РАСПРОДАЈА СРБИЈЕ!?

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Cela sela za bagatelu!
Kuće sa okućnicom širom Srbije se prodaju budzašto i vlasnici ne mogu da povrate uloženo. U delovima Vojvodine imanja koštaju manje od 5.000 evra. Vile oko Kladova Rumuni kupuju za najviše 8.000

Dvojezični oglasi

[SIZE=+0]KLADOVO [/SIZE]
U PRIGRADSKOM naselju Kladušnica, kraj magistralnog puta od Kladova prema đerdapskoj hidrocentrali, slučajnom prolazniku pažnju privlači masnom belom farbom krupno ispisan dvojezični natpis "kuća na prodaju" i "kasa de vinzare" - s brojem mobilnog telefona za dodatna obaveštenja. Bliski rođak vlasnice nezavršene kuće stavljene pod krov, koja živi u inostranstvu, kaže da je to učinio isključivo zbog putnika iz Rumunije, koji tuda svakodnevno prolaze. - Zainteresovanih ima mnogo, prvenstveno zbog povoljne cene kuće od 120 kvadrata, koju moja rođaka ceni tek 15.000 evra.[SIZE=+0][/SIZE]
[SIZE=+0]Kupuju Rumuni[/SIZE]
U selima kladovske opštine, na dunavskoj granici sa Rumunijom, u poslednje vreme je prodato nekoliko desetina kuća rumunskim državljanima. I dok pojedinci u tome vide pokušaj "rumunizacije" ovog dela istočne Srbije, ali ne žele o tome javno da govore, oni drugi, ne libeći se, kažu da je Timočka krajina, ulaskom Rumunije u Evropsku uniju, postala pravi eldorado za naše istočne komšije.
Rumuni, nije tajna, za male pare u dunavskom zaleđu kupuju započete, nedovršene kuće, solidne stambene objekte ili oronule domove preminulih vlasnika. Tako je, na primer, u Novom Sipu, lepo uređenom naselju, podignutom nedaleko od međunarodnog graničnog prelaza "Đerdap 1" i betonske brane na Dunavu, u poslednje dve godine Rumunima direktno ili indirektno prodato desetak porodičnih kuća, od kojih su one "najskuplje", od stotinak kvadrata i sa pet, šest ari placa, "otišle" za najviše - 8.000 evra!
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:328080-Cela-sela-za-bagatelu
По сличном рецепту као својевремено на КиМ-у. Сада купују а у догледно време рећи ће: ,,Па то је наше-румунско''. И тражиће да се та територија припоји ,,матици држави''.
Са свих страна притисли да се Србија очерупа.

Poslednja izmena:
To je siguran znak da smo duboko usli u duznicku krizu.nema investicija ,nema ulaganja ,sve se obezvredjuje a poskupljuje odrzavanje i nekretnine ce biti jos jeftinije.vec je doslo vreme da pojedine lokacije nema ko da kupi cak ni da pita. Dno zivota u Srbiji.

Незнам каква је законска могућност куповине земље у Србији?
Можда је и то ,,подешено'' да се може куповати. Ако је тако, усра**и смо мотку, зарад нечије провизије. До 2000-те није била таква могућност.

Pa mnogi su kupovali ta imanja i kuće, zidali i pravili tokom inflacije, isključivo s namerom da ih prodaju i zarade. To Kladovo je pripizdina u kojoj kuće i vrede toliko, ima u Vojvodini kuća koje su raj na zemlji za ispod 10K evra. To im je tržišna cena, a ne rasprodaja. A što je ponuda velika i što ljudi nema na selu - drugo je pitanje.

Koliko ja znam zemljiste je drzavno a kuca nije tako da zemlju nisu kupili!:per:
A sto se tice vecinskog naroda u tom delu teritorije imamo mi vec odavno takvih sela u Vojvodini gde su vecinski narod npr. Madjari ili Rusini ili Slovaci pa niko jos nije trazio da se pripoje nekoj drzavi.
Verovatno im je u njihovoj Rumuniji od kako su otisli u EU dobro pa pobegli kod nas.:)

Koliko ja znam zemljiste je drzavno a kuca nije tako da zemlju nisu kupili!:per:
A sto se tice vecinskog naroda u tom delu teritorije imamo mi vec odavno takvih sela u Vojvodini gde su vecinski narod npr. Madjari ili Rusini ili Slovaci pa niko jos nije trazio da se pripoje nekoj drzavi.
Verovatno im je u njihovoj Rumuniji od kako su otisli u EU dobro pa pobegli kod nas.:)

