Rana

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uslikaj da vidimo
20220620_195906-1-1.jpg

Pozdrav.Macka me jutros ogrebala i rana je ostala.Da li treba neka vakcina da se dobije ili nesto?
Trebalo bi da primiš tetanus vakcinu, ako je dublja ogrebotina.
Ako je površinska ogrebotina, bez ujeda i krvi, onda samo dobro isperi alkoholom.
Mda, po ovome na slici, rekla bih da ne treba.

mene ogrebao moj macak kad je bio lud, nadulo mi se stopalo skroz...bio u bolnici dve nedelje zbog majmuna.
primao infuziju da nestane celulitis...nazalost, oziljci nisu mogli nestati...jbg,bio divlji, sad nije. ;)
na slici mi deluje da su ti to tek povrsinske povrede, sitna ogebotina maltene... meni zario kandze 2 santima u meso, nanu li mu. :confused: :cool:

Ma na internetu svasta citala.Odmah neke bolesti pisu.
Nije ni šala,...mene je jednom mačak ugrizao za šaku.
Počela je ruka da krvari, videlo je da su mi ostali otisci njegovih zuba.
Otišla sam da mi isperu i dezinfekciju ranu, previli su mi šaku i dali tetanus.
Obzirom da je mačak domaći (moj) i da je u životu, sve se završilo na tome. S tim što sam morala da se javim lekaru specijalisti, koji mi je objasnio da je kojim slučajem mačak uginuo ili se radi o lutalici, kome se ne zna tačno kretanje, morala bih primiti i vakcinu protiv besnila, iako se besnilo tretira kao iskorenjena bolest. Kad se radi o psima i njihovim ujedima, besnilo se smatra iskorenjenim.
Sa mačkama je druga priča i njihov ujed ili dublja ogrebotina se tretira drugačije.
Takođe sam dobila i terapiju u vidu lekova, pored tenanusa.

Uvek ce da preuvelicaju da uvale neki recept,ja za trn otiso odma oni ma to se inficiralo,zamisli na selu svaki dan se na nesto ubodu da idu za grad za svaku glupost

Back