Quantcast

Raskolčimo BiH

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
31.918
Naslov članka:BiH treba hitne ustavne promjene

http://www.net.hr/vijesti/page/2008/03/01/0005006.html

Međutim, u tekstu se navodi, citat:
Dodao je kako je za BiH poseban problem to što postoji suglasnost o nužnosti ustavnih promjena no ne i konsenzus o tome kakva treba biti buduća država.
--------------
Ukratko, ako se strane ne uspeju dogovoriti, kao što se ni Srbi i šiptari nisu uspeli da dogovore oko KiM-a, po logici stvari, neminovno je rasturanje BiH!?
PS: Samo treba preduzeti sve da se strane ne dogovore:D
 

RainbowSix

Veoma poznat
Poruka
10.705
Ma, granica RS mi je previše 'pijana', treba se to još malo izravnati!
Nema potrebe!!! Svako od nas bi prije prihvatio da se saobraćajno oslanja na RH kao put prema Srbiji nego da ostnemo u nekakvoj Silajdžićevoj unitarnoj Bosni!!! Mada, naravno **** im i za metar srpskih naselja u Distriktu Brčko!!!
Ovo sa RH je sasvim prirodno, pošto kad dođe do razlaza, svako ode na svoju stranu, pa naravno da odoše i bh Hrvati!!! Mi sa njima više i nemamo nekakav razlog za trvenja niti ko od nas (njih i nas) osjeća nekakvu potrebu u tom smislu!!! Banjalučka krajina je ekonomski najvitalniji dio RS i nema dileme da je u stanju da samostalno privređuje!!! Mada, naravno **** im i za metar srpskih naselja u Distriktu Brčko!!!:lol::lol::lol:

Brčko??? Pa statistika Distrikta je krajnje isfrizirana i to je opštepoznata stvar!!! Prikazuje se stanje samo na ivou Distrikta, a u suštini Brčko je još uvijek veoma podijeljenja sredina na naselja sa srpskim življem i naselja sa ...!!! Distrikt Brčko ne pokriva samo grad Brčko koji je u ratu bio pod srpskom kontrolom!!! On se prostire i na područja jušno od grada, koja su cilelo vrijeme rata bila pod kontrolom ABiH!!! Dakle, ta njihova populacija nije tako narasla kako se odokativno može steći dojam!!! Oni su tu i bili, al' sa druge strane linije fronta!!! Ponavljam, većina naselja je još uvijek nacionalno homogeno!!!
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
31.918
District Brčko!? Pa u krajnjem slučaju, BiH cepa kopneni deo RH na dva dela, prema tome, može i kod Brčkog da bude uska granica, to je više od nule!

To je Hrvatima isto AVNOJ dao:D
 

sarajlija

Početnik
Banovan
Poruka
50
Da ti vratim u Bosni koja je 64% gruntovno i katastarski u vlasništvu Srbalja??? Baš nas uveseljavaš!!! Pa prvi Alija ti je bježao od argumentacije u imovinskim knjigama jer je svima bilo jasno da su Srbalji bili apsolutno najveći zemljoposjednici u Bosni, dok su Muye imale prevlast u zanatskoj i trgovačkoj djelatnosti!!! Dal si možda ikad u životu sreo nekog muslimana koji je imao barem 30 kvm zemlje na prostoru nekadašnje opštine Drvar??? Koliko je bilo muslimanskog grunta u Glamoču ili Grahovu??? Vrati se ti opštine u RS, napravi tamo ponovo većinu pa ih onda uzmi sam!!! Ko tamo da se vrati??? 13 godina je prošlo, imovina sva je vraćena, a vlasnicima ne pada na pamet da se vrate i da žive u Bosni u koju se kunu nrp. tamo negdje sa sjevera Norveške!!! O čemu ti bulazniš??? O nekakvim fantomima koji treba da ponovo predstavljaju većinu u Prijedoru, a ti likovi prolaze već kroz drugu svoju generaciju negdje u Kanadi, Australiji ili u Americi i odande još uvijek vode svoje sajber ratove preko Interneta!!! Budemo li se ravnali po vlasničkim knjigama tek onda ima da bude "veselo" za Muye jer bi se onda veoma neugodno iznenadio čak kako tu stvari stoje i u samoj opštini Srebrenica!!!