Zemljiste jeste drzavno,ali sva politika takve prirode je prevara.Ako postans vlasnik objekta,imas sva prava na zemlju.To ti niko nemoze oduzeti. Tako je vecina Naroda ostvarila svoja vlasnicka prava i ostvarila pravo na stvaranje nove drzave.
Toj e nasa bolest u politici, sto bi bili posteni kad mozemo sami sebe prevariti? :)

Da se ispravim,u sistemu pravosudja :)

Ajde ne lupajte,da bi kupio nesto kao strani drzavljanin u nekoj zemlji,potrebne su mnoge dozvole od strane tamosnje vlasti. Ne samo novac.

Nisi u toku. Uz granice s Rumunijom, Rumuni kupuju na sve strane, kao nekad šiptari na Kosovu. Što je najgore, to su mahom fizikalci koji rade po selima u okolini. Srbi neće da rade, paori angažuju Rumune, oni fizikalijom zarađuju za kuće koje kupuju od istih tih ljudi s kojima rade ili od njihovih komšija. Nastanjuju se, jer je ovde manja beda nego u Rumuniji. Koliko god to naši defetisti odbijali da shvate, mi smo i dalje svet za Rumune, a uz to i jeftino je...

Nisi u toku. Uz granice s Rumunijom, Rumuni kupuju na sve strane, kao nekad šiptari na Kosovu. Što je najgore, to su mahom fizikalci koji rade po selima u okolini. Srbi neće da rade, paori angažuju Rumune, oni fizikalijom zarađuju za kuće koje kupuju od istih tih ljudi s kojima rade ili od njihovih komšija. Nastanjuju se, jer je ovde manja beda nego u Rumuniji. Koliko god to naši defetisti odbijali da shvate, mi smo i dalje svet za Rumune, a uz to i jeftino je...

Добро си информисан.
У том крају су све сама старачка домаћинства скоро неспособна за привређивање. Имају децу (синове и унучад) у иностранству или су и сами били у иностранству, па сада од тих пара добро плаћају румунске раднике. Праунуци и не долазе у Србију јер незнају српки нити влашки језик. И они продају имовину после смрти родитеља.
Пре око 1,5 година, Председник Румуније Басеску, долазио је у Кладово приватно. Састао се са Власима прорумунски оријентисаних и шта мислите о чему су причали? Па наравно да на тим просторима не живе аутохтони Власи већ национална мањина Румуна.
И ту си у праву: ,,косовски рецепт''.
Наше власти на све ово гледају као да се ништа не дешава.

Добро си информисан.

Наравно, то ми је посао...

У том крају су све сама старачка домаћинства скоро неспособна за привређивање. Имају децу (синове и унучад) у иностранству или су и сами били у иностранству, па сада од тих пара добро плаћају румунске раднике. Праунуци и не долазе у Србију јер незнају српки нити влашки језик. И они продају имовину после смрти родитеља.
Пре око 1,5 година, Председник Румуније Басеску, долазио је у Кладово приватно. Састао се са Власима прорумунски оријентисаних и шта мислите о чему су причали? Па наравно да на тим просторима не живе аутохтони Власи већ национална мањина Румуна.
И ту си у праву: ,,косовски рецепт''.
Наше власти на све ово гледају као да се ништа не дешава.
Поражавајуће је, наравно, то што држава не реагује. Држави је јефтиније и лакше да кроз програме социјалне помоћи не даје кеш сваког месеца, већ да даје људима повољне кредите и олакшице за куповине ових имања. Но, проблем је што нема ко ту да се насели, јер на селу мора да се ради, а наши људи ТО НЕЋЕ, а они који хоће су одавно побегли тамо где радом могу да зараде, или у БГ или преко. Ми својим инатом губимо државу и нацију, и не видим да ће се то променити...

Nisi ti mene razumeo:)
Razumeo sam ja tebe dobro,ali ti nerazumes pravni odnos same situacije.
I ovde,kao i svuda u Srbiji se kupuju kuce,i razne gradjevine na takav nacin,nije to nista posebno.Nemisli mda ce Rumuja traziti deo teritorije, ali pojedinci,koji su kupili nesto od objekata,mogu traziti svasta.
Naravno,nasa vlast nece dati,i time se stvaraju pravno politicki problemi sa susednim drzavama.
Pa nemozemo vecito lagati svakog i na taj nacin pojedini puniti dzepove a uvlaciti drustvo u konflikt.
To se kulturno naziva PREVARA.

Back