Rani srednji vek - Sloveni (Srbi) u crtezu

Vend

Zainteresovan član
Poruka
251
Zdravo drugari!
Zavrsio sam skoro knjigu koja se tice Srba u Ranom srednjem veku.
Red je da se urade i crtezi. Open minded. :)
Posto je ovo mesto gde ima puno ljudi iz struke red bi da cujem vase ideje aka zelje :mrgreen:
Kako mi vreme dopusta postovacu po koji moguci primer svojih zamisli.
Svi su dobrodosli s sugestijama. Rad sam da cujem svacije misljenje.
Hvala unapred!

Vec postoje zamisljeni crtezi koji prikazuju Slovene u sedmom veku. Sa odorom, macem i slicno...
Hocu da uradim jedan novi crtez koji bih upotrebio za crtez o Srbima u sedmom veku. Treba sve da vam se detaljise. :eek:

Tebi momče izgleda nisu sve na broju.

Jel pišeš istorijsku knjigu ili bajku?? , ako pišeš istorijsku knjigu onda bi bilo logično da se držiš nauke i istine , a ako pišeš bajku o Srbima ranog srednjeg veka onda crtaj kako ti padne napamet kao što su crtali razni ljudi svašta na osnovu svoje mašte , ali mašta nije istorija zar ne??

Još nisi rekao o čemu je tvoja knjiga?!

1.jpg

Као и остатак историје, утицаји су разни. Одавно нијесам о томе читао али по сјећању - словенски, локални балкански и утицај Римског царства, посебно источног Римског царства.

Niko ne zna kako su izgledali slovenski ratnici toga doba kao ni lokalni balkanski , dok za Rimljane znamo jer POSTOJE NALAZI I DOKAZI.
Dok za ove ne znamo apsolutno ništa.

Што се тиче физички црта имамо описе разни странаца од Римљана, Грка до Арапа. Словени су "румени у лицу", имају свјетлу кожу и косу (али има и тамније и свјетлије). Дакле, типичан Словен није ни плав ни "црн" него смеђ са нијансама које иду у једном или другом смјеру.
Физички јак и отпоран, висок за своје вријеме и оне који га описују.

- - - - - - - - - -

Niko ne zna kako su izgledali slovenski ratnici toga doba kao ni lokalni balkanski , dok za Rimljane znamo jer POSTOJE NALAZI I DOKAZI.
Dok za ove ne znamo apsolutno ništa.

Имамо описе странаца, Арапа, Грка, Римљана.
То што ти не знаш не значи да "нема".

Прилично просто је то све сложити. Као и утицаје са стране. Као и увијек спој словенског, локалног балканског и утицај Истока и Запада.

Што се тиче физички црта имамо описе разни странаца од Римљана, Грка до Арапа. Словени су "румени у лицу", имају свјетлу кожу и косу (али има и тамније и свјетлије). Дакле, типичан Словен није ни плав ни "црн" него смеђ са нијансама које иду у једном или другом смјеру.
Физички јак и отпоран, висок за своје вријеме и оне који га описују.

- - - - - - - - - -

Имамо описе странаца, Арапа, Грка, Римљана.
То што ти не знаш не значи да "нема".

Прилично просто је то све сложити. Као и утицаје са стране. Као и увијек спој словенског, локалног балканског и утицај Истока и Запада.

Pa daj da vidimo te opise pa da iz njih zaključimo kako je izgledao srpski ratnik iz 640 godine , i onda to lepo nacrtano da bi ovom velikom istoričaru i piscu Vendu ukrasili kapitalno istorijsko delo koje piše , osim ako za tebe nije validni opis srpskog ratnika pominjanje njegove boje kose i rumenila u licu.

3.jpg

Ja se izvinjavam, nisam naravno mislio na fizicke odlike. To je poznato. Vise manje i odora i oruzije.
Mislio sam na prikaz u crtezu. Svi smo ga vidjali po knjigama. Sta vam se svidja, sta bi menjali kad bi mogli, navedite koji primer.
Odora me zapravo jedino zanima. Zapadni Sloveni. 7 vek.

Ovaj prikaz je za trola odozgo, Slovena iz Bavarije, 7 vek. :heart:

Poslednja izmena:
Ја тренутно немам времена да то тражим, али ћу јасно рећи да тијех описа ИМА. Од физички црта па до одјеће и оружја.