Prvo nek Muye skinu onu tablu "Trg Alije Izetbegovića" u samom centru Sarajeva, te nek taj tamo prostor fino vrate njegovom pravom vlasniku, tj. SPC-u, pa tek onda da nastavimo da pričamo o "poštenju" i "spornim pitanjima"!!!
Za Prijedor, ako brojimo najurene i mrtve iz zadnjeg rata, ne vidim problem da isto tako prebrojimo najurene i mrtve i iz npr. II sv. rata, pa da onda i sam vidiš koliko je Prijedor za vas (neo)sporan!!! Ako tako poravnamo račune u prijedoru, idemo dalje, pa ćemo da iznivelišemo "pojeo mrak" populaciju svakog naroda i u svim ostalim opštinama BiH pa da se šokiraš šta će u Srebrenici da bude istinska autohtona nacionalna većina po kojoj će da se ravna podjela!!!
Eh tu sam te cekao brate Srbine. Muslimani su 1591 do 1878 gruntovno imali BiH 100 % u vlasnistvu, jer osmansko carstvo nije dozvoljavalo nemuslimanima sem u rijetkim slucajevima posjed nad zemljom + zivjeli na sve strane cesto kao vecina. Pravoslavci su bili kmetovi na manjem dijelu zemlje i jos cesce pokretni stocari. A najvise zemlje je bilo pusto i zapusteno. Do 1918 je AU monarhija muslimanima uzela oko 10 % BiH i uredno to platila i dala za drzavne zgrade, infrastrukturu i vrlo mali broj pravoslavnih i katolickih kmetova je kupio zemlju koju je koristio.

Onda dolazi 1921 i kralj Aleksandar koji pravi agrarnu reformu i potivpravno podrzavljuje oko 50 % BiH i placa u bezvrijednim obveznicama koje nikada nisu isplacene. Vecinu te zemlje poklanja kmetovima i doseljenicima iz Sr i CG i manje od pola zadrzava drzavi. SFRJ dolazi na zateceno stanje gdje je 30 % zemlje muslimansko, 30 % srpsko, 10 % hrvatsko i 30 % drzavno.

Ti si drzavnu zemlju pribrojao u srpsku. Eto koliko zemlje imate da morate od nas da otimate za crkve u velikom broju krajeva. Stoga goljo brisi - znamo vase popovske lazi. Vadi te knjige i katastare pa da vidimo sta je vase - lazete kao popovi. U spornim opstinama je vecina grunta nasa i ti to znas, a to vazi i za Hrvate u Posavini. Sad po PC gradite na drzavnoj zemlji i zemlji muslimana i Hrvata, kao u npr. u Kotorskom ili Doboju.

Nije vazno ko se vratio - vazno je da je to nasa zemlja, a ne vasa pa niko se ne vratio. A ako budes trazio vratice se gerilci pa ces vidjeti kako ce pravoslavci tamo zivjeti. Ne bojimo vas se.

SPC je otela toliko zemlje muslimanima za izgradnju crkava diljem PC kao u konjevic polju da je tako 1000x naplatila bogosloviju pa cete dobiti ono izmedju nogu.

