Rast cena u Rusiji pao na manje od 4%, EU na 7% a u Srbiji nastavlja rast preko 16%

Starika

Obećava
Poruka
69
Cene u Rusiji u martu dosle na 3.5%. U SAD su cene pale na 5% a u EU 7%. Srbija ima rast na 16.2%.

https://www.nasdaq.com/articles/rus...drops-below-4-target-for-first-time-in-a-year

Kako je sve ovo moguce, nije jasno. Trebalo je da Rusija propadne a mi da budemo daleko bolji. Ali ne samo da Rusija nije losija od Srbije, daleko je bolja, nego je bolja od EU.
I kakvu poruku porati?

Razlog za visoku inflaciju u Srbiji je sto danas zbog uskladjivanja politike sa EU placa naftu 20-30% vise u odnosu na prethodnu godinu. Isto se sprema za gas i struju.

Сем пада инфлације у Русији, пала је стопа незапослености испод 3%. Чак је и ММФ кориговао своје прогнозе и најавио да према њиховим показатељима Русија подиже производњу за 0,7%. Реално ће она бити виша али то неће објавити.
Просто, Русија је максимално активирала свој потенцијал да би попунила празнину одласка страних компанија. Сачували су свима радна места и покренули сопствену производњу многих роба које су раније увозили.
Један од великих замајава је покретање производње потпуно домаћих путничких авиона. Да би то остварили, покренута је комплетна индустрија јер ће све бити потпуно домаћа памет и производња.
Сем високих технологија, авио и космичка производња, уложене су велике паре и у остале сегменте.
Зато су и овакви резултати а биће и бољи.
Србији је време да батали трулу причу о ЕУ и окрене се великом броју земаља са којима може трговати.
Од запада смо имали само ратове и уцене.

Иначе, стопа незапослености не може да падне испод 3 %.

Мада сам чуо и да је у Белорусији 1 %.

Постоји нешто што се зове - пуна запосленост. То је када сви раде. Па, опет, и у пуној запослености имамо по 4,5 - 6 % незапосленост (теоретичари се мало буне око тих процената, јер се то разликује од земље до земље и периода).

Како то?

То су људи који су тренутно незапослени. Нпр. у транзицији од једног до другог посла, или су остали без посла па примају новчану накнаду од организације за запошљавање, па немају разлога д атраже нови посао у том тренутку, или људи који су решили да путују, а не да раде или они који једноставно не желе да раде.

Тако да...те приче о 3 % незапослености.... то само будале причају, јер је то немогуће.

(осим, наравно, у Русији и Белорусији).

Мислиш, ујка?

Ujka-Sam-new.png

Иначе, стопа незапослености не може да падне испод 3 %.

Мада сам чуо и да је у Белорусији 1 %.

Постоји нешто што се зове - пуна запосленост. То је када сви раде. Па, опет, и у пуној запослености имамо по 4,5 - 6 % незапосленост (теоретичари се мало буне око тих процената, јер се то разликује од земље до земље и периода).

Како то?

То су људи који су тренутно незапослени. Нпр. у транзицији од једног до другог посла, или су остали без посла па примају новчану накнаду од организације за запошљавање, па немају разлога д атраже нови посао у том тренутку, или људи који су решили да путују, а не да раде или они који једноставно не желе да раде.

Тако да...те приче о 3 % незапослености.... то само будале причају, јер је то немогуће.

(осим, наравно, у Русији и Белорусији).

Nezaposlenost u Japanu je 2.6%,

https://tradingeconomics.com/japan/unemployment-rate

Cene u Rusiji u martu dosle na 3.5%. U SAD su cene pale na 5% a u EU 7%. Srbija ima rast na 16.2%.

https://www.nasdaq.com/articles/rus...drops-below-4-target-for-first-time-in-a-year

Kako je sve ovo moguce, nije jasno. Trebalo je da Rusija propadne a mi da budemo daleko bolji. Ali ne samo da Rusija nije losija od Srbije, daleko je bolja, nego je bolja od EU.
I kakvu poruku porati?

Razlog za visoku inflaciju u Srbiji je sto danas zbog uskladjivanja politike sa EU placa naftu 20-30% vise u odnosu na prethodnu godinu. Isto se sprema za gas i struju.
Naravoucenije, Srbi trebaju seliti u Rusiju.

Back