Druže da postoje takvi opisi o oružju i odeći , to bi bilo poznato sve u 16 , tj.već bi postjali crtaži na osnovu tih zapisa u svim istorijskim knjigama kao i u udžbenicima.
Po celom internetu postoje svakakvi zamišljeni crteži koje već vidimo i na ovoj temi , ali to je samo ZAMIŠLJENO i nema veze nikakve sa istorijom.

Zato mi nije jasno zašto ti je potrebno toliko dugo vremena tražiti nešto što samo po sebi senzacionalno i veliko.

Pogledajte prilog 534075
Ja se izvinjavam, nisam naravno mislio na fizicke odlike. To je poznato. Vise manje i odora i oruzije.
Mislio sam na prikaz u crtezu. Svi smo ga vidjali po knjigama. Sta vam se svidja, sta bi menjali kad bi mogli, navedite koji primer.
Odora me zapravo jedino zanima. Zapadni Sloveni. 7 vek.

Ovaj prikaz je za trola odozgo, Slovena iz Bavarije, 7 vek. :heart:

Ja trol??

Prvo , lažeš ovde da si pisac , jer ako neko piše knjigu i to u uvodnom tekstu jasno kaže hvaleći se onda je logično da objasni o čemu piše , ali ti o tome ćutiš.
Drugo , nema nikakvih dokaza niti crteža , ali tebi to ne smeta jer ti nisi istoričar već si debelo zalutao na ovaj podforum i postavljaš temu kao da se radi o skupljanju salveta ili ukusu devojčicao haljinama pa sad će svi forumaši da pišu šta im se sviđa od izmišljenih crteža.

Evo , samo sam kliknuo i izgooglao ovu tvoju sliku zapadnih Slovena , koja je takođe izmišljena , a da ne govirm da si ti kao veliki pisac otvorio temu u Srbima ratnicima iz ranog srednjeg veka o kojima si napisao knjigu a onda stavljaš slike zapadnih slovenskih žena koje su takođe izmišljene jer prosto NEMA DOKAZA.

Ja trol??

Prvo , lažeš ovde da si pisac , jer ako neko piše knjigu i to u uvodnom tekstu jasno kaže hvaleći se onda je logično da objasni o čemu piše , ali ti o tome ćutiš.
Drugo , nema nikakvih dokaza niti crteža , ali tebi to ne smeta jer ti nisi istoričar već si debelo zalutao na ovaj podforum i postavljaš temu kao da se radi o skupljanju salveta ili ukusu devojčicao haljinama pa sad će svi forumaši da pišu šta im se sviđa od izmišljenih crteža.

Evo , samo sam kliknuo i izgooglao ovu tvoju sliku zapadnih Slovena , koja je takođe izmišljena , a da ne govirm da si ti kao veliki pisac otvorio temu u Srbima ratnicima iz ranog srednjeg veka o kojima si napisao knjigu a onda stavljaš slike zapadnih slovenskih žena koje su takođe izmišljene jer prosto NEMA DOKAZA.

Prvo sam ti lepo skrenuo paznju da ne blatis naseg arheologa koji je pisao o dosadasnjim otkricima o Tribalima. Bez da si pogledao video o njegovoj knjizi ili procitao navode forumasa. Razumem ozlojedjenost.
Museum für Regionalgeschichte Pönitz, Germany © Katja Woidtke. Online se nalazi i na prezentaciji Bamberg Univerziteta, Dr. Hans Losert https://slideplayer.org/slide/209503/
1. Ne lazem.

Poslednja izmena od moderatora:
Pravi Srbi nisu drukare ko ti. Za uvredu laganja u Sumadiji pada vaspitna verbalno i fizicki. Da te podsetim, i Beograd je u Sumadiji.
Podseticu te za sest meseci na ovom forumu, kad se vratim u Srbiju, i pozvati da se nadjemo bilo gde u Srbiji.
Pruzio sam primer da je fotografija rekonstrukcije verodostojna.
Za forumase: Museum für Regionalgeschichte Pönitz, Germany © Katja Woidtke. Online se nalazi i na prezentaciji Bamberg Univerziteta, Dr. Hans Losert https://slideplayer.org/slide/209503/

Ja trol??

A šta ga napadaš?

Je li čovek prozvao nekog...tebe ili nekog drugog?

Back