Raonić oborio svetski rekord u broju as servisa

ambidekster65

Legenda
Moderator
Poruka
67.429

Raonić odservirao 47 as servisa i oborio svetski rekord​

1686580791-Milos-Raonic-750x500.jpg


Miloš Raonić je savladao Kamerona Norija na startu turnira u "Kvinsu" rezultatom 2:1 (6:7, 6:3, 7:6), međutim, nije ni preokret ono što je najinteresantije, već oboren svetski rekord Raonića po broju as servisa u meču na dva dobijena seta.
Kanadski teniser je kanonadom servisa oborio svetski rekord po broju as servisa u meču koji se igra na dva dobijena seta. Raonić je odservirao 47 asova, a prethodni rekord je držao Ivo Karlović iz 2015. godine, a Hrvat je uspeo da odservira 45 as udaraca.

Da se vratimo na meč. Raonić je u prvom gemu imao jednu brejk loptu, nije je iskoristio, a onda je usledio niz servis gemova u kojima su i Raonić i Nori uzimali svoje servise. U tajbrejku je Raonić imao set loptu na 6:5, ali nije uspeo da je realizuje, dok je Nori svoju prvu uspeo da iskoristi.

Raonić nije želeo da se preda, pa je odmah po početku drugog seta oduzeo servis Norija i suvereno čuvao prednost koju je stekao. U trećem setu ponovo nije bilo brejka, ali je u tajbrejku bilo uzbudljivo. Raonić je sačuvao dve meč lopte, a iskoristio svoju četvrtu i plasirao se u narednu rundu.

SK
 

Back
Top