Распикуће у Градском већу Новог Сада наручују 10.000 кашичица за еспресо

Орао

Primećen član
Poruka
567
Gradsko veće Novog Sada raspisalo je javnu nabavku za potrebe reprezentacije, u kojoj stoji da im je, između ostalog, potrebno 10.000 kašičica za espreso, 200 litara mleka, 2.500 kesica s belim i žutim šećerom, 60 kg šećera, 500 slamčica, 2.000 čaša i 200 viljušaka. Takođe, kupuje se 300 pakovanja od po 200 grama kafe, 300 kutija čaja, 600 limenki i 100 dvolitarki „koka-kole“, 2.390 litara mineralne i obične vode, kao i 2.044 litara soka, prenosi portal 021.

Grad planira da kupi i 247 flaša alkohola, uglavnom vina, ali i rakije od dunje, kruške i kajsije, pelinkovac i vinjak, kao i pivo, i to 450 limenki od pola litra. Nije poznata vrednost ove javne nabavke, a to će se znati tek nakon otvaranja ponuda. Ipak, u budžetu za troškove reprezentacije predviđeno je pet miliona dinara.

S druge strane, u informatoru o radu gradskog veća stoji da je za sličnu javnu nabavku 2013. izdvojeno 874.990 dinara, a u planu nabavki za 2014. za ovaj tender stoji trošak od okvirno 800.000 dinara. Gradonačelnik Vučević za Kurir kaže da se ne bavi kašičicama niti reprezentacijama.
- Uporedite koliko sam ja trošio, a koliko moji prethodnici - kaže Vučević.

http://www.kurir-info.rs/vesti/srbija/gradsko-vece-novog-sada-kupuje-10000-kasicica-za-kafu-clanak-1545485

Имајте у виду да је ово списак за набавку само једног Градског већа. Оваквих случајева има на стотине. Сада лепо треба смањити плате и пензије да би господа могла да цевче напитке у количинама које се лакше изразе у кубним метрима него у литрама.

Да ли је проблем у постојању репрезентације као такве или у испијању педерског еспреса уместо мушке, народске, турске кафе?

Štovani kolega,

E(k)spreso je za goste. Iz inostranstva, umetnike i slične metro, da ne koristim teže reči.

Službenici i drugi vredni mravi u gradskoj upravi serbske Atine se drže proverenih vrednosti i čuvaju nacionalni ponos - turskom kafom.

(Eventualno 3 u 1, zarad poštovanja prema zaostavštini AU imperije, al samo Jakobs)

Да ли је проблем у постојању репрезентације као такве или у испијању педерског еспреса уместо мушке, народске, турске кафе?

Sacekaj ti pijes nacionalni proizvod drzave koja je nase askurdjele posteno jeeebala i nabijala na kolac...

Dokon pop i konje krsti...

dokoni novinari pišu baljezgarije, dokoni forumaši ih razvlače i tako...

Kašičice za espresso se pakuju po 1000 komada, znači ovi "rasipnici" su uzeli 10 pakovanja
Jedno pakovanje košta 200,00 dinara, znači ovo rasipništvo košta grad 2.000,00 dinara i o tome dokona Srbija trubi već dva dana, dok se na drugoj strani prosipaju milioni.

Aman 2.000 dinara, pa 10 puta više je izgubljeno radnog vremena na isprazne komentare (uključujući i ovaj moj)

Dokon pop i konje krsti...

dokoni novinari pišu baljezgarije, dokoni forumaši ih razvlače i tako...

Kašičice za espresso se pakuju po 1000 komada, znači ovi "rasipnici" su uzeli 10 pakovanja
Jedno pakovanje košta 200,00 dinara, znači ovo rasipništvo košta grad 2.000,00 dinara i o tome dokona Srbija trubi već dva dana, dok se na drugoj strani prosipaju milioni.

Aman 2.000 dinara, pa 10 puta više je izgubljeno radnog vremena na isprazne komentare (uključujući i ovaj moj)

Lahko je tebi da tako olako zboriš o novcu poreskijeh obveznika.

Za dvije tisuće pola dana treba da radim, a tebi je to ništa...:rtfm:

Znaci tvoja mesecna plata je veca od 80,000din i ti nasao da kukas :)

Princip je bitan...troše moje novce (di su naši novci) na plastične kašičice...

Umesto da su lepo investirali u metalne, pa da se koriste trajno i sa stajlom...

(No metalne ne mogu da se grickaju, a onda čemu ispijanje e(k)spresa...:hahaha:)

Princip je bitan...troše moje novce (di su naši novci) na plastične kašičice...

Umesto da su lepo investirali u metalne, pa da se koriste trajno i sa stajlom...

(No metalne ne mogu da se grickaju, a onda čemu ispijanje e(k)spresa...:hahaha:)

Pa da operes 10,000x neke metalne kasicice potrosices vise para na deterdzent ( tj. sredstvo za pranje sudova ).

Back