Raste broj Britanaca koji prelaze u islam

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
britanski-muslimani-265.jpg

Broj Britanaca koji su prešli u islam udvostručen je u toku prethodne decenije, uprkos često negativnoj slici o muslimanima koja je uslijedila zbog akcija islamskih fundamentalista u Velikoj Britaniji i u drugim dijelovima svijeta.

Britanski list “The Independent” procjenjuje da na Ostrvu trenutno ima do 100.000 islamskih konvertita, što je ogroman skok u odnosu na 2001. kada je ta populacija brojala 60.699 osoba. Organizacija koja se bavi međuvjerskim pitanjima “Faith Matters”, koja je i iznijela ove podatke, tvrdi da svake godine u Britaniji oko 5.200 ljudi primi islam, što je više u odnosu na Njemačku i Francusku gdje je u prosjeku po 4.000 “novih” muslimana godišnje. Istraživači ove organizacije obišli su džamije u Londonu i utvrdili da je u toku 2010. godine u prijestolnici u islam prešlo 1.400 Britanaca.

Batul al-Toma, 25-godišnja Irkinja koja je postala muslimanka, smatra da su ovi brojevi malo uvećani u odnosu na realno stanje.

“Mislim da je pravi broj konvertita negdje između prethodnih podataka iz 2001. koji su bili preniski i sadašnjih koji su previsoki, ali definitivno smatram da je posljednjih godina povećan broj prelazaka u islam”, kaže al-Toma, koja radi u “Islamskoj fondaciji” i vodi organizaciju “Projekat novih muslimana” koja pomaže konvertitima.

Kako se postaje musliman?

Osobi koja želi da pređe u islam dovoljno je da izgovori šehadet: “Nema drugog boga osim Allaha i Muhamed je Njegov Poslanik”.

Ove riječi novi vjernik treba da izgovori iskreno, a da bi konvertita prihvatili drugi muslimani potrebno je da uz njega budu još dva pripadnika islamske vjere.

Hana Tadžima, 23-godišnja modna kreatorka, kaže da je na fakultetu imala prijatelje među muslimanima i da je joj pažnju zaintrigiralo to što oni nisu izlazili u klubove i družili se puno sa ostalim studentima.

“U to vrijeme sam studirala filozofiju i bila sam zbunjena životnim pitanjima. Bila sam prilično popularna u društvu, imala sam sve što je trebalo da imam, ali sam se i dalje pitala “Da li je to to?’. Stanje ženskih prava kod muslimana mi je u početku djelovalo šokantno. Ipak, što više čitam, sve više se slažem sa tim idejama”, kaže Tadžima.

Pol Martin, 27-godišnjak koji šehadet, riječi koje su uslov za pristupanje islamu, nije izgovorio u džamiji, već u kafiću gdje se našao sa muslimanskim prijateljem, tvrdi da prije prihvatanja nove vjere nikada nije bio u džamiji.

“Ja se baš i ne uklapam u kriterijume toga kako bi musliman trebao da izgleda. Ali, nigdje ne piše da ne možete da budete britanski musliman koji nosi farmerice i jaknu. U mojoj džamiji se sada čuje mnogo različitih jezika i ima puno konvertita”, navodi Martin.

(Blic)

То су све дођоши са стране, Енглези су по правилу атеисти и хедонисти.

Брига њих за сатанопоклањање, њима су проводи и пуни стомаци бог!

Везе ти са Хришћанством немаш...
Енгелза има доста Православних...који припадају разним помесним Црквама...
А Хришћани су колико и ти...који пишеш овакве глупости...

Везе ти са Хришћанством немаш...
Енгелза има доста Православних...који припадају разним помесним Црквама...
А Хришћани су колико и ти...који пишеш овакве глупости...

Ја знам за 25 зилота у Енглеској, то је онда и коначан број Православних тамо.

Те екуменисте коју исповедају веру како им дуне, још чланове ССЦ, можеш да окачиш тамо где их Таса качи.

Ја знам за 25 зилота у Енглеској, то је онда и коначан број Православних тамо.

Те екуменисте коју исповедају веру како им дуне, још чланове ССЦ, можеш да окачиш тамо где их Таса качи.
z:Dz:D
Какав си ти лудак...
Па да Господ размишља попут тебе....одавно би био други долазак...
Сва срећа па ви немате везе са Хришћанством већ сте ближи мухамеданцима...па те твоје баљезгарије са свих тих 25 лудака немају никаквог утицаја!

z:Dz:D
Какав си ти лудак...
Па да Господ размишља попут тебе....одавно би био други долазак...
Сва срећа па ви немате везе са Хришћанством већ сте ближи мухамеданцима...па те твоје баљезгарије са свих тих 25 лудака немају никаквог утицаја!

Треки, време је за телепорт у командни центар по инструкције ''шта даље'', на помен јереси екуменизма си се погубио у прозивкама и побенавео ко два Клингонца у холодеку.

Ma kamuflirani mason pusti gaz:D

Јок море, овај ти је Петар Пањ у хај-тек фазону.

Пређе светлосну годину ворпом 10 за 5 секунди, а не помери се са места због инерције (држи га вештачки Џи форс - мада је ово Џи код вас на цени са све шестаром).

