Раскид са мотивацијом

Прво, мотивација, сама по себи није лоша. Покреће нас да почнемо. И то је супер.
Мада се јако често понаша као особа којој сте пролазна станица. Оно, било ми је супер с тобом ових неколико дана, али си ми сад досадио/ла и идем. Можда ти некад дођем поново, вјероватно и хоћу, али ми се сад не буде са тобом. И остави вас, без објашњења. Само оде и остави вас са кућним љубимцем којег сте заједно купили. Покупи прњице и оде.

У таквој ситуацији, потребна нам је нека помоћ за коју треба да се ухватимо. Одлазак мотивације је, као и раскид сваке везе, кад сам већ почела да правим ту паралелу, болест коју треба прележати, јелте. Е сад, стара љубав се најбоље прележи на новој (или под новом, зависно од тога шта вам више одговара), па, у складу с тим, треба наћи неку нову љубав која ће бити ту у мјери која вама одговара и у количини која вама одговара.

Треба наћи ДИСЦИПЛИНУ.

Њено постојање зависи само и искључиво од вас. Кад ћете, колико и до које мјере радити нешто бирате само ви. И са њом ћете сасвим сигурно пребољети мотивацију која је прво учинила да почнете да вјерујете да желите да устајете у шест, престанете да пијете кафу, почнете да трчите пет километара сваки дан, идете у теретану и питај Бога шта све још. И било је супер првих пар дана. А онда је отишла.

Да поновимо, треба наћи ДИСЦИПЛИНУ.

Неће бити лако. Упоредите то са уговореним браком. Ваши родитељи одлуче да вас вјенчају са неким ружним ради неке користи. И сад ви треба да се будите поред тог ружног/ружне бића. У почетку је ужасно, тешко, трауматично, али хеј! то је за моје добро. И наставите да се будите поред тог неког/неке. С временом, постане прихватљив, можда и драг. Тако и са дисциплином. Првих пет дана псујете, галамите, гребете (цензура) све по списку свему око вас, а онда шестог није фрка поранити.

За крај, треба нам ДИСЦИПЛИНА да одржимо све оно што смо захваљујући мотивацији почели.

Љубавна веза: Љепота привлачи, карактер задржи. Љепота прође, карактер остане.

Циљ: Мотивација покрене, дисциплина изгура до краја. Мотивација прође, дисциплина постане навика.

Ne znam, mene motivacija ne napušta otkako sam krenula da radim svoj posao, vatreni sam tip, ima me i uvek gorim, a koliko god da gorim, toliko mi se više motivacije nadodaje.
Imam samo trenutke kada moja motivacija prevazilazi zadatak pa sam malo u fazonu nevoljne i spontane redukcije, otpuštanja svog potencijala u etar jer na drugoj strani nema dovoljno receptora. :neutral:
Disciplina kod mene zapravo gradi sendvič sa motivacijom koja je u sredini.

Ne znam, mene motivacija ne napušta otkako sam krenula da radim svoj posao, vatreni sam tip, ima me i uvek gorim, a koliko god da gorim, toliko mi se više motivacije nadodaje.
Imam samo trenutke kada moja motivacija prevazilazi zadatak pa sam malo u fazonu nevoljne i spontane redukcije, otpuštanja svog potencijala u etar jer na drugoj strani nema dovoljno receptora. :neutral:
Disciplina kod mene zapravo gradi sendvič sa motivacijom koja je u sredini.

И код мене је нешто слично, само што има ствари које сам постизала прије свега дисциплином јер заиста не познајем особу која је мотивисана да у јануару, на -9 степени у пола осам стигне на тренинг пливања, плива два сата, осуши косу дужине до пола леђа, замота се у милион шалова, јакни, џемпера и капица, жури кући, у бусу доручкује, дође кући, баци мокру опрему у машину, узме торбу с књигама и трчи у школу у 13.30...
Мотивација јесте покретач, то стоји, али ипак мислим да без дисциплине нема 'леба...

:)

Zato i kažem-ide red discipline, pa red motivacije, pa opet discipline!
Ali me brine jer misliš da nekad motivacija ''...ima preča posla pa odšeta negde, goodbye Charlie! , to dođe i ode.''
Imaš motivaciju za dobre stvari uvek kontinuirano, to te hrani više od hrane koju uzimaš... ne napušta te!

Motivacija te napušta samo onda kad se to kosi sa tvojim zdravljem, kad je to napad na tebe lično
(I onda kad imaš problem sa nekim supstancama, ali to verujem da nije slučaj.).
Plivačica, super... prvi put se susrećem sa ovom disciplinom na Forumu! :cvet:

Zato i kažem-ide red discipline, pa red motivacije, pa opet discipline!
Ali me brine jer misliš da nekad motivacija ''...ima preča posla pa odšeta negde, goodbye Charlie! , to dođe i ode.''
Imaš motivaciju za dobre stvari uvek kontinuirano, to te hrani više od hrane koju uzimaš... ne napušta te!

Motivacija te napušta samo onda kad se to kosi sa tvojim zdravljem, kad je to napad na tebe lično
(I onda kad imaš problem sa nekim supstancama, ali to verujem da nije slučaj.).
Plivačica, super... prvi put se susrećem sa ovom disciplinom na Forumu! :cvet:

Због здравља је и моје пливање отпливало, заправо, здравље је рекло остави сад и пливање и свирање гитаре и много тога, није то више за тебе.
Иначе, мултипла склероза је изузетно талентована да демотивише људе, некад сама мотивација није довољна, треба ми надљудска снага само да устанем из кревета и обучем се. Кажу да је то МС замор. Убија мотивацију кад ујутру немаш снаге а притом ниси мамуран а ни исцрпљен од кхм-кхм. Зато потенцирам дисциплину :)

Елем, ја сам 24/7 мотивисана да се инатим дијагнози и да будем дисциплинована :)

Poslednja izmena:

Back