- Poruka
- 82.531
Raspuštenica ili razvedena, ima li tu razlike?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razvedenom nazivaju ženu koja se razvela od muža, a raspuštenicom ženu koja se razvela od muža od strane žena koje bi da budu kao ona, a muškarci bi hteli, a ne mogu da je imaju.Raspuštenica ili razvedena, ima li tu razlike?
čekaj da pročitam još jedno dva tri puta, nisam baš razumeo...Razvedenom nazivaju ženu koja se razvela od muža, a raspuštenicom ženu koja se razvela od muža od strane žena koje bi da budu kao ona, a muškarci bi hteli, a ne mogu da je imaju.
Što?E, ovo je već bezobrazluk
Ljubomorne žene nazivaju drugu ženu, koja je razvedena raspuštenicom jer su ljubomorne iz nekog razloga pa je to kao pogrdan naziv.čekaj da pročitam još jedno dva tri puta, nisam baš razumeo...
Mislim da je raspuštenica arhaizam kada je to bukvalno bilo da je muž otpustiSinonimi, samo što je prvi namenjen da povredi tu osobu, drugi ne.
Što? Zvuči ruski?I odakle uopšte reč "razvod"?
Meni pre zvuči kao da je ona muža otpustila pa se lepo raspustila.Mislim da je raspuštenica arhaizam kada je to bukvalno bilo da je muž otpusti
Raspustiti (otpustiti) ženu je vezano za bibliju i njena pravila. Nije u pitanju da je raskalašna i odnosi se na neko koja je bila udata a sada više nije.Zato što je izraz raspuštenica sam po sebi uvredljiv.
Argument da se nekad koristio odavno ne pije vodu.
Ali, zašto uopšte objašnjavati stvari koje su očigledne.
Ne.Što? Zvuči ruski?
Izrazni arhaizam, da. Ali danas je svakako neka vrsta uvrede, i uvek će tako i ostati.Mislim da je raspuštenica arhaizam kada je to bukvalno bilo da je muž otpusti
To što pišeš je izgovor, jasno je da je značenje pogrdno. A i posprdno.Raspustiti (otpustiti) ženu je vezano za bibliju i njena pravila. Nije u pitanju da je raskalašna i odnosi se na neko koja je bila udata a sada više nije.
A ima udatih raspuštenih (po ponašanju) znatno više nego razvedenih
Ajde?Raspustiti (otpustiti) ženu je vezano za bibliju i njena pravila. Nije u pitanju da je raskalašna i odnosi se na neko koja je bila udata a sada više nije.
Izgubljen u svemiru.Ajde?
A kako se naziva muškarac - raspušten ili razveden?
Pa u nekim krajevima i kažu raspuštenik za razvedenog čovekaAjde?
A kako se naziva muškarac - raspušten ili razveden?
ili Ponovo se rodio?Izgubljen u svemiru.
Izgubljen u svemiru.
Ma gde to?Pa u nekim krajevima i kažu raspuštenik za razvedenog čoveka
Raspuštenica nije isto što i raskalašna. Ovo drugo je uvreda.To što pišeš je izgovor, jasno je da je značenje pogrdno. A i posprdno.
Doviđenja