Raskol / Egocentrizam

Извини,али овај спот нема везе са истинском вером у Бога ни слободним умом и пун је блудних подстицаја.А што се тиче слободе истинска слобода је слобода у Христу и Његовој Светој Истински Православној Цркви.Слобода од страсти уз дејство благодати Светог Духа и лични труд.

Ima brate. U pitanju su predrasude.
Ne obracaj paznju na spot vec na reci.
Jer ona recenica u pesmi : Ja mogu gledati a da nisam vidjen, to znaci bez predrasuda.
 
Poslednja izmena:
Pravoslavni Hriscanin brate. :)

Прочитај пар цитата.А први је правој слободи слободи духовној.

Сву пажњу обрати на јеванђелске Заповести; принеси себе на жртву њима - на жртву живу и благоугодну Богу. A у спољашњим дејствима, која немају никаквог утицаја на душу, као на пример у промени одеће и сличним, буди одлучно слободан.

А о слободном уму даље пише код Светог Игњатија

Чувајмо се лажних мисли и осећања срца која од њих потичу. Такве лажне мисли и осећања чине такозвану "прелест" или самообману, која има безбројне различите облике, према степену и врсти прихватања лажних мисли и осећања као истинитих. Задобијмо истинско познање о Богу, коме су туђе заблуде и мудровања; оно сија из Светог Писма и дела Светих Отаца као из сунца које у подне јарко блиста са бистрог, плавог неба.

А било би добро и ово да прочиташ

Какво поштовање је Господ указао (ономе кога је створио) по образу Своме! Какво високо назначење му је унапред одредио! Видљиви свет је само - припремно предворје велелепнијег и пространијег обитавалишта. Ту, као у предворју, образ Божији треба да се украси завршним линијама и бојама како би добио најпотпунију сличност са својим најсветијим и најсавршенијим Изворником, како би у лепоти и раскоши те сличности ушао у одају у којој је на несхватљив начин присутан Изворник, као да је ограничио Своју неограниченост како би се показао својим љубљеним, разумним створењима.

и ово
Није човек на земљи ради игре! Ни ради забаве... Није неважно то што је Бог човека створио по Своме образу и подобију! Није неважно то што је Син Божији искупио палог човека Својом Крвљу! Треба ценити ту дарежљивост Божију! Треба ценити свесвету Крв Богочовекову! He цене је довољно они који својој вери посвећују пажњу само површно, у пролазу, док душу у потпуности посвећују сујетним, пролазним и пропадљивим забавама. He! Јер чак и они који су читав свој живот посветили Богу - ништа нису учинили, и нису принели ништа одговарајуће у поређењу са доброчинствима Божијим! Један, само један је достојан да стане пред Бога: дух испуњен скрушеношћу и смирењем. Једино то људско достојанство Сам Бог је признао као такво. У таквом расположењу наш дух може да стане онда када се уклони од сваке забаве. 6. 381-382
• Свети Оци стање након стварања називају природним, а стање после пада - неприродним (потприродним), а стање после искупљења - натприродним


http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/EnciklopedijaSpasenja/Enciklopedija27.htm#08
 
Imamo misao sada,
ta misao se izgovori-postane rec,
rec odlazi u secanje,
secanja blede,
rec izgovorena nekome
rec prerasta u pricu...
drugacije se malo shvata
od komarca pravimo mag...
prolazi vreme...
zivoti nasi...
price postaju mitovi...
mitovi nam danas deluju smesno
ali vreme nosi to breme.

Ne sudimo decku,jer ko smo mi da sudimo ?Treba imati hrabrosti,duse... pa reci sve to. Malo se zaveze jezik, pa sta, svima nam se zaveze ponekad,Opet ponavljam -vidimo trn u oku drugog a balvan u svom ne, to nisu moje reci , znate cije su.
Pokusajmo gledati druge bez sumnji i predrasuda, samo pokusajmo i oseticemo taj mir u svojoj dusi, umu i telu.
Jer svako nas moze necemu nauciti,ako znamo da slusamo. Ako ga vidimo. Kao sto otac Ugrin kaze -ne objektom , ne egocentricno vec kao bliznjeg svoga.
To je istinsko Hriscanstvo braco moja mila.

Ma daj molim te, taj popic je malo caknut i ne bi me cudilo da je duva travu!
 
Не могу никако да се отмем утиску, али овај "Милош Теодосић" је копија Зорана Ђинђића у начину на који говори и гестикулира.
Шта он то носи на левој руци?
 

Back
Top