Rat izmedju Izraela i Hamasa (3)

Da li će izbiti rat izmedju Izraela i Libana (Hezbolaha) u punom kapacitetu?


  • Ukupno glasova
    18
УАЕ ИЗРАЕЛСКО КРШЕЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА
„Према међународном праву, појас Газе је окупирана територија. Израелски неселективни напади на појас Газе изазвали су огромне цивилне жртве и велика разарања домова, школа и болница.
Израел је увео политику колективног кажњавања палестинског народа кршећи члан 33. Четврте Женевске конвенције.
Израел је у више наврата издавао такозване наредбе за евакуацију које, у ствари, имају за циљ присилно премјештање Палестинаца кршећи члан 49. Четврте Женевске конвенције.
Израел је такође прекршио своју обавезу да обезбеди храну и медицинске залихе становништва у Гази кршећи члан 55. Четврте Женевске конвенције.
Израел даље није успео да заштити рањене и болесне, кршећи члан 16. Четврте Женевске конвенције.
Сваки дан који пролази сусреће се са новим кршењима међународног хуманитарног права.”


 
Палестина 1920. године Друга страна Палестинске приче
“Била је то пуста земља” Ово НИЈЕ пусто. Било је лепо и бујно. @vonderleyen @Netanyahu @JoeBiden и светски геноцидни лидери
Овај документарац је посебно за вас, који крију историју и истину Палестинаца Историја никад не лаже.
Сви имате крв невиних људи у својим рукама

 
Konačno rešenje???
Ambasador SAD u UN, makon 4 veta na odluku o prekidu vatre u Gazi kaže da se SAD zalaže za KONAČNO REŠENJE Palestinaca u Gazi.
Ili stvarno podržava genocid ili je glupača koja nema pojma šta ta sintagma znači a možda i oboje.Закључна изјава амбасадора Сједињених Држава у УН јутрос након што је четврти пут ставио вето на резолуцију којом се позива на прекид ватре у Гази:„Наставићемо да се активно бавимо тешким радом директне дипломатије на терену све док не дођемо до коначног решења.
A njeno konacno resenje, naime sacekati da azraili pobiju sto vise palestinaca u Gazi, tako da postane nemoguce osnivanja bilo kakve palestinske drzave.....
 
:eek:😡
„Ја сам лично поносан на рушевине Газе и да ће свака беба, чак и за 80 година од сада, рећи својим унуцима шта су Јевреји урадили. Меј Голан, израелска министарка социјалне равноправности и унапређења жена
 
Израелски војници показују доњи веш расељене/убијене Палестинке из Газе. КЛОВНИ
GG5HkkMWwAARluO
 
Ова дама је израелски министар за насеља и националне мисије, Орит Строок.Она је рекла да "не постоји таква ствар као што је палестински народ".Такође, њеног сина Звија израелски судови прогласили су кривим за отмицу палестинског малолетника са лисицама на рукама, крваво га премлаћивање, прегазивање АТВ-ом и мокрење по њему.То вам је министар за насеља.
GG4CKUZWcAALgAd
GG4CKvfXsAAmM5P

GG4CLiDWkAEYIrI
 
Израелски досељеници запаљују кућу и покушавају да запале аутомобил у јужном Наблусу на Западној обали.Ове банде Јевисх милиције увозе се из САД и других земаља и подржава их Израел да краду палестинску земљу, куће и имовину
 
:(:(:(
Ово није измишљени филм, то је изгладњело палестинско становништво које напада камионе који носе само неколико врећа брашна у јужној Гази. Газа је постала најгладније место на планети, са више од 500.000 људи који пати од екстремне глади.
 
:eek:😡
„Ја сам лично поносан на рушевине Газе и да ће свака беба, чак и за 80 година од сада, рећи својим унуцима шта су Јевреји урадили. Меј Голан, израелска министарка социјалне равноправности и унапређења жена

Pravo zbori gospođa Mej. Mi bi uradili mnogo gore Arbanasima , samo da možemo.
 