Џихадовци, талибани и остали муслимани придобијау људе из сиромашних слојева ТАКО ШТО ИМ ДАЈУ НОВАЦ тј.МЕСЕЧНЕ ПРИХОДЕ ЗА ПРЕЛАЗАК У ИСЛАМ... имате случај да у БиХ свака муслиманка која носи оне крпе на себи ДОБИЈА 200 ЕВРА МЕСЕЧНО ИЛИ ВИШЕ... тако да та појава тзв."преласка у ислам" нема никакве благе везе са религијом или вером него са социјалом... такве ствари исто раде и разне секте... с тим да им припадници препишу своју имовину ...

Брига њих за сатанопоклањање
А, какво сатанопоклањање.

Зар не знаш да је Шејтаан непријатељ у исламу.

Алах (Савршени и Највиши) каже следеће:

Alladheena aamanu yuqatiluna fee sabeeli Llah
Они који верују се боре на путу Алаха.

Walladheena kafaroo yuqatiluna fee sabeeli at-Taghut.
А они који не верују се боре на путу Taghut-а.

Fa Qatiloo auliyaaa ash Shaytaan.
Према томе борите се против пријатеља Сатане.

mahom engleskinje impresionirane muslimanima i njihovim krevetskim sposobnostima..zbog `svaki put kad pogledas u nebo i vidis pun mesec, znaj da mislim na tebe`` i nekoliko slicnih fraza, estogen uradi svoje pa im je sve jedno da li su muslimanke ili nesto drugo..
muslimani, vrlo ubedljivi, pa zarad obecane `vecne ljubavi` engleskinje ni ne primete da su se zabrazdile..
osveste se tek kad pokusaju da izvuku decu koju su u medjuvremenu izradjale iz kandzi primitivnih, religijom zatrovanih sredina odakle otac obicno potice..

Треки, време је за телепорт у командни центар по инструкције ''шта даље'', на помен јереси екуменизма си се погубио у прозивкама и побенавео ко два Клингонца у холодеку.

Глуп си...а твоје познавање Хришћанства је колико и ислама...

110105014.jpg

Proces islamizacije na Otoku
Godišnje više od 5.000 Britanaca pređe na islam

Broj Britanaca koji su prešli na islam premašio je 100.000, a tome su dosta doprinijele mlade Britanke. Ova pojava je posebno učestala u posljednjih deset godina, a na islam, site konzumerizma i nemorala, prelaze Britanke čiji je prosjek godina 27, piše "Daily Mail".
Ovo su rezultati studije koju je provela multivjerska grupa "Faith Matters", a oni pokazuju da Velika Britanija prolazi kroz proces islamizacije. U izvještaju se navodi kako su Britanci koji su prešli na islam istakli kako je njihova nova religija "perfektno kompatibilna" sa životom u Velikoj Britaniji.

"Ti ljudi nisu petokolonaši čiji je cilj potkopavanje zapadnjačkog načina života, to su sasvim obični ljudi ujedinjeni u svom poštivanju religije koju najveći dio vidi kao savršeno kompatibilnu sa zapadnjačkim načinom života", stoji u izvještaju.

Procjenjuje se da je oko 5.200 žena i muškaraca u Velikoj Britaniji, od čega 1.400 samo u Londonu, prešlo na islam u proteklih 12 mjeseci. Gotovo dvije trećine su žene, više od 70 posto njih su bijele, a prosječna starost pri prihvatanju nove vjere im je 27 godina.

Prema procjenama, prije deset godina u Velikoj Britaniji je bilo 60.000 ljudi koji su prešli na islam. Od tada zemlja je, navodi "Daily Mail", vidjela širenje nasilnog islamističkog ekstremizma i terorističkih zavjera, uključujući i bombaški napad 7. jula 2005. u Londonu. No, istraživanja pokazuju kako je s terorizmom povezano vrlo malo muslimana koji su prešli na islam.

Konvertiti kao negativne strane u britanskom društvu navode alkohol i pijanstvo, nedostatak morala i neobuzdani konzumerizam, a više od 25 posto njih smatra da postoji "prirodan sukob" između života pobožnog muslimana i prosječnog Britanca. Devet od deset žena koje su prihvatile islam ističe kako se danas odijevaju više konzervativno nego prije, više od polovice ih je počelo nositi maramu, a pet posto njih nosi burku. Više od polovine ispitanih je istaklo da njihov potez nije naišao na odobravanje njihove porodice.

Prošle godine je Lauren Booth, svastika bivšeg premijera Tonyja Blaira, privukla je veliki publicitet objavivši svoj prelazak na islam. Direktor "Faith Mattersa", Fiyaz Mughal, ističe kako je prelazak na islam ranije bio stigmatiziran i pogrešno povezivan s ekstremističkim ideologijama i diskriminirajućom kulturnom praksom. No, sve više to nije slučaj.

(Sarajevo-x.com)

Ovo je razlog zbog cega muslimani naseljavaju Europu a to je da bi prosirili Islam jer kad se osnuje jedna zajednica konvertitat onda nece biti sanse da se muslimani diraju ili protjeraju.Mislim da su Britanci najvise uocili da je Islam jedna lijepa vjera i vjerujem da su primili vjeru u Allaha iskreno jer Britanci time pokazuju da su veoma pogodni za primanje Islama.Islam je jedna veoma lijepa religija i ona treba da se primi9 kako bi svijet imao bolju civilizaciju i bolji svijet.

Mozete samo da pucate ali mi muslimani se sirimo u Europi i Europa je dio islamske kulture.Tako je rekao Muammar al Gadhafi.On je povezao Europsku kulturu sa islamskom i rekao je da je Islam dio Europske kulture.Znaci muslimani su u Europi kako bi obavljali svoju misiju i kako bi pridobili sto vise pristalica vjernika Islamske vjeroispovjesti.

Back