Arapa.Rat 1947. Koliko je meni poznati je počeo tako što su arapske zemlje objavile rat Izraelu, kada je isti imao sam 1 tenk i 5 topova.
Pre samog izbijanja Prvog izraelsko-arapskog rata, te jevrejske paravojske, sada već samo jezgro budućeg IDF, izvešće zločin u selu Deir Yassin gde će ubiti 100 Palestinaca. U narednim godinama nakon izbijanja rata, zatreće hiljade palestinskih sela, što će u kolektivnom sećanju Palestinaca ostati upisano kao "Nakba (katastrofa)". Početak stradanja i golgote Palestinaca koja i danas traje.
Rimljani, pre milion godina. Potpuno nebitno u izraelsko-palestinskoj problematici.A ko je kome oteo zemlju je isto upitno, jer ko je oteo onda zemlju od izrailjaca i pobio im polovinu stanovništa.
Upravo sam racionalno sažeo i izneo u osnovnim crtama čitavu problematiku. Odstranio jevrejsku propagandu. Ti ćeš to nazvati patetikom, samo zato što se ne uklapa u koncept tvog poimanja sveta oko seba.Malo manje patetike a više racionalnog sagledavanja.
Recimo, u Ukrajini Rusi zauzimaju tuđu teritoriju. Srbi su u Hrvatskoj i BiH zauzeli tuđu teritoriju. Srbi su čak i na Kosovu zazeli tuđu teritoriju.Uostalom ne znam gde u politici i ekspanziji jednog naroda nemaš zauzimanje , u tom trenutku, "tuđe" teritorije? Sam termin tuđa, moja , tvoja teritorija je upitna jer niko iz kosmosa nije spušten baš na tu tačku na zemlji...a sama obeležja pripadnosti su zablude i veštački konstrukti.
Pričam o politici i gledištu USA i zapadnoevropskih saveznika, koju prati celokupna prateća medijska mašinerija. Iako je sve to zemlja na kojoj su Srbi i Rusi živeli i sa koje je neko želeo da ih protera.
Izraelci u Palestini već nisu ništa zauzeli. Oni su na svojoj zemlji. Ne postoje Palestinci i nikada nisu postojali. Što se tiče USA i zapadnoevropskih saveznika, Izraelci na toj zemlji koju nisu oteli i zauzeli, mogu raditi šta god im je volja sa lokalnim urođenicima, kako je i sama USA i kolonijalna Evropa, izgrađena identičnim odnosom prema urođenicima.
To podrazumeva legitimno ubijanje urođenika, deportovanje, smeštanje u logor, etničko čišćenje. Te tehnikalije, moje, tvoje, zauzimanje, eskpanzije - u pravu si - više nisu toliko bitne.
One se koriste tek po želji i u skladu sa interesima tvoraca nakaznog svetskog poretka.