Ова дама је израелски министар за насеља и националне мисије, Орит Строок.Она је рекла да "не постоји таква ствар као што је палестински народ".Такође, њеног сина Звија израелски судови прогласили су кривим за отмицу палестинског малолетника са лисицама на рукама, крваво га премлаћивање, прегазивање АТВ-ом и мокрење по њему.То вам је министар за насеља.
GG4CKUZWcAALgAd
GG4CKvfXsAAmM5P

GG4CLiDWkAEYIrI
Židi svuda i večito ugroženi. Čak i u Israilu.
 
Solidna analiza

https://www.timesofisrael.com/the-g...ith-key-goals-unmet-but-israel-can-still-win/

Four-and-a-half months after Prime Minister Benjamin Netanyahu declared war on Hamas, the terror group has yet to be destroyed.


While badly damaged, with a significant portion of its fighting force dead or wounded, Hamas still appears to have the ability to function as a coherent organization, and would likely be able to reassert control over the Gaza Strip if Israel left.

One hundred and thirty-eight days into a war touched off by Hamas’s murderous attack inside Israel, none of Netanyahu’s declared war aims have been achieved. Hamas is not destroyed, over 100 hostages remain in Gaza, and none of its senior leaders have been killed.


Yet for some time now, the IDF has not been using anything resembling “all its strength,” which the premier had vowed to utilize to crush the group.


And despite Netanyahu’s unequivocal declaration on the day of the worst massacre of Jews since the Holocaust, Israel is no longer pursuing a campaign that can still be accurately described as a war.

“After you finish the operations against battalions, it becomes hide-and-seek against guerrillas in tunnels,” explained military theorist Brig. Gen. (res.) Eran Ortal.
At the same time, the scaled-back campaign doesn’t mean Israel can’t finish the job of ensuring that Hamas no longer rules the Strip.
Even though Hamas rears its head wherever it can, it is in no way currently in control of Gaza. Its fighters are hiding in tunnels, and its organs of civil control over the population are being employed in a very limited fashion.
 
Čini se da će Izraelci napraviti sljedeće:

* ništa od emocionalne retorike osvete organizatorima
* no u zbilji trajna okupacija možda pola Gaze i već počišćen teritorij u kom su arapi svedeni na još uži dio, posve ovisni o stranoj pomoći i u nemogućnosti za jače vojne akcije
* hamas ostaje kao podzemna teroristička organizacija, no bez šanse za stalno raketiranje Izraela- više zboh izraelske okupacije nego gubitaka
* Palestinci u Gazi ovaj puta doista stjerani u minorni konclogor i uz borbu za golo preživljavanje, bez šanse za daljnje jače ugroze

Njihovi saveznici iz Irana i Libanona mogu max pikati amo-tamo, no rezultat je trajno proširena izraelska okupacija i potpuna eliminacija bilo kakve mogućnosti za palestinsku državu na bilo čemu. Vjerojatno će tavoriti na okrajcima Zapadne obale i Gaze.

Treći svijet se ispuhao i pokazao da ne može ništa bitno u toj situaciji, jer za Izraelce je alternativa nestanak i vlast pod neku divljinu tipa ISILa, a od toga ništa.
 
KRIZA NA BLISKOM ISTOKU Napad na auto-putu u Izraelu, jedna osoba poginula, osam ranjeno

Rat između Izraela i Hamasa traje 139 dana. Član izraelskog Ratnog kabineta Beni Ganc izjavio je da su u toku novi pokušaji postizanja dogovora o primirju i oslobađanje talaca koje drži Hamas. On je dodao da je Izrael spreman za ofanzivu na južni grad Gaze, Rafu, tokom predstojećeg svetog muslimanskog posta Ramazana, uprkos širokom međunarodnom protivljenju toj akciji. Istovremeno, nekoliko izraelskih projektila pogodilo je stambenu četvrt siriskog glavnog grada Damaska, dok su u napadu IDF na jug Libana ubijene žena i devojčica.

Ključni događaji:

-Ganc: Ima znakova napretka u pregovorima o oslobađanju talaca
-Kneset odlučio: Nema priznavanja palestinske države
-Pauzirane isporuke hrane UN-a severnoj Gazi
-SANA: Nekoliko izraelskih projektila pogodilo stambenu četvrt Damaska
-Bezbednosni izvori: U izraelskom napadu na jug Libana poginule žena i devojčica
-Od početka rata uhapšeno 7.150 Palestinaca u Zapadnoj obali
 

Back
Top