Quantcast

Rast

dr

Poznat
Poruka
9.755
Nisam bas najbolje razumela,kojih hormonskih tableta(za sta )i kako uticu na rast?Ili je nesto drugo u pitanju?
Malo pojasni.
 

Gost
Ne znam koje tacno.Mozda insulinske.Ne znam nista vise od ovoga.Ako mi samo mozete reci bilo sta o toj vrsti terapije.Kada se daje deci(sa koliko godina),gde mogu da se kupe,koliko kostaju,kada se smatra da dete zaostaje u rastu,koliko ove tablete mogu da pomognu,a koliko da odmognu.
 

dr

Poznat
Poruka
9.755
Vi to onako napamet :roll: ?!Dajte sa tim se ne da saliti.Ako govorimo o hormonu rasta koji se daje deci koja su jako zaostala sa rastom to nisu tablete ,nego injekcije koje se daju uvece pred spavanje da bi imitirala normalno lucenje hormona rasta.Daje se deci koja su bas jako mala,kod kojih su pedijatri zakljucili da su bas zaostala sa svojim rastom u odnosu na svoje vrsnjake.
Dakle to nije subjektivni osecaj roditelja,niti zelja da mu dete bude vislje nego sto jeste.
Moraju se uraditi hormonske pretrage,snimiti kosti(kukovi)jer se ni u ludilu ne sme dati detetu za koje se pokazalo snimkom da su mu srasle epifize i da je zavrsio svoj rast.Ponavljam ni u ludilu!
Postoje tabele na osnovu kojih se zakljucuje da je dete zaostalo u rastu...
ja vam necu reci ni kako se zove preparat,niti gde ga mozete nabaviti nego lepo odvedite svoje dete kod pedijatra,da se urade pretrage i onda da se vidi da li postoji poremecaj,i sta dalje u tom slucaju raditi.
 

dr

Poznat
Poruka
9.755
Po 15 ti put amenoreja nije bolest nego simptom i isto pitanje je postavila devojcica od 13 godina na temi pomoc-amenoreja.
Ako je ista osoba u pitanju...?!
Zavisi koliko imas godina,ako si zavrsila rast onda nema vise rasta a ako si tek dobila menstruaciju pa ti se prekinula onda ces verovatno jos rasti,zavisi koliko si visoka,koliko su ti visoki roditelji,koliko si dugo imala ciklus,zasto si izgubila menstruaciju,koliko dugo je vec nemas...?


Dajte ljudi pa imajte milosti,ne mogu 300 puta da ponavljam istu pricu! :(
 
Top