I ja sam onda Srpski fundamentalista, pa šta!!! Čuuuuj!!! Izjašnjava se vjerski i nacionalno kao da redovno čita Šešelja!!!
Tek je Srbin islamske vjeroispovjesti kategorija koja ništa ne znači!!! Nema je u ustavu BiH te prema tome takvo deklarisanje nema nikakav ozbiljan značaj koji bi se dalje u diskusiji uzeo kao činjenica!!! Postoje samo Srbi, Hrvati, "oni treći" i ostali!!!
Termin "Srbi" u Ustavu jasno označava Srbe pa ma kakvom sportskom disciplinom se oni privatno bavili!!! Srbi imaju ustavne mehanizme koji im garantuju da mogu da biraju, budu izabrani i da većinski odlučuju o svojoj sudbini!!! Ponavljam "većinski" jer zbunjeni "patuljci", koji zarad vjerovatno nekih svojih ličnih interesa pokušavaju da plivaju uzvodno, samo mogu da služe kao zabava vlastitom narodu!!! Njihov značaj u pogledu mogućeg uticaja na odlučivanje o pitanjima bitnim za naciju nije vrijedan ni za npr. tri slova fusnote u nekoj knjizi od npr. 1000 stranica!!!
Puno si brate Srbine digao nos. U mom malom prstu ima vise srpstva nego u cijelom tebi i tvome popu koji te nasadio. Pravoslavci su manjina u BiH, istina konstitutivna, ali ipak manjina i rizikuju da podju putem pravoslavaca na Kosovu. Sva im je politika bazirana na negaciji Sarajeva, i trosenju i rasprodavanju onoga sto smo u 2 Jugoslavije zajedno izgradili, a mi Srbi muslimani jos i naslijedili.
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
31.918
Eh tu sam te cekao brate Srbine. Muslimani su 1591 do 1878 gruntovno imali BiH 100 % u vlasnistvu, jer osmansko carstvo nije dozvoljavalo nemuslimanima sem u rijetrkim slucajevima posjed nad zemljom + zivjeli na sve strane cesto kao vecina.
.
Čekao si ga, a ja te dočekao: Došli turski dušmani, zauzeli Bosnu, zemlju podelili, ne znamo kome, bivšim neodređenim likovima, koji su prešli na islam.....
I TI NA OSNOVU TOGA RAČUNAŠ DA 'BOŠNJACI' IMAJU PRAVO NA TU ZEMLJU?
Ne lupetaj:D
 

sarajlija

Početnik
Banovan
Poruka
50
Nema potrebe!!! Poprilično prevaziđena solucija!!! Faktičko stanje i zub vremena sve sami odrađuju!!!
Jeste - pravoslavaca je sve manje i manje i sve su stariji iz godine u godinu, a nema vise ni one JNA i one i onakve Slobine Srbije. Osvojeni krajevi su vam popusti i samo cekaju da gore ozelene i nasa IRA krene po vasim kucnim pragovima, a onda ces da vidis sta vasa policija i vojska mogu da odrade kad nisu u rovovima koje im je iskopala JNA. Pardon nemate vise ni vojske.

Jah vala!!! Bezbeli da je tako ko' što divaniš!!!
Nisu svi muslimani bas srpske narodnosti, ali jeste vecina. To ne daje pravo ovom pravoslavnom gnomu da me ponizava, vec meni daje za pravo da kad me napadne odlucim hocu li da ga u odbrani ubijem ili pustim. On je kao i mudzahedini izrod MOG naroda. Mada medju pravoslavcima nema bas previse pravih slovenskih Srba, ani turski geni nisu rijetki.

Ne diraj mi moje srpstvo - pa necu ni ja tebe.

Nema potrebe!!! Svako od nas bi prije prihvatio da se saobraćajno oslanja na RH kao put prema Srbiji nego da ostnemo u nekakvoj Silajdžićevoj unitarnoj Bosni!!! Mada, naravno **** im i za metar srpskih naselja u Distriktu Brčko!!!
Ovo sa RH je sasvim prirodno, pošto kad dođe do razlaza, svako ode na svoju stranu, pa naravno da odoše i bh Hrvati!!! Mi sa njima više i nemamo nekakav razlog za trvenja niti ko od nas (njih i nas) osjeća nekakvu potrebu u tom smislu!!! Banjalučka krajina je ekonomski najvitalniji dio RS i nema dileme da je u stanju da samostalno privređuje!!! Mada, naravno **** im i za metar srpskih naselja u Distriktu Brčko!!!
Prvo skoci pa reci hop kaze nasa stara srpska izreka. Nemas ti pojma o geostrategiji, Vatikanu i ustasama. Nije ni cudo, jer us kod vas popovi pismeni ko moja pokojna prababa. Hrvati nece srpsku drzavu 150 KM od Zagreba i u zaledju Dubrovnika ni pod razno, a trazi se i Posavina i to aktivno. Hrvati mole boga da sta pocne pa da vas samelju - upamti moje rijeci. Ne pouzdaji se u latinske prelivode sto vam dupe lizu iz Zepca i Kiseljaka - nemas pojma sta se sprema.
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
31.918
Hrvati nece srpsku drzavu 150 KM od Zagreba i u zaledju Dubrovnika ni pod razno, a trazi se i Posavina i to aktivno. Hrvati mole boga da sta pocne pa da vas samelju - upamti moje rijeci. Ne pouzdaji se u latinske prelivode sto vam dupe lizu iz Zepca i Kiseljaka - nemas pojma sta se sprema.
A koga će Hrvati da nasele u Posavinu?
 

