Rase pasa koje više ne postoje

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.904
11 Rasa pasa, koji više ne postoji

Ono što je pojedinac pasa sasvim nestaju? Neki od njih su prošli kroz prelaza, a na kraju se pretvorio u novu vrstu koja više ne zadovoljavaju trenutne potrebe i zahtjeve. Drugi su bili uništeni od strane predatora (uključujući i ljude) ili jednostavno ignoriraju njihove potrebe od strane onih koji su uključeni u njihov uzgoj i održavanje njihovog postojanja. Bez obzira kako se to dogodilo, izumiranje čitavih vrsta pasa se stalno dešava.
Evo 11 psi koji više ne postoji na našoj zemlji. Ko je najlepši pas? Apsolutno svaki.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_1.jpg
1. Khoury Breed Kuri (na slici gore) je uvezen u Novom Zelandu je oko 14. stoljeća, najvjerojatnije iz istočne Polineziji. Često reći da li ovi psi bili voljeni drugovi Maori žene, ali ne sve od njih se dopao. "Oni su podmukla i često nas grize," - piše Francuz Julien Marie Crozet, koji je putovao na Novi Zeland 1771. godine sa sljedećim ekspedicije. Kuri se često opisuje kao ružno i tvrdoglav pas sa neprijatan miris. Kao rezultat toga, ova rasa je potpuno izumrli. Počivaj u miru, Kuri, vaše kratke noge i škljoca čeljustima su previše dobro za ovaj svijet.

2. Talbot Ovaj snijeg-bijele lovački pas je tako dobro poznat u srednjem vijeku, da njen lik se mogu naći na mnogim porodice vrhove. Neki istoričari veruju da William Osvajač doveo rase u Englesku 1066.. Lovački psi bili prilično spor, ali ima odličan njuh i često se koriste u borbi ili kao pomoćnici miru službenika. Talbot izumrli oko 16. stoljeća, ali je ostavio iza sebe veliki broj potomaka je pra-pra - pra -. &hellip- unučad - bigl pasa.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_2.jpg

3. Molosi Molosi - velikih rasa pasa, omiljen je među Rimljanima i Grcima. Oni su bili preteče mastif, Saint Bernard, Great Dane, i drugi. Pretpostavlja se da su ih koristili za lov, kao uzgojem pasa i borbi pasa (ali ne oba, naravno). Molosoidi imaju &ldquo-inteligentni&rdquo- povijesti. Ispostavilo se da je Aristotel volio te pse, a samim tim i ušao ih u svoju "Povijest životinja": "Govoreći o rasa moloskih pasa, posebno s obzirom na njihovu primjenu u stvar, važno je napomenuti da oni nisu bili puno drugačija od drugih pasa. Međutim, ova rasa pastirskih pasa briljiraju u veličini i hrabrost kojom su žuriti u napadu na divlje životinje. "

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_3.jpg
 

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.904
4. Cordoba bori pas Rock, kombinirajući nemilosrdnu i moćan mastifa, Bul Terijer i buldog, koristi se za psa borbe u Argentini. Ispostavilo se, Cordoba bori pas uzgajan previše "savršeni", kada je vrijeme da se pare, muškarci i žene su bili previše zauzeti, da su pokušali da suza jedni druge, osim. Fokusira na stvaranje potomstva, oni su prezauzeti. Kao rezultat toga, rasa izumrla.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_4.jpg

5. Hawaiian Poi Dog Kao Khoury, havajska Poi Pas se vjeruje da ima polinezijski porijekla. POI Pas hranio mekim vegetarijansku hranu, zbog onoga što njihova "glava je velika i ravna, zbog nedostatka žvakanja su slabo razvijene kosti." Ovakav način ishrane doprinosi i njihove raširene gojaznost. Rase je počeo nestajati u 18. stoljeću nakon parenja sa drugim psima koji su dovedeni na Havaje.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_5.jpg

6. Paisley terijer Bred biti pas izložbe poput Skye terijer, Paisley terijer pasmina izumrla kad je završio potražnje na dijelu od organizatora izložbe. Ali niko nije rekao da je show business je lako da se odupre.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_6.jpg
 
Poslednja izmena od moderatora:

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.904
7. Brak Dupuis Ovo čisto francuski lovački pas je izvorno uzgajan u 19. stoljeću i, uprkos činjenici da danas možemo naći mnogo sličnih da to psi, Brak Dupuis u izvornom obliku više ne postoji.
11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_7.jpg


8. Dog St. Johns (ronilac) Ove konfiguriran budale pawl-friendly lutali Newfoundland i često izvozi direktno uzgajivači koji ih koristi za generiranje mnoštvo različitih retrivera (npr Zlatni retriver i Labrador). Original pasmina pasa je počela da polako umre u 20. stoljeću, dok samo dva psa. Nažalost, obojica se činilo da je muškarac, tako da je na kraju da vode psa St. Johns.
11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_8.jpg


9. Bullenbeyser Ovaj agresivni njemački buldog, na kraju, je korišten za stvaranje poznati bokser danas.
11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_9.jpg
 

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
60.904
10. Coton de Reunion Legenda kaže da je ovu predivnu fluffy pas preživio brodolom u Indijskom okeanu, borio protiv ajkula i doplivao do obale Madagaskara. A onda, parenje sa puno uličnih pasa, kreirali smo dozhivshuyu do danas pasmine Coton de Tulear (veliki su pokušali, treba reći, ostavio tako predivan pas!). Ali češće je da su dovedeni na otok narod mornara koji ih je kao svoje male pratioce. Šta god da je bilo, ajkula treba biti oprezan ako se ikada suočio s jednim od pasa na slici gore. Dakle, samo u slučaju.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_10.jpg


11. Ruski hrt Ove velike (težine oko 100 kg) psi su uzgojeni u Rusiji i koriste poljoprivrednici iz Kavkaza da čuvaju stoku. U 1800, Sir Dudley Mardzhoribenks gledao cirkus performanse uz učešće ruskih lovačkih pasa (koji je održan u Brightonu, Engleska) i da im se sviđa to toliko da je kupio čitav čopor pasa u cijelosti. Od tog broja, to je, na kraju krajeva, stvorila zlatnog retrivera, dok je jednostavna ruski psi tiho nestao.

11-porod-sobak-kotorye-bolshe-ne-sushhestvuet_11.jpg
 

Top