Tanhojzer
Ističe se
- Poruka
- 2.081
To nije njihova zemlja ili barem nije samo njihova zemlja. Takođe, raj na zemlji su stvorili izdašnim donacijama novca iz USA, koja ga je opet namirila iz ko zna kakvih svojih interesa i krvavog novca negde u svetu. Dalje, nisu samo Jevreji istraumiran narod, traume žestoke nose i Palestinci. Za jevrejske nisu odgovorni Palestinci već oni koji ih danas tapšu po leđima dok ubijaju Palestince. Sa druge strane, za palestinske traume su direktno odgovorni Jevreji.
Nisu Palestinci napali Jevreje, već Jevreji Palestince.
U njihovim domovima, u njihovoj zemlji. Kreatori svetskog poretka odlučili su da je Palestina pogodno tlo za naseljavanje Jevreja, koje niko nije želeo u svojoj državi, prema kojima se vekovima gradila mržnja lokalnog stanovništva, da bi u WWII dovela do jezivog holokausta.
Jevreji su prvi koji bi se morali zalagati za mir, razgovor, diplomatiju, pronalaženje kompromisa tamo gde izgleda da za njega uopšte nema mesta. Jevreji bi trebali biti poslednji koji će primenjivati silu za rešavanje problema za okolnim narodia i činiti ovakve brutalnosti.
Posebno ako su tom narodu oteli zemlju i pretvorili ga u svetske izbeglice sa kojima se svi sprdaju.
Nama ne bi pomogle ni izdašne donacije SAD već bi sve bilo isto, vlastodršci bi silu para pokrali i proneverili...džaba donacije i pare ako nemaš ljudstvo koje će voditi državu i zdrav patriotizam i osećaj misije u ovom svetu.
Rat 1947. Koliko je meni poznati je počeo tako što su arapske zemlje objavile rat Izraelu, kada je isti imao sam 1 tenk i 5 topova.
A ko je kome oteo zemlju je isto upitno, jer ko je oteo onda zemlju od izrailjaca i pobio im polovinu stanovništa. Malo manje patetike a više racionalnog sagledavanja. Uostalom ne znam gde u politici i ekspanziji jednog naroda nemaš zauzimanje , u tom trenutku, "tuđe" teritorije? Sam termin tuđa, moja , tvoja teritorija je upitna jer niko iz kosmosa nije spušten baš na tu tačku na zemlji...a sama obeležja pripadnosti su zablude i veštački konstrukti.