sarajlija

Početnik
Banovan
Poruka
50
Čekao si ga, a ja te dočekao: Došli turski dušmani, zauzeli Bosnu, zemlju podelili, ne znamo kome, bivšim neodređenim likovima, koji su prešli na islam.....
I TI NA OSNOVU TOGA RAČUNAŠ DA 'BOŠNJACI' IMAJU PRAVO NA TU ZEMLJU?
Ne lupetaj
Mi Srbi promijenili vjeru (formalno) u svom na svom i po svome nahodjenju. Nasa stvar. Ne bilo koji likovi vec mnogi srpski vlastelin da svoju zemlju sacuva i zenin obraz. Zato ja danas izgledam kao moji preci, a mnogi od vas kao Turcin. Nije to isto - nikad bilo i nikad nece biti, pitajte Ruse o tome. 500 godina sacuvali sunarodnike pravoslavce, imali punu vlast nad zivotom i imovinom pa im se broj i uvecao. 1640 sprijecili Sultana Ibrahima da istrijebi pravoslavce kod nas. O tome ne znate nista naravno, jer vas popovi o tome ne uce. A vi 200 godina uzvratili progonom i ubijanjem. Danas u Srbiji nema naseg groba, a bilo je i citavih gradova.

Mi smo vlastitu zemlju od nasih starih naslijedjenu Turcima sluzbom u carstvu i krvlju platili, cesto i novcem od trgovine i zanatstva, i nismo je na zicagu dobili kao kuferasi 1921 iz Srbije. Bosanski Srbi Made in 1918.
 

sarajlija

Početnik
Banovan
Poruka
50
Upravo!!! Ma prije bih pješke i u Zagreb nego da me bude hodze sarajevskih munara!!!
Proci ce i to - prosli su i Turci. To su zadnji trzaji, ali brate Srbine i kad munara i hodza vise ne bude - ja ostajem.

A koga će Hrvati da nasele u Posavinu?
Ne moraju nikoga, mogu je pravoslavcima prodati, mogu busiti naftu, mogu je ostaviti da trune - sto su kupili i platili - a jesu - neka i s time raspolazu kao i muslimani i pravoslavci. Pravo na privatnu imovinu, slobodu, zivot i cast je najosnovnije ljudsko pravo za sve.
 

