Rasulo vlade Srbije

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
B92 Info Vesti Politika
G17: Jedino Dačić ugrožava Vladu
1. avgust 2009. | 00:39 -> 12:37 | Izvor: Beta, Večernje novosti
Beograd -- Stranka G17 plus demantovala je da preti izlaskom iz Vlade Srbije i optužila lidera SPS-a Ivicu Dačića da "nekorektnim i licemernim ponašanjem" ugrožava Vladu.

Mlađan Dinkić (FoNet)
Mlađan Dinkić (FoNet)
"Ovu Vladu može da sruši samo lider SPS Ivica Dačić svojim nekorektnim i licemernim ponašanjem. Minirajući usvajanje jednog vladinog predloga zakona i odlažući donošenje ostalih, pođednako važnih zakona, Dačić je izazvao potencijalnu krizu u vladajućoj koaliciji", naveo je G17 plus u saopštenju.

Ova stranka je naglasila da "ovo nisu devedesete godine i da ne može jedno da se govori a drugo radi, jer takva vrsta demagogije više ne prolazi".

"Dačić ne može da nas obmanjuje ni kao što je to radio Srpskoj radikalnoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije tokom prošlogodišnjih pregovora o formiranju vlade i gradske uprave u Beogradu", dodaje G17 plus.

"Videćemo 31. avgusta ko je ko i da li će Srbija dobiti zakon koji će uvesti red, ne u medije, već pre svega u srpsku politiku. Usvajanje izmena i dopuna zakona o javnom informisanju treba da predstavlja poslednju i najvažniju tačku u procesu pune demokratizacije društva", navedeno je u saopštenju.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović tvrdi, s druge strane, da izmene i dopune Zakona o informisanju ne mogu ugroziti Vladu Srbije i strateško i dugoročno partnerstvo Socijalističke partije Srbije s Demokratskom strankom.

On je u intervjuu za novosadski Dnevnik rekao da Vlada Srbije ne može pasti na jednom pitanju i zakonu, pa bio to i Zakon o informisanju, što je pokazalo i iskustvo prethodnih vlada.

Današnje Večernje novosti objavile su da će ministri iz G17 plus napustiti Vladu i davati samo manjinsku podršku u parlamentu ako 31. avgusta ne bude usvojen predloženi Zakon o informisanju, pišu Novosti.

Prema navodima Novosti, vrh Socijalističke partije Srbije, koji se protivi izmenama zakona, neće ući u otvoreni rat sa G17 plus ali ni u drugom pokušaju neće "dići ruku" za predlog koji je izazvao mnogo kontraverzi u stručnoj javnosti zbog visine predviđenih kazni za medije.

List podseća da je Liberalno-demokratska partija spremna da pomogne vladajućoj koaliciji u izglasavanju zakona ali samo ako se pripremi i čitav paket zakona iz oblasti medija za jesenje zasedanje.
 
Фрка у Г17+. Изгледа да су им нашли замену па Динкић више није у позицији да руши Владу. А баш је имао жарку жељу да то учини по ко зна који пут.
Сада ће почети да лудује и за следеће изборе неће га нико. А када не буде у власти можда му се деси апс.
 

Back
Top