Рама: Не прихватамо избеглице из Палестине

Poruka
17.204
Рама: Не прихватамо избеглице из Палестине

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је на Минхенској безбедносној конференцији да Албанија неће прихватити избеглице из Палестине.
Он је нагласио да је Албанија посвећена хуманитарној помоћи и да ће помагати онима којима је то потребно, али да америчка влада још није поднела ниједан захтев за смештај палестинских избеглица у Албанији и да ће тај одговор свакако бити „Не!“, преноси Дојче веле.

Говорећи о изјави америчког председника Доналда Трампа да се Албанија налази на листи земаља које разматра за слање палестинских избеглица, Рама је указао да америчка администрација није упутила ниједно питање на ту тему.

„Нико нас из Трампове администрације није питао, али чак и да нас питају – што није логично, јер смо у сред Европе и како стотине хиљада људи могу да дођу код нас... – ионако је ово логистички део и ми смо мала земља. Али то се неће десити, бар не за време моје владе“, рекао је Рама.

Скрећући пажњу присутнима на гостопримство Јевреја током Другог светског рата, прихватање 7.000 муџахедина и уточиште Авганистанаца који су побегли након повратка талибана на власт 2021. године и који су се склонили у Шенгђин, где су неки од њих и даље, Рама је навео да је другачија ситуација са Палестинцима.

„Веома нам је жао ових људи који су жртве једне од најбруталнијих диктатура које су икада постојале, а то је Хамас, али ми нисмо део те историје и никада нећемо бити“, изјавио је Рама, истичући да су бројеви такође важни.

Трампову идеју о смештају Палестинаца у разним земљама широм света Сузан Мелони такође види као нешто потпуно погрешно.

„Уопште није нормално да ови људи буду насилно удаљени са своје земље“, рекла је она.

Бивши либански премијер Микати рекао је да је ЕУ оставила веома велики вакуум на Блиском истоку и да би лидери ЕУ требало да буду присутнији у региону.

Пре месец дана, немачка министарка спољних послова Аналена Бербок посетила је Сирију, земљу која је изашла из дугог рата и репресивне владавине Башара Ал-Асада. Овај састанак је представљен као позитиван пример европске улоге и подршке на Блиском истоку, са чиме се албански премијер није сложио.

https://www.kosovo-online.com/vesti/politika/rama-ne-prihvatamo-izbeglice-iz-palestine-16-2-2025

Ваљда је логично да најбогатије чланице ЕУ приме те избеглице, а не бедна Албанија. Они би се прелили на цео Балкан.

Open Balkan.
Od prvog marta i u vašem gradu
To vam je kao ona priča iz socijalizma
Dobiju seljaci državni stan na mufte čak u Beoigrad "pa paze da sin ne dovede kur.fu da ih ne izbaci napolje makar se ne oženio za njihova NBGD života"

e tako i ovi dobili na mufte pa se sa punim pravom plaše da na kurfinjski ne izgube pošto su Palestinci malo ludji plus se brzo razmnožavaju
to su ljudi koji su se mlatili sa jednim Izraelom i visokom inteligencijom a ne sa balkanskim šošonima i lelemud drkadžijama

To vam je kao ona priča iz socijalizma
Dobiju seljaci državni stan na mufte čak u Beoigrad "pa paze da sin ne dovede kur.fu da ih ne izbaci napolje makar se ne oženio za njihova NBGD života"

e tako i ovi dobili na mufte pa se sa punim pravom plaše da na kurfinjski ne izgube pošto su Palestinci malo ludji plus se brzo razmnožavaju
Šta ih košta, pošalju ih kod tebe u Maxi?

ne bi oni ništa kupili da vama nije zinulo dupe za pare
i sad moraš da pevaš po kafanama
"siroma sam al volam da živim"
Đelem Đelem.

Mora od nečega da se živi.
Kad počnu da se žene i udaju naučićemo i njihove pesme ko što smo naučili sevdalinke kad je tito doveo Bosance.

Na tržištu rada pojaviće se nova ponuda
bate, PUN MAXI Bosanaca, muslimana, kobajagi Goranaca, Hrvata, Slovenaca, Slovaka, Makedonaca Roma i to vrlo vrednih
Ima i nešto Srba jer su braća malo preterano taktizirala
dok je Zapad funkcionisao koji crni MAXI jes lud, tetka pošalji 300 evra
Sad kad ADF šalje nazad obarače cene rada i pijavice za socijalno bez nužde e sad je MAXI super kombinacija, baš ima jedan tu iza ćoše...

Sažaljevam slučaj, imamo dovoljno LOJALNIH koji su bili ovde i dok "MAXI nije valjao"

bate, PUN MAXI Bosanaca, muslimana, kobajagi Goranaca, Hrvata, Slovenaca, Slovaka, Makedonaca Roma i to vrlo vrednih
Ima i nešto Srba jer su braća malo preterano taktizirala
dok je Zapad funkcionisao koji crni MAXI jes lud, tetka pošalji 300 evra
Sad kad ADF šalje nazad obarače cene rada i pijavice za socijalno bez nužde e sad je MAXI super kombinacija, baš ima jedan tu iza ćoše...

Sažaljevam slučaj, imamo dovoljno LOJALNIH koji su bili ovde i dok "MAXI nije valjao"
Biće novih ponuda na tržištu rada.
Lepo je govorio precednik da će uskoro više biti useljavanja u Srbiju nego iseljavanja iz nje

pazi ćale, 5:12 a u MAXI moraš da budeš već u 5:30, računa se od 6 otvara se u 7:30
čim udju ne kažu ni dobro jutro već pitaju jel važi još ona akcija od pre 3 nedelje
a u medjuvremenu već naišo neki demokrata koji zna svoja prava da se ispod 5000 ne zove policija pa napunio kese za 4999,99 dinara
u 8 prva pauza za kasirke curac bojkot samo nadiru ko da je dažbe ma ko da su našli 1000 evra ispred ulaza

Poslednja izmena:
Važi.
Vredne i skromne radnike svaki poslodavac traži.
jao jao ja ga krstim a on....

Privatnik ne ceni skromne već one koji traže kao ja
em sam imao debelo iskustvo em me njihova komisija istresla iz gaća 45 minuta dobio najvišu ocenu
odmah dotrčao direktor da im ne uteknem sa novom ponudom
a te skromne... sami odu...neće ni da nauče tvrde kako "privatnik zaradjuje na njima"
još ako čuju da dobijaš veću lovu "a samo što si došo" auuuu nacionalna tragedijaaa....
odmah otvore bolovanje kad od zamenika šefa ili vodje smene čuju sve što ih zanima o tebi a ne odgovara im....
takav smo narod a ja se eto prilagodio kapitalizmu poid stare dane a oni neće
pazi i ja sam bio pripreman u socijalističkom duhu, koji direkto, šef šta ti kaže to ti je zakon i amin
Direktora ako vidiš na proslavi godišnjice preduzeća i to iz zadnjeg reda jer si pripravnik
E, al bilo to nekad kao i kuvano jelo za pauzu, nema toga više, ni stambeno nema... jok...
Lupali u šerpe ovi što su dobili mufte stanove, oće oni kapitalizam... a tu nema mufte... to im nisu rekli a oni nisu znali...
Eventualno mogu ovi što su još na jaslama ali ne mnogo kao nekad - opštinari i profesori
Mogu i da ne rade i da dobiju platu ali jedan mesec sledeći će ih zamene pa se vrate stručno

Poslednja izmena:
jao jao ja ga krstim a on....

Privatnik ne ceni skromne već one koji traže kao ja
em sam imao debelo iskustvo em me njihova komisija istresla iz gaća 45 minuta dobio najvišu ocenu
odmah dotrčao direktor da im ne uteknem sa novom ponudom
a te skromne... sami odu...neće ni da nauče tvrde kako "privatnik zaradjuje na njima"
još ako čuju da dobijaš veću lovu "a samo što si došo" auuuu nacionalna tragedijaaa....
odmah otvore bolovanje kad od šefa čuju sve što ih zanima o tebi a ne odgovara im....
takav smo narod a ja se eto prilagodio kapitalizmu poid stare dane a oni neće
Prilagodiće se tržište rada.
Uvek se prilagodi.
Ponuda potražnja, jbžg.

Back