RainbowSix

Veoma poznat
Poruka
10.705
Eh tu sam te cekao brate Srbine. Muslimani su 1591 do 1878 gruntovno imali BiH 100 % u vlasnistvu, jer osmansko carstvo nije dozvoljavalo nemuslimanima sem u rijetkim slucajevima posjed nad zemljom + zivjeli na sve strane cesto kao vecina. Pravoslavci su bili kmetovi na manjem dijelu zemlje i jos cesce pokretni stocari. A najvise zemlje je bilo pusto i zapusteno. Do 1918 je AU monarhija muslimanima uzela oko 10 % BiH i uredno to platila i dala za drzavne zgrade, infrastrukturu i vrlo mali broj pravoslavnih i katolickih kmetova je kupio zemlju koju je koristio.
Ovo crveno danas Muye oslovljavaju kao etničko čišenje (al samo u slučajevima kad od takvog pristupa njih zabole leđa), mada su im Srbalji vratili njihovu kompletnu privatnu imovinu kojom su raspolagali do 92'!!!! Sa druge strane, u FBiH nije izvršen kopletan povrat imovine koju su prije rata Srbalji uživali!!! To, priznaćeš, uveliko limitira prostor za priču od "muslimanskom poštenju"!!!
Ovo plavo (boldovano naročito) jasno pokazuje u kakvoj vrsti aparthejda smo mi Srbalji proveli 500 godina, i ne vidim nikakav rezon da se pozivaš na imovinska muslimanska prava koja su proistekla iz osvajačke otimačine okupatorske sile čije kulturološke i istorijske vrijednosti su diametralno suprotne u odnosu na vrijednosti Evrope u kojoj želiš da budeš!!!

Onda dolazi 1921 i kralj Aleksandar koji pravi agrarnu reformu i potivpravno podrzavljuje oko 50 % BiH i placa u bezvrijednim obveznicama koje nikada nisu isplacene. Vecinu te zemlje poklanja kmetovima i doseljenicima iz Sr i CG i manje od pola zadrzava drzavi. SFRJ dolazi na zateceno stanje gdje je 30 % zemlje muslimansko, 30 % srpsko, 10 % hrvatsko i 30 % drzavno.
Narandžasto se jednostavno naziva "Bog dao, Bog uzeo"!! Osmanlije su se naotimale srpske i hrvatske zemlje, pa onda muslimani, kao što s9i i sam rekao jednostavno nisu bili u stanju da toliku zemlju kultivišu jer im radne navike nisu bile prilagođene novonastalom imovinskom stanju!!! Došao Kralj i jednostavno udario kontru!!!

Ti si drzavnu zemlju pribrojao u srpsku. Eto koliko zemlje imate da morate od nas da otimate za crkve u velikom broju krajeva. Stoga goljo brisi - znamo vase popovske lazi. Vadi te knjige i katastare pa da vidimo sta je vase - lazete kao popovi. U spornim opstinama je vecina grunta nasa i ti to znas, a to vazi i za Hrvate u Posavini. Sad po PC gradite na drzavnoj zemlji i zemlji muslimana i Hrvata, kao u npr. u Kotorskom ili Doboju.
Ja nisam bribrojavao nikakvu državnu zemlju!!! Trebao bi prvo da razlikuješ termin društvenog u odnosu na termin državnog vlasništva!!! Najveći dio imovine (zemlje) koja u soc sistemu nije bila u privatnoj svojini, "krštena" je kao društvena imovina!!! Drruštvena imovina formalno pravno nikad u gruntovnim evidencijama (koje su najmjerodavnije) nije ni prevedena sa privatnog vlasništva, već je providnom i formalno-pravno nepokrivenim katastarskim inženjeringom prebacivana na društvenu svojinu!!!
Ja ne govorim o nigdje napisanim imovinskim evidencijama iz perioda npr Punskih ratova, već se pozivam na gruntovnu evidenciju koja i dana s stoji kao mjerodavna te čeka samo još donošenje neizbježnog Zakona o denacionalizaciji da bi se potomcima nekadašnjih vladnika jednostavno omogućilo raspolaganje tom imovinom!!! Uostalom, Austrougarska je sve to ažurno evidentirala i te knjige su ti dostupne i tu u opštini gdje živiš, pa fino prošetaj i nešto pročitaj prije nego što nastavim ovu jalovu diskusiju sa tobom!!! Usput, tekst koji sam označio zelenom bojom dovoljno govori o tome koliki si ti Srbin i kojiki problem imaš prvo sa samospoznajom svog ličnog identiteta, te o imovini je ilozorno sa tovom i diskutovati!!!
******, Hrvati zbog Muya jedva čekaju da se pokupe iz Bosne, a Muye se nešto sad kao sekiraju za Hrvate u Posavini!!! Koji su to očajnici???

