Rat izmedju Izraela i Hamasa, Hezbolaha (4)

Da li će Izrael u potpunosti poraziti Hamas i Hezbolah?

• Ukupno glasova
    51

Iran’s currency falls to an all-time low as Trump clinches the US presidency​

a Golija otvorio temu na kojoj se raduje pobedi Trampa

ja ne znam dal se nesto desilo na ovoj planeti ekonomski, vojno ili politicki od otvaranja foruma na krstarici a da on nije obavezno ispusio svoja nadanja
I ovde si pao na praćenje kursa?

Toliko loše stoji Bibi?

Da pojasnim, da se podsetimo

Predsednik Donald Tramp, za razliku od Netanjahua ne okolise i ne gubi vreme na sitne pacove po tunelima. I to mora da se odradi, jasno.

Tramp kao i svaki biznismen problem resava head on, dakle udara direktno u glavu samog problema

Zato je ubio Al Bagdadija i zato je ubio Generala Solejmanija

Ajatole u Qomsu nek se spreme

Inače hizbulat je bio i ostao upamćen po Zločinima protiv Sirijskog naroda

E moj ti

Ako imas vremena, istrazi sam i nezavisno, i pregledaj vise izvora da bi sam stvorio sliku i uverio se, i arapskih i Iranskih i zapadnih i ruskih izvora, znaci period kada je Iran zapoceo intervenciju u Iraku kada je ISIS bio u ekspanziji, prvo su zaustavili taj isti ISIS na vratima Bagdada a onda je usledila konsolidacija siitskih milicija i onda visegodisnje etnicko ciscenje sunija narocito istocno od Eufrata.

Citave regije, ne jedno selo, necija kuca, citave regije su danas sunni free. I to je proslo u potpunoj tisini jer je onaj Obama napravio dil sa Ajatolahom i skinuo im sankcije na izvoz u zamenu za jeftinu naftu i prekid razvoja centrifuga. A Ajatolah je te pare od nafte iskoristio da plati oruzje iz Rusije za Asada. Setimo se samo beskrajnih brodova koji su prosli kroz Bosfor za onu bazu u Latakiji.

Zato su Sunitske monarhije danas toliko neutralne prema US i nece da ucestvuju u nikakvim eskalacijama na istoj strani, i potpuno prijateljske prema Rusiji, jer ih je US debelo izdala tada.

Ajatole u Qomsu kopaju bunkere jos dublje pod zemljom

Cvikaju od Donalda, jebaceim mater
Да се опкладимо да неће? Смеш?

Океј, подржаваће Израел, то стоји, али рат са Ираном тешко да ће се десити.

Можда покуша економски да их слаби, али од рата нема ништа. И да, његов фокус ће више бити на Кини.

KRIZA NA BLISKOM ISTOKU Izraelski vojnik ubijen u raketnom napadu Hezbolaha; Netanjahu razgovarao sa Trampom

Kriza na Bliskom istoku ne prestaje. Spasioci su u sredu izvukli 30 tela iz ruševina zgrade u gradu Barja u Libanu koja je srušena u izraelskom napadu, prenela je libanska služba civilne odbrane. Nije poznato da li ima preživelih ili još tela zarobljenih ispod ruševina nakon napada koji se dogodio u utorak veče. Od izbijanja sukoba između Izraela i Hezbolaha 2023. godine, najmanje 3.000 ljudi je ubijeno, a oko 13.500 je ranjeno u Libanu, od kojih su oko četvrtine žene i deca, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Zamenik šefa iranske Revolucionarne garde Ali Fadavi kaže da je Teheran spreman za konfrontaciju sa Izraelom. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je telefonom Donalda Trampa da mu čestita izbornu pobedu.

Ključni događaji:
-Netanjahu razgovarao sa Trampom o iranskoj pretnji
- Najmanje 30 ljudi ubijeno u izraelskom napadu na Liban
-ISNA: Iran je spreman za konfrontaciju sa Izraelom
-Novi lider Hezbolaha poručio da se rat sa Izraelom može okončati samo na bojnom polju

Back