Ljudi, pomoc. Upao mi je ransomware .banjo
Slike decije preko 60gb zakljucao.
Pomagajte!
Slike decije preko 60gb zakljucao.
Pomagajte!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sinoc kad uzeh da trazim slike da okacim na krstu , imam sta videti "mogu samo da placem" , ama ne znam sta da kazem .ako je iko imao tu nesreću da bude žrtva ransomware-a volela bih da znam da li je i kako uspeo da vrati enkriptovane fajlove..
ja ovako sluđena dok sam skapirala šta se dešava, ostala sam bez mnooogo fotografija i dosta dokumenata, od kojih su mi neki dosta bitni, a bekap naravno nemam..
čitala sam razna uputstva, pokušala sa nekim alatima da vratim fajlove, ali bezuspešno.. sada pokušava da spasem šta se spasti može, prebacujem na eksterni hdd sve što je ok, a kapiram da mi ne gine reinstalacija celog sistema..
volela bih samo da mogu da povratim fajlove.. nosim se čak i mišlju da platim ucenjivačima.. pa ako neko ima neko iskustvo sa ovim problemom, svaki savet bi mi dobro došao..
АДСЛ статичку ип адресу имају само " Правна лица ". ...nemam pojma ni kako ni kada sam ga pokupila..
a ne vezujem se samo na 1 ruter, samo u kući koristim 2, plus posao, plus hotspot preko telefona.. a koliko znam adsl (koji najčešće koristim) ima statičku ip..
Imao goste i njihove klince , igrali igrice , igrali igrice.Mogu li samo da vas pitam, kako ste to zaradili? Sta ste radili?
ja pojma nemam.. jeste da nisam imala nikakvu zaštitu godinu dana, ali nisam se bavila nikakvim sumnjivim radnjama.. : )Mogu li samo da vas pitam, kako ste to zaradili? Sta ste radili?
Pozdrav upao mi je ransomware, sve mi je zakljucano , imao sam dva harda na jednom mi je windows a na drugom sam cuvao podatke slike, video i td, sada mi je ceo taj hard takoreci unisten , na svaki fajl pise primer jpg.meka, sta da radim pozz
Znam da nisu uz Srbije pisali, citao sam malo o tome , mozda ima neko ko moze to da izvuce , jer sam citao da to imaju samo neki programeri koji se bave tim stvarima, pa rekoh mozda ima neko ko to moze , znam da bi to kostalo , imam dosta slika i video snimaka svoje porodice, dece dok odrastaju i td.Sto u Srbiji? Internet nema granice, niti su iz Srbije pisali taj ransomware... sto se tice samog programa treba neko da
se smara da disasembluje pa vidi jel kljuc za dekriptovanje postoji na masini ili se vuce sa nekog sajta. Niko ti to nece
za dzabe raditi...
Ok hvala , ako neko nadje nekoga ili zna nesto kako bih spasio podatke neka se javiPostoje likovi koji krekuju te ransomware programe iz hobija, potrazi po netu za tvoj ako ima.
Bas tu sumu novca nemam za placanje, videcu sta cu ako uspem nesto javljam , ako ne sklonicu pa mozda nekad bude neki program da sredim toAko su podaci bitni najbolje da plati da, jer i taj koji bi mu krekovao nece kostati manje, samo moze vise...
Najsigurnije je nekim tzv. 'Low Level Format' programom kompletno očistiti disk(ove) od A do Ž!Meni se desila ta nesreca da sam pokupila virus s tim sto je kod mene na kraju .hets. Svesna sam da od mojih fajlova nema nista, da verovatno nikad necu ni uspeti da ih povratim, ali me zanima da li ce potpunom reinstalacijom Windowsa i formatiranjem diska (na ssd mi je je sistem a na hdd su moji fajlovi) uspeti da obrisem taj virus?
Tako je moj komšija izgubio hrpu fotografija sa ekskurzije u inostranstvu jer mu je crkao disk!ako je iko imao tu nesreću da bude žrtva ransomware-a volela bih da znam da li je i kako uspeo da vrati enkriptovane fajlove..
ja ovako sluđena dok sam skapirala šta se dešava, ostala sam bez mnooogo fotografija i dosta dokumenata, od kojih su mi neki dosta bitni, a bekap naravno nemam..
čitala sam razna uputstva, pokušala sa nekim alatima da vratim fajlove, ali bezuspešno.. sada pokušava da spasem šta se spasti može, prebacujem na eksterni hdd sve što je ok, a kapiram da mi ne gine reinstalacija celog sistema..
volela bih samo da mogu da povratim fajlove.. nosim se čak i mišlju da platim ucenjivačima.. pa ako neko ima neko iskustvo sa ovim problemom, svaki savet bi mi dobro došao..
Koji je to program i sta mogu da uradim s njim?Najsigurnije je nekim tzv. 'Low Level Format' programom kompletno očistiti disk(ove) od A do Ž!