Nije vazno ko se vratio - vazno je da je to nasa zemlja, a ne vasa pa niko se ne vratio. A ako budes trazio vratice se gerilci pa ces vidjeti kako ce pravoslavci tamo zivjeti. Ne bojimo vas se. SPC je otela toliko zemlje muslimanima za izgradnju crkava diljem PC kao u konjevic polju da je tako 1000x naplatila bogosloviju pa cete dobiti ono izmedju nogu.
Ja vas čekam već punih 13 godina!!! Pun Kozarac "gerilaca" koji se vrate preko ljeta u zabravljene obnovljene kuće, malo se izroštiljaju i okupaju na bazenu i sa prvom kišom nazad u Švedsku, na građevinske skele!!! Na "prvoj liniji odbrane", osim tih 20-ak dana nalaze se sve sami geriatrijski slučajevi zbog kojih potomci i dolaze preko ljeta!!!
Puko si potpuno u vezi gerile!!! Ovo je ozbiljan Forum, i teme "Važe želje, čestitke i pozdravi" potraži na nekom sarajevskom webu!!! Daj molim te već se jednom odluči, koje si nacije i vjeroispovjesti, jer ovo što pišeš nema veze ni sa vašim odjučerašnjim udžbenicima!!!

Puno si brate Srbine digao nos. U mom malom prstu ima vise srpstva nego u cijelom tebi i tvome popu koji te nasadio. Pravoslavci su manjina u BiH, istina konstitutivna, ali ipak manjina i rizikuju da podju putem pravoslavaca na Kosovu. Sva im je politika bazirana na negaciji Sarajeva, i trosenju i rasprodavanju onoga sto smo u 2 Jugoslavije zajedno izgradili, a mi Srbi muslimani jos i naslijedili.
Ne bratimim se sa onima koji mojoj djeci i dalje prijete nekakvom "gerilom" i sličnim primitivnim političkim idiotarijama!!! Imam svoju braću sa obe strane Drine i to mi je sasma dovoljno!!! Ostali nek braću traže po Turskoj i Iranu!!!

Ajd sad fino Ustav BiH u ruke i pronađi glupost koju si lupio, tj. "pravoslavna konstitutivnost"!!! Zato i pušite u BiH JER NISTE U STANJU DA RASPOZNATE RAZLIKU IZMEĐU NARODA I VJEROISPOVJESTI!!!
O budućnosti BiH ne odlučuju džamije ili crkve, mada to vama Muyama ne bi bilo loša varijanta pošto ste se očigledno primili na logiku Islamske Republike Irana!!! Konstitutivnost u BiH, u smislu političkog odlučivanja, ustavno je locirana na narode a ne na religije iliti vjerske zajednice!!! Sad što si se ti više školovao kod po mejtefima i medresama, to je sad jedna sasma druga priča!!! Jasno je da bi Reis Cerić žarko volio da upravlja državom, al' niko mu nije kriv što se rodio u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu za takve svoje ambicije!!!
 

anarog

Ističe se
Banovan
Poruka
2.877
Ti mozes da se osecas Srbinom,niko ti to ne brani.Ali sta ce ti ISLAM?
Vrati se u PRAVOSLAVLJE (povedi i ostale) i imamo drzavu od Une do Djerdapa.
Niko ne spori tvoje Srpstvo nego tvoj ISLAM--------razumes????????
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
31.918
Navedi jednu Srpsku banku da nju punimo novcem?
Vidiš, dobio sam ideju zašto su stranci prvo navalili na domaće banke, i ne samo u Srbiji: Kako god da okreneš, štednja završava kod stranaca!
Možda su zato i prvo prodane banke, nikome od domaćih tajkuna nije bilo stalo do njih, i tako štede na raznim Majmunskim ostrvima!:D
 

anarog

Ističe se
Banovan
Poruka
2.877
Ali sirotinja ide da plati struju,vodu itd.Pa ti vidi koliko sirotinja ostavi para.
Sirotinja kupuje hranu u prodavnicama, koje su uzele kredite od BANKI.
Sirotinja kupuje novine.............itd.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.