Rat izmedju Izraela i Hamasa (1)

Koju stranu podržavate?


  • Ukupno glasova
    194
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

~zmaj~

Buduća legenda
Poruka
27.837
Izraelska vojska je saopštila da je pokrenula vazdušne udare na pojas Gaze, dva sata nakon što je Hamas sa te teritorije izveo iznenadni raketni napad.

Ministar odbrane Joav Galan proglasio je mobilizaciju rezervista, nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Postoji veliki broj žrtava nakon što su se teroristi Hamasa nakon raketnog napada infiltrirali u grad Sderot na jugu zemlje, prenosi izraelski portal.

U brojnim izraelskim gradovima i naseljima aktivirane su sirene za vazdušnu opasnost.

Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se rano jutros u južnim oblastima Izraela koje okružuju Gazu i u širem području Tel Aviva.

Eksplozije su se mogle čuti u gradovima oko Tel Aviva i oko Jerusalima.

Rakete su pale na više gradova i naselja, saopštila je vojska.

Nije poznato koliko se terorista infiltriralo u zemlju, a sukobi su u toku.

Izraelski mediji su ranije izvestili da su naoružani napadači otvorili vatru na prolaznike u Sderotu, a snimci koji kruže društvenim mrežama navodno pokazuju sukobe u gradu i na ulicama.

Hamas je ranije preuzeo odgovornost za raketni napad koji je izveden jutros na južni i centralni Izrael iz Pojasa Gaze, u kome najmanje jedna raketa direktno pogodila zgradu u području Gederota, gde je poginula žena, a više osoba povređeno.

Mohamed Deif, visoki vojni komandant Hamasa, najavio je početak operacije u prenosu na Hamasovim medijima, pozivajući sve Palestince da se bore, prenosi Rojters.

"Ovo je dan najveće borbe i poslednji dan okupacije", rekao je Deif i dodao da je lansirano 5.000 raketa.

Izrelska vojska je proglasila pripravnost za rat i optužila palestinski Hamas, koji ima vlast u Pojasu Gaze, za ovaj napad.

https://www.euronews.rs/svet/fokus/...utm_campaign=push-date-2023-10-07-news-101644

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=10&dd=07&nav_category=78&nav_id=2410601Ако је веровати снимцима Хамаса по твитеру, масакрирају Јевреје по улицама и кућама.

ИДФ је прогласио state of war alert и покренуо мобилизацију резервиста.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Video shows what appear to be gunmen in a pickup truck in a street of southern Israel​

From CNN's Chris Lau

Video obtained by CNN from social media appears to show gunmen in the back of a pickup truck driving down a street in the southern Israeli city of Sderot.
The gunmen, clad in dark clothing, appear to point what look like guns at an SUV coming in their direction and gunfire can then be heard.
 

Fire in southern Israeli city of Ashkelon​

From CNN's Chris Lau

Footage obtained from social media by CNN shows a fire broke out near several buildings at southern Israeli city of Ashkelon, with billows of black smoke rising form the site.
What appeared to be sounds of gunfire can be heard.
 
Uvek se setim koliko Izrael poddržava hrvatsku i "oluju", možda je red da na svojoj koži osete kako je to.. jer tako je i "oluja" počela granatiranjem civilnih meta, ne borbenih

Navijam za mudžose.žao mi je + ono priznanje Kosove..
Палестинци ће проћи ко боси по трњу, као и увек... Само што ће до тада изгинути много људи

Колико се сећам неких деценијских статистика досадашње жртве Палестина : Израел су бар 10:1. Тешко даће и овај пут бити другачије
 
Палестинци ће проћи ко боси по трњу, као и увек... Само што ће до тада изгинути много људи

Колико се сећам неких деценијских статистика досадашње жртве Палестина : Израел су бар 10:1. Тешко даће и овај пут бити другачије

Neće ovaj put

Odnos snaga i nije baš takav sada
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top