Umri_muski
Stara legenda
- Poruka
- 75.498
Jeste slicna ali je copyright, pa zato bakice to ne pominju, bilo bi lose protumaceno , kao jeres...Priča o Devici Mariji je slična, zar ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste slicna ali je copyright, pa zato bakice to ne pominju, bilo bi lose protumaceno , kao jeres...Priča o Devici Mariji je slična, zar ne?
Hajde ukratko.....
Kad retki pojedinci vide da je kriticno , oni , obicno , u dobroj nameri izadju iz anonime da se kriticno ne ostvari....znaci krse svoje norme ponasanja da bi reagovali na nivo alarma koji je visok...
Medjutim, vecina ili tacnije svi, krenu da sabotiraju takvo ponasanje iako im je jasno da razloga za alarm ima dosta..
Jednostavno svako gleda licni interes i hoce da se okoristi situacijom ili da ne provocira neku stetu sebi nekom situacijom..
Dakle svi oni procenjuju da je to samo jedna od onih malo kriticnih ili srednje kriticnih situacija....pa da se ne ispale na provokaciju..
Posle kad se pokaze da je to bila kriticna situacija, e onda se pisu romani da je to i to bilo kriticno, a nije, bilo je kriticno sto su bas ti ljudi cuvali sebi poziciju i sklanjali dupe..
Milion takvih situacija, neke su vojne, neke su biokatastrofe, neke su politicke, neke su kriminalne...i uvek je isti princip....generali posle bitke, operu sebi obraz, naprave neku smelu teoriju koja pije vodu i milina...
Šta da ti kažem moj druže majore, prevareni smo svi koji smo tad želeli opstanak zajedničke države.Ja sam tada bio major JNA, iznad mene je bilo mnogo činova koji nisu mislili dobro SFR Jugoslaviji i ćutali su na sve. Generalštab JNA je "grobar" SFR Jugoslavije.
Zapravo je nemoguće okriviti samo jednu stranu za raspad, to jest ne bi bilo korektno. Ukratko - Slobu je zanimala jedino SFRJ u kojoj bi on bio glavni gazda što drugima naravno nije bilo prihvatljivo, a i bilo je u suprotnosti sa samom postavkom po kojoj je to bila zajednica ravnopravnih. S druge strane Sloveniju i Hrvarsku, odnosno njihova rukovodstva više nije zanimala nikakva Jugoslavija tako da su zato svi oni krivi.
Šta da ti kažem moj druže majore, prevareni smo svi koji smo tad želeli opstanak zajedničke države.
Tadašnji drug poručnik.
Dobro, to je vezano za funkcionisanje države dok je postojala, ali ako pričamo o raspadu poznato je da je Milošević bez ikakvih problema svario odlazak Slovenije, Hrvatska ga je interesovala samo u delu koji je mogao da kontroliše i tako dalje. Naravno da se onda ne može govoriti o njegovoj privrženosti ideji opstanka zajedničke države, a jasno je da isto važi i za rukovodstva Slovenije i Hrvatske iz sasvim očiglednih razloga.
Ima tu još nešto - naime onog trenutka kad su ukinute autonomije Vojvodine i Kosova automatski je Srbija dobila 3 puta više predstavnika u saveznim organima i ko bi onda u takvoj situaciji pristao na ideju većinskog odlučivanja?
Šta da ti kažem moj druže majore, prevareni smo svi koji smo tad želeli opstanak zajedničke države.
Tadašnji drug poručnik.
Dobro, to je vezano za funkcionisanje države dok je postojala, ali ako pričamo o raspadu poznato je da je Milošević bez ikakvih problema svario odlazak Slovenije, Hrvatska ga je interesovala samo u delu koji je mogao da kontroliše i tako dalje. Naravno da se onda ne može govoriti o njegovoj privrženosti ideji opstanka zajedničke države, a jasno je da isto važi i za rukovodstva Slovenije i Hrvatske iz sasvim očiglednih razloga.
Ima tu još nešto - naime onog trenutka kad su ukinute autonomije Vojvodine i Kosova automatski je Srbija dobila 3 puta više predstavnika u saveznim organima i ko bi onda u takvoj situaciji pristao na ideju većinskog odlučivanja?
Autonomija Vojvodine nikada nije bila ukinuta, a u vreme suspenzije autonomije Kosova više nije bilo ničeg do krnjeg predsedništva.
Da li znaš kada nastupa vreme o kojem govoriš?
Ustav Republike Srbije , septembra 1990 godine.
Ustavne izmene krajem 1990. godine su smanjile autonomiju pokrajina, ali nikako 'ukinule'.
Čitaj Ustav, novi Ustav, nikakve izmene, proglašenje države Srbije.
Pitanje je bilo da li su autonomije ukinute, a ne je li Srbija proglašena za državu, a država je, svakako, bila i 1974. godine, kao i pre nje.
Било, прошло, из те наше трагедије ваља покушати извући поуке, ако извучемо, добро и јест, за проливеним млијеком и за том творевином гдје је питање да ли је уопште имала шансу, не вриједи плакати, идемо даље.
Samo jednu jedinu pouku treba izvući, a ona glasi "nikad više sa drugima". Jedino se u sebe valja uzdati i ne dozvoliti da nam opet neko glumi prikolicu.
Član 6 Ustava iz 1990 godin
U Republici Srbiji postoje Autonomna pokrajina Vojvodina i Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,
kao oblici teritorijalne autonomije.
A ko si ti, a ko je "prikolica"?
Sta sa tim?
Ja sam Srbin, ti si prikolica.
Ja sam Srbin, ti si prikolica.
Promenjena je suština autonomije, nije ti više "autonomija" iz Ustava SFR Jugoslavije